dakramen Kampen

Dakramen Kampen

Door het plaatsen van dakramen in Kampen zorgt u voor een optimale lichtinval in uw woning. Kies bijvoorbeeld voor praktische uitzetdakramen of voor een mooi kanteldakraam om van uw zolder een volwaardige leefruimte te maken.

Op een plat dak zorgt u met een dakkoepel of een dakvenster voor ruime lichtinval. Voor een optimale isolatiewaarde en een goede plaatsing is het belangrijk dat u altijd een specialist inschakelt voor de dakraammontage. Benieuwd naar de kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Vergelijk vervolgens offertes en bespaar zo tot wel 30% op de kosten.

Op deze pagina leest u meer over alle dakraamsoorten, de mogelijkheden voor vervangen en plaatsen, en of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Waarom een nieuw dakraam in Kampen?

Of u nu uw oude dakramen laat vervangen of een compleet nieuw dakraam installeert, een nieuw dakraam geeft u vele voordelen. De nieuwste dakramen bevatten een verbeterde isolatie, waardoor het warmteverlies aanzienlijk wordt verlaagd.

Een oud raam heeft vaak geen goede isolerende eigenschappen, waardoor uw energierekening hoger zal zijn. Daarnaast hebben de nieuwere ramen meer mogelijkheden zoals dunnere raamprofielen en ventilatie met roosters. Zorg ook voor meer licht in uw kamer en kies voor het vervangen van uw oude ramen.

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken.
 • Altijd een professioneel bedrijf bij u uit de buurt.
 • U kiest zelf een vakman die het beste bij u past.

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Wilt u ook een nieuw dakraam in Kampen laten plaatsen of een oud raam laten vervangen? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de kosten. In de volgende prijstabel vindt u gemiddelde prijzen van verschillende soorten dakramen. U ziet dat de prijs onder andere afhankelijk is van het type dakvenster, de grootte van het raam en het materiaal. Zo moet u voor een kanteldakraam van 55 x 78 cm rekening houden met een gemiddelde kostprijs van €530,- voor een houten raam, inclusief montage.

Liever een kunststof raam?

Voor kunststof dakramen ligt de prijs iets hoger. Een dakvenster met dezelfde afmeting van dit materiaal kost gemiddeld €550,-, inclusief montage. In de volgende prijstabel vindt u een overzicht van de gemiddelde richtprijzen, inclusief montage.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

De totaalprijs voor het plaatsen of vervangen van dakramen bestaat uit twee elementen: de aanschafprijs van het dakraam en de arbeidskosten van de specialist. Deze kosten voor dakraammontage betaalt u voor het maken van het gat in het dak en het bevestigen van het raam. Een klein raam plaatst een dakraamexpert gemakkelijker dan een groot raam en ook de arbeidskosten zullen dan lager liggen. Tevens is een opendraaiend raam lastiger te installeren dan een vast raam.

Niet iedere specialist hanteert dezelfde arbeidstarieven. Bespaar op de kosten van een dakraamspecialist door offertes te vergelijken. Voor de dakraammontage van een standaard dakraam betaalt u circa €250,- tot €350,-.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

De kosten van het plaatsen van ramen bestaan uit verschillende kostenposten. De volgende factoren zijn van invloed op de prijs van het laten plaatsen van dakramen:

 • Afmeting: de grootte van het dakraam bepaalt de prijs, hoe groter hoe duurder.
 • Materiaal: kunststof is duurzaam, onderhoudsvrij en inbraakbestendig, maar de prijs ligt ook hoger.
 • Montagekosten: het tarief voor montage is bij de totaalprijs inbegrepen. Vind gemakkelijk de dakraamexpert met de laagste kosten voor dakraammontage door offertes te vergelijken!
 • Extra opties: kiest u voor verduisterende zonnewering, een insectenhor, extra isolatiemateriaal of elektrisch bedienbare ramen? Dan betaalt u meer.

Bespaar tot 30% op de kosten van een dakvenster!

Vergelijk offertes en kies de vakman uit Kampen met de beste prijs.

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Kampen

Oud dakraam vervangen?

