Lichtkoepel plaatsen

Voor meer licht en ruimte in uw woning, is bij een lichtkoepel een optie. Een lichtkoepel of lichtstraat wordt vaak bij een plat dak geplaatst, maar het is ook zeker een mogelijkheid om te kiezen voor lichtkoepels bij een hellend dak. Het plaatsen of vervangen van een lichtkoepel of lichtstraat kunt u zelf doen, maar u laat het ook gemakkelijk over aan een professional. In plaats van een dakraam is een lichtkoepel een goede optie om meer licht te creëren. Een vakman informeert u over de opties als het gaat om zowel lichtkoepels, lichtstraten als dakramen. Daarnaast voert hij het plaatsen en vervangen van dakkoepels voor u uit. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk vrijblijvend diverse offertes via het contactformulier.

Lichtkoepel plaatsen

Via Van den Dragt vergelijkt u diverse leveranciers. Gegarandeerd scherpe prijzen.

De gelieerde bedrijven leveren u ieder gewenst merk. De offertes zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij hopen spoedig van u te horen!

Verschil met dakraam

Een lichtkoepel en een dakraam zijn twee verschillende dingen. Een dakraam is in vele varianten verkrijgbaar en een dakraam kan op allerlei diverse manieren open. Een dakraam wordt vaak geplaatst bij een zolder, zodat dezelfde functies van een raam ook beschikbaar zijn op zolder door middel van dakramen. Een lichtkoepel wordt vaak bij een plat dak geplaatst of een andere ruimte dan de zolder. Doordat dakkoepels vaak minder ver open kunnen dan dakramen, is dit minder geschikt voor wanneer u een raam helemaal open wilt zetten. Dan is de keuze voor dakramen snel gemaakt. Een vakman plaatst voor u dakramen, dakkoepels en lichtstraten, het is maar net wat het beste bij uw woning past.

Geschikte plaatsing

Dakkoepels worden altijd op een dak geplaatst, of het nu gaat om een hellend of plat dak. Wel moet rekening gehouden worden met de bouwconstructie van een woning bij het plaatsen van dakkoepels en dakramen. Er moet namelijk een gat gemaakt worden in het dak om ruimte te maken voor het dakraam, de daglichtkoepel of de lichtstraat. Een vakman helpt u bij het zoeken naar een geschikte plaats voor dakkoepels en dakramen. Het is belangrijk dat dakkoepels niet zomaar geplaatst worden, omdat dit de hele constructie van een woning aan kan tasten. Laat u daarom goed informeren en schakel een vakman in voor het plaatsen van dakkoepels als u er zelf niet veel verstand van heeft.

Zelf een lichtkoepel plaatsen

In plaats van het inschakelen van een vakman, is het mogelijk om dakkoepels, lichtstraten en dakramen zelf te plaatsen, als u zelf handig bent op het gebied van klussen. Doordat er geknutseld wordt met de bouwconstructie van een woning bij het plaatsen of vervangen van dakkoepels, lichtstraten of dakramen, is enig bouwkundig inzicht erg handig. Op het moment dat er fouten worden gemaakt bij het plaatsen van dakkoepels of dakramen kan dit het hele dak aantasten. Als u het niet vertrouwt of het installeren van lichtkoepels, lichtstraten of dakramen liever overlaat aan een vakman dan schakelt u gemakkelijk een professional in. Ook geeft hij u tips over het vervangen van lichtkoepels, dakkoepels of een dakraam op bijvoorbeeld een plat dak.

Lichtkoepel of lichtstraat

Lichtkoepels zijn een redelijk goedkope vorm van meer licht creëren in een donkere ruimte. Men