Uw dakraam moet vervangen worden wanneer het raam verouderd is door slijtage of wanneer er defecte onderdelen zijn die niet meer gemaakt kunnen worden. Bij het vervangen van het dakraam is het belangrijk dat de zijkanten van het kozijn niet beschadigd raken. Het nieuwe dakvenster moet dan voorzichtig in het bestaande gat geplaatst worden. Er mogen na het plaatsen geen kleine kieren overblijven tussen het raam en het dak. Wanneer het raam niet goed aansluit, is er een grote kans op lekkages. Een bestaand dakraam vervangen vereist een grote nauwkeurigheid. Wij raden daarom altijd aan om dit door een vakman te laten doen.

Dakraam laten plaatsen Kampen, de werkwijze

Voordat het nieuwe dakraam geplaatst kan worden, moeten er een aantal voorbereidingen getroffen worden. Denk hierbij aan het bepalen van de plaats van het raam en onderzoeken of de constructie van het dak aangepast moet worden. De vakman heeft hier veel ervaring in en weet precies wat de mogelijkheden zijn. Voor het plaatsen van het dakraam verwijdert de vakman de dakpannen en maakt hij een gat in het dak. Na het monteren van het kozijn wordt alles weer netjes afgewerkt. Het vervangen en plaatsen van een dakraam kan relatief snel, vaak al binnen 1 dag. Het is afhankelijk van de constructie van het dak, de grootte van het raam en de afwerking.

dakraam plaatsen Kampen

Dakraam plaatsen Kampen, vergunning nodig?

Voor het plaatsen van een nieuw dakraam heeft in een aantal gevallen een omgevingsvergunning nodig. Wilt u een dakraam aan de achterkant van uw huis plaatsen? Dit is waarschijnlijk vergunningsvrij, afhankelijk van het formaat.

Voor het plaatsen van een raam aan de zijkant of voorkant van uw huis, heeft u in de meeste gevallen wel een omgevingsvergunning nodig.

U verandert dan namelijk het uiterlijk van uw woning. Woont u in een monument of beschermd stads- of dorpsgezicht? Dan heeft u in alle gevallen een vergunning nodig voor het vervangen en plaatsen van dakramen in Kampen.

Dakraam aftimmeren Kampen

Het netjes aftimmeren van uw nieuwe dakvensters is niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar ook voor de isolatiewaarde. Er kan veel warmte verloren gaan door de kozijnen en met een nette afwerking kunt u dit verminderen. Aftimmeren met een dampremmende folie kan ook helpen bij de isolerende werking en zorgt er daarnaast voor dat er minder condensvorming ontstaat op de ramen. Aan de binnenkant kunt u gebruik maken van MDF-platen. Deze kunnen zowel recht als schuin geplaatst worden. Door de platen schuin te plaatsen heeft u meer lichtinval. Het is ook mogelijk om een kant-en-klaar profiel te laten plaatsen voor de afwerking. Een vakman kan u meer vertellen over de mogelijkheden voor het afwerken van uw dakraam in Kampen.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

Het plaatsen van een dakraam vereist vakkennis en deskundigheid. Het is verstandig om het vervangen en plaatsen van uw uitzetdakvensters uit te besteden aan een vakman. Er zijn een aantal dingen erg belangrijk bij het plaatsen van een Velux of Fakro dakvenster. Zo kunt u niet zomaar een gat in uw dak maken. Hierbij moet u rekening houden met de constructie van het dak en in een aantal gevallen is er een aanpassing nodig. Daarnaast is het van groot belang dat het aftimmeren en afwerken met veel nauwkeurigheid gedaan wordt. Wanneer dit niet goed gedaan is, heeft u later kans op vochtproblemen of waterschade door lekkages. Informeer daarnaast voor het plaatsen of u een vergunning nodig heeft.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

Er is een aantal zaken waar u op moet letten bij het plaatsen van een nieuw dakvenster. Zo is het van belang dat u controleert of u een dakraam kunt plaatsen in de constructie van het dak. Ga daarnaast voor een optimale isolatiewaarde met hoogrendementsglas en de juiste afwerking. U heeft dan geen last van koudebruggen en warmteverlies. De optimale grootte van uw dakraam kunt u eenvoudig uitrekenen. Neem hiervoor 10% van de vloeroppervlakte. Dan weet u zeker dat er voldoende daglicht binnenkomt in de kamer. Handige tips:

 • Controleer of u een vergunning nodig heeft.
 • Ga voor veel lichtinval met een schuine binnenafwerking.
 • Kies voor een optimale isolatiewaarde met HR-glas.

Soorten dakramen

Bij menig aanbieder hebt u de keuze uit een groot aantal soorten en maten dakramen. Een gebruikelijk dakraam model is het tuimel- of kanteldakraam, maar er bestaan nog vele andere modellen. Openslaande ramen, valramen, uitzetdakramen en lichttunnels vormen hier verschillende voorbeelden van. Een valraam is een dakvenster dat enkel aan de bovenzijde opent. Waarbij het dakraam naar binnen openvalt. Lichttunnels gebruikt men regelmatig in de bedrijvensector en bij sporthallen.

Met een lichttunnel kunt u dankzij een speciaal spiegelsysteem ervoor zorgen dat er natuurlijk licht binnenvalt in een ruimte. Tot slot is ook een dakkoepel één van de lichtoplossingen waar u voor kunt kiezen bij uw bedrijf.

Tuimeldakraam Kampen

Een tuimelvenster is het meest gekozen type dakraam in Kampen. De scharnieren van een tuimeldakraam, of kanteldakraam, zijn in het midden bevestigd, en de bediening is eenvoudig. Een tuimeldakraam kan 180 graden om zijn as tuimelen. Dat maakt het schoonmaken van de buitenkant van het kanteldakraam erg eenvoudig. Vaak ziet aan de bovenkant een ventilatierooster ingebouwd, zodat u altijd frisse lucht in huis heeft.

Voordelen:

 • U maakt een tuimeldakraam gemakkelijk aan beide kanten schoon.
 • Aan de bovenkant zorgt een ventilatierooster voor frisse lucht.
 • Het kanteldakraam is eenvoudig met de hand of elektrisch te bedienen

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen Kampen

Uitzetdakramen Kampen

Uitzetdakramen worden gekenmerkt doordat de bediening zich aan de onderzijde van het raam bevindt. De scharnieren zijn aan de bovenzijde van uitzetdakramen gevestigd. Dat maakt uitzetdakramen vooral geschikt wanneer u het raam op een hoge positie wilt of moet plaatsen. U kunt met uitzetdakramen nog wel bij de bediening. Uitzetdakramen zijn traploos naar buiten toe te openen. Met uitzetdakramen geniet u van een weids uitzicht omdat een geopend raam uw uitzicht niet belemmert.

Voordelen:

 • Geheel vrij uitzicht bij openen
 • In meerdere kierstanden vast te zetten
 • Zonnewering en vliegenhorren mogelijk

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Kunt u niet kiezen tussen een uitzetdakraam of een tuimelraam? Met een uitzet-tuimeldakraam geniet u van alle voordelen die deze dakraamtypes te bieden hebben. Met een schuifschakelaar kiest u gemakkelijk in welke stand u het raam opent. Kies voor de uitzetstand voor een onbelemmerd uitzicht. Wilt u het raam schoonmaken? Open het dakraam dan in de tuimelstand.

Voordelen:

 • Een uitzet-tuimeldakraam is gemakkelijk te openen in tuimel- of uitzetstand.
 • Het raam is eenvoudig te reinigen in de tuimelstand.
 • Dakraammontage is mogelijk in daken met een helling van 15 tot 55 graden.

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam Kampen

Vast dakraam Kampen

Wilt u graag meer licht op zolder, maar is het niet nodig het raam te openen? Met een vast dakraam krijgt u meer lichtinval in iedere ruimte in huis. In Kampen komt het niet vaak voor dat het één vast dakraam geplaatst wordt. Vaak kiezen mensen voor een vast raam in combinatie met andere, te openen, dakramen. U heeft ook bij vaste ramen keuze uit verschillende materialen zodat u altijd de uitstraling kunt kiezen die u wenst.

Voordelen:

 • Goedkoop
 • U creëert veel lichtinval
 • Lage arbeidskosten bij de dakraammontage

Platdakraam Kampen

Naast het al genoemde kanteldakraam, en de opties voor uitzetdakvensters, bestaat er nog een vijfde raamsoort waar wij u graag meer informatie over willen geven. Dit is het platdakraam.

Een platdakraam, de naam zegt het al, is een ruit dat geschikt is voor installatie op een plat dak.

Hoewel veel mensen uit Kampen kiezen voor een dakkoepel in plaats van een dakvenster bij hun plat dak, heeft het dakvenster als voordeel dat het volledig in het dak verzonken is. Laat uw dakvenster wel altijd voorzien van HR++ isolatieglas, en kies voor een kozijn van kunststof om warmteverlies te voorkomen en energiekosten te besparen.

Voordelen:

 • Een platdakraam is volledig in het dak verzonken.
 • Platdakramen zijn te combineren met geïntegreerde ledverlichting voor een stijlvolle uitstraling.
 • U heeft keuze uit vaste of te openen varianten.

Wilt u meer lichtinval in huis met een dakraam?

Schakel een dakraamspecialist uit Kampen in voor een snelle en vakkundige plaatsing!

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Kunststof dakraam Kampen

Kunststof dakramen zijn de afgelopen jaren in Kampen erg populair geworden. Met name de onderhoudsarme kwaliteiten en de lange levensduur zijn redenen waarom veel mensen in Kampen kiezen voor kunststof dakvensters. Waar u hout om de paar jaar moet lakken, is dat bij dit materiaal niet nodig. Af en toe afnemen met een vochtige doek is voldoende. Kunststof dakvensters gaan gemiddeld minimaal 50 jaar mee.

Nog meer voordelen?

Daarnaast is een kunststof dakvenster, bijvoorbeeld van Fakro, inbraakbestendig. Het materiaal is namelijk moeilijk te forceren. Voor een extra veilig gevoel kiest u dus voor deze dakramen. Ga voor de prijs uit van gemiddeld €700,- per raam, inclusief montage.

Houten dakramen

Wilt u een raam met een natuurlijke uitstraling? Dat is de reden dat veel mensen in Kampen kiezen voor dit natuurlijke materiaal voor hun ramen. Meestal worden de kozijnen gemaakt van grenenhout of hardhout en blank afgelakt. Grenen is in verhouding goedkoop, maar gaat minder lang mee. Hardhout is wat duurder, maar daar heeft u ook langer plezier van. De gemiddelde levensduur van een houten raam is minimaal 40 jaar.

Waar moet u rekening mee houden?

Het is belangrijk dat u hardhouten dakvensters goed onderhoud. Om de paar jaar een nieuwe verflaag is noodzakelijk om de levensduur te waarborgen. Laat de kozijnen tijdig vervangen, om houtrot te voorkomen. Een hardhouten dakraam kost gemiddeld €650,- per raam, inclusief montage. Voor een exacte prijs voor het plaatsen van dakramen van hout in uw woning vraagt u via het offerteformulier gemakkelijk gratis en vrijblijvende offertes aan.

Elektrische dakramen

De meeste mensen weten wel dat zonbescherming en rolgordijnen zowel handmatig als elektrisch zijn te bedienen. Wist u echter dat ook de bediening van dakramen geautomatiseerd kan worden? Dit is met name handig voor een dakvenster dat moeilijk bereikbaar is, of voor mensen die slecht lopen. De automatisering wordt gedaan met behulp van een uniek systeem, waarbij het mogelijk is om met één druk op de knop zowel de zonnewering als het dakraam zelf te bedienen. Dit is zowel met een afstandsbediening als met een tablet of smartphone uitvoerbaar. De kosten voor automatisering liggen wel relatief hoog, let goed op uw budget.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

Houdt u van buiten zitten, maar is er bij uw pand geen mogelijkheid voor een dakterras of groot balkon? Overweeg dan om een zogeheten elektrisch balkonvenster te laten installeren. Met een balkonvenster tovert u in een handomdraai uw dakraam om tot klein balkon. De prijs voor een venster voor een balkon start bij ongeveer €3.000,-. Een andere optie is het dakterrasvenster, dit vraagt een grotere investering dan het balkonvenster, maar biedt dan ook meer zitruimte. Houd rekening met een startprijs van ongeveer €5.750,-. Voordat het mogelijk is om een goedkoop balkonvensters te monteren, moet u de draagkracht van de dakbalken laten controleren, soms moet u deze eerst verstevigen voor een goed resultaat.

Dakkoepel Kampen

Naast voor dakramen zit u bij ons netwerk ook op de juiste plek voor dakkoepels. Een lichtkoepel wordt over het algemeen geïnstalleerd bij platte daken. Een dakkoepel kan bij menig leverancier uit Kampen zowel los als opstaand geleverd worden. Een standaard dakkoepel is alleen geschikt voor het doorlaten van extra licht, maar een aantal modellen vormen eveneens een geschikte oplossing voor ventilatie. Wilt u graag een dakkoepel plaatsen bij uw pand? Dan moet u tevens kiezen tussen verschillende glassoorten. Zo hebt u de keuze uit diverse soorten veiligheidsglas dat niet snel breekt bij impact, en bestaat er tevens brandvertragend glas dat verplicht is in openbare ruimtes.

Lichtstraat

Naast het platdakraam is ook een lichtstraat in de nok een veel gekozen oplossing voor het creëren van meer daglichtinval bij een aanbouw of plat dak. Een lichtstraat in de nok sluit altijd goed aan bij de architectuur en uitstraling van het serre ontwerp, omdat dit niets aan het karakter verandert. Een lichtstraat hoeft niet, zoals vele klanten denken, per se te bestaan uit een groot raamoppervlak, ook een smalle rechthoekige baan langs de buitenrand van het dakoppervlak is aan te duiden als lichtstraat. Voor bedrijven bestaan er eveneens mogelijke lichtstraten voor het verlichten van lange gangen of het verbeteren van het werkcomfort.

daglichtsystemen Kampen

Daglichtsystemen

Natuurlijk zal het wooncomfort aanzienlijk verbeteren op het moment dat u een enkel kanteldakraam of een dakkoepel laat installeren. Het is echter niet waarschijnlijk dat u met één dakvenster de gehele ruimte verlicht. Daarom biedt men bij Velux de zogeheten daglichtsystemen aan. Dit betekent dat zij standaardpakketten leveren met daarbij dakvensters, koppelgootstukken en andere installatieproducten. Het is daarnaast een optie om bij Velux en Fakro uw eigen daglichtsysteem samen te stellen. Wil u weten wat het effect is van zo’n systeem? Kijk dan bij een online daylightvisualizer. Zo zult u zien of het wooncomfort verbetert door meerdere vensters naast- of boven elkaar te installeren.

Zonwering van dakramen

De meeste dakramen worden geïnstalleerd op zolder. Dit betekent dat tijdens de zomermaanden een goede zonwering zeer wenselijk is. Bekleden met zonneschermen zorgt ervoor dat de zonnestralen geblokkeerd worden en de warmte geen kans maakt om op zolder te blijven hangen. U kunt kiezen uit zonnewering voor aan de buitenzijde van het dakraam of aan de binnenzijde. Zonwering een elektrisch bedienbaar systeem aan de buitenkant heeft het beste effect, maar ook de hoogste prijs. Het alternatief is om te kiezen voor het bekleden met een verduisterend rolgordijn aan de binnenzijde. Dit heeft een prima effect, en dient tevens ’s nachts als standaard rolgordijn. Ook de plaatsing van een hor is een mogelijke optie.

Dakraam afmetingen

Dakramen zijn in veel verschillende standaard groottes verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een bepaald formaat? Als deze maat niet overeenkomt met een standaardmaat, is maatwerk ook mogelijk. Overleg altijd met een dakraamexpert. Die weet precies wat er allemaal mogelijk is. Zo krijgt u altijd het dakraam dat precies aan uw wensen voldoet.

Welke standaardmaten zijn er?

In de volgende tabel vindt u verschillende standaardmaten. U ziet dat diverse breedtes mogelijk zijn, bijvoorbeeld van 55 tot 114 centimeter. Qua hoogte kunt u onder andere variëren tussen 78 en 140 centimeter. De grootste standaardramen hebben een breedte van 134 centimeter en een hoogte van 160 centimeter.

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen met standaardafmetingen in Kampen laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes ontvangen

Merken dakvensters

Dakvensters worden in verschillende soorten en maten geproduceerd, door een groot aantal fabrikanten. U heeft onder meer de keuze uit de huismerken van lokale bouwmarkten en de duurdere A-merken. Dergelijke kwaliteitsmerken richten zich op het bieden van hoogwaardig vakmanschap, en duurzame producten. De dakramen van de meeste merken kennen een lange levensduur, maar u zult hier ook aanzienlijk hogere kosten voor moeten betalen. Wilt u meer weten over het verschil tussen huismerk en A-merk? Wij informeren u met alle plezier. Voorbeelden van merken die onze leveranciers uit Kampen aanbieden zijn: Velux, Fakro, Optilight en Luxtra.

velux dakramen Kampen

Velux dakraam

Veel van onze klanten schaffen een Velux dakvenster aan omdat dit merk bekend staat om de hoge kwaliteit, lange levensduur en elegante vormgeving. Velux is al decennialang een grote marktspeler op het gebied van dakvensters en lichtkoepels, waarbij zij zich sterk richten op het creëren van meer licht en lucht in ruimtes met hellende daken en schuine wanden. U zult gegarandeerd tevreden zijn! Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen

Fakro dakraam

Waar Velux een goede keuze is op het gebied van kwaliteit, is Fakro een aanrader vanwege de veiligheid. Vrijwel elk dakvenster dat door Fakro wordt gemaakt, heeft een eigen politiekeurmerk, waardoor de veiligheid van u en uw huisgenoten is gewaarborgd. Bij Fakro bent u bovendien aan het juiste adres voor jaloezieën, buitenzonwering, en insectenhorren. Kies met Fakro voor een optimaal wooncomfort. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen Kampen

Ubbink dakraam

De meeste dakramenspecialisten bieden ramen aan met afmetingen vanaf ongeveer 55 x 78 centimeter. Wilt u wel graag een dakraam monteren, maar voelt u geen behoefte voor zeer grote lichtoppervlakken? Kijk dan eens bij de dakraammodellen van Ubbink. Bij Ubbink maakt men kleine uitzetraampjes die wel ventileren, maar de isolatie van een pand niet doorbreken. Vraag naar de kosten en mogelijkheden. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen Kampen

Roto

Wanneer u dakramen wil aanschaffen die men produceert aan de hand van hoge kwaliteitseisen, dan adviseren wij de producten van Roto. Dit is een Duits merk dat dakvensters in vele varianten produceert. Zo bieden zij tuimel-, uitzet- en schuiframen. Via het webformulier komt u snel in contact met een vakman uit Kampen die u kan helpen bij de aanschaf van een Roto dakvenster. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen Kampen

Optilight

Hebt u een beperkt budget, maar wilt u wel graag hoog kwalitatieve dakvensters kopen? Dan vormen de dakvensters van Optilight een goede keuze voor u. Het bedrijf kan hun artikelen tegen zeer aantrekkelijke prijzen verkopen doordat zij de opties op het gebied van kleur, vormgeving en isolerende kwaliteiten aanzienlijk beperken. Dit heeft echter geen gevolgen voor de isolatiewaarde of de uitstraling. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen Kampen

Luxtra

Een ander merk dat dakramen tegen lage kosten produceert is Luxtra. Veel van onze klanten uit Kampen maken gebruik van deze aanbieder. Het voordeel van Luxtra dakvensters is dat deze eenvoudig te plaatsen en vervangen zijn. De aanschafprijzen liggen zo laag doordat de fabrikant maar twee maten dakramen aanbiedt. Zoekt u naar 4 pans dakruiten? Ook daarvoor biedt Luxtra enkele alternatieven. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen

Rooflite

Eén van de merken die staat voor een hoogwaardige kwaliteit en goede isolatiewaarde is Rooflite. Bij Rooflite produceert men ramen in vele modellen en maten, waaronder hardhouten dakramen die een populaire keus vormen bij onze klanten uit Kampen. Door de combinatie van een HR++ beglazing en een goed isolerend kozijn zal de isolatiewaarde van het dak grotendeels behouden blijven met een dakraam van dit merk. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen Kampen

Fenstro

Bent u op zoek naar een dakraam dat eenvoudig te installeren is? Dan is een product van Fenstro een goede optie. De eenvoudige installatie betekent dat u kunt besparen op de totaalprijs door zelf het werk uit te voeren. Andere voordelen van Fenstro zijn het naadloze design, de aantrekkelijke prijzen en de mogelijkheid voor ventilatie aan beide zijden. Daarnaast is het ook nog zeer onderhoudsvriendelijk. Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen

Winstar

Velen roemen de tuimelramen van Winstar vanwege hun lage onderhoudsintensiteit en de eenvoudige reinigingstechniek. Daarnaast hebben de houten tuimelramen een hoge isolatiewaarde waardoor de dakisolatie zoveel mogelijk intact blijft. Kies bovendien voor de dakramen van Winstar als u wil profiteren van aantrekkelijke prijzen voor een hoogwaardige kwaliteit. Meer info? Vraag onze vakman! Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Laat een dakraam plaatsen voor optimale lichtinval!

Vraag offertes aan en vind snel een betaalbare specialist uit Kampen voor het plaatsen.

Gratis offertes ontvangen

Isolatiewaarde van dakramen

Het type glas dat u kiest is het meest van invloed op de isolatiewaarde van ramen. Dubbelglas is het voordeligst, maar met HR++ of HR+++ glas weet u zeker dat uw investering zijn geld terugverdient. Met deze types glas bespaart u jarenlang op uw energieverbruik. In de meeste gevallen is een dakraam een kantelraam waarbij alle vier zijden bijna geheel los zijn.

Om de isolatiecapaciteit te waarborgen, moet het dakraam luchtdicht bevestigd worden.

Dit is specialistisch werken en daarom is het niet verstandig om het dakvenster zelf te installeren. Vraag voor het monteren de hulp van een expert en u weet zeker dat u optimaal van de isolatiekwaliteiten van het raam geniet.

Keurmerken voor dakramen

Wilt u zeker weten dat u een goede dakraamspecialist kiest voor het plaatsen of vervangen van kwalitatieve dakvensters? Let er dan bij het vergelijken van offertes ook op of de vakman een keurmerk heeft. Het KOMO-keurmerk laat zien dat uw vakman kwaliteitswerk levert. Kijk op komo.nl voor meer informatie.

Kiest u voor het monteren van een houten dakvenster? Controleer dan op het FSC-keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat u duurzaam hout koopt uit een FSC-gecertificeerd bos. Op fsc.nl vindt u meer informatie.

Om te checken of uw nieuwe dakvenster inbraakbestendig is, is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) handig. Dit keurmerk staat voor inbraakpreventie en sociale veiligheid. Op politiekeurmerk.nl vindt u meer over dit keurmerk.

Dakraamspecialist Kampen inschakelen?

Het is raadzaam om een dakraamspecialist in te schakelen voor het vervangen en plaatsen van uw dakramen. De specialist uit ons netwerk kan u van deskundig advies voorzien en samen met u meedenken voor de mogelijkheden. Het plaatsen of vervangen van het dakvenster wordt op de juiste manier gedaan en goed afgewerkt. Alleen met een juiste afwerking zult u profiteren van een goede isolatiewaarde. Door het uit te besteden aan een vakman hoeft u daarnaast geen speciaal gereedschap te kopen en zit u later niet met de rommel. De specialist uit Kampen heeft hier veel ervaring mee en u kunt snel genieten van uw dakraam.

 • Deskundig advies
 • Geen lekkages of vochtproblemen
 • Optimale isolatie door juiste afwerking

dakvenster in Kampen plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten plaatsen of vervangen van vierpans dakramen bij uw woning in Kampen? Heeft u een vraag over de eigenschappen van een lichtkoepel? Of wilt u weten wat het verschil is tussen een huismerk en een A-merk als Velux of Fakro? Aarzel dan niet om vandaag nog het offerteformulier in te vullen.

Wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd van experts uit Kampen. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de dakraamspecialist die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundig ondersteuning tegen aantrekkelijke aanschafprijzen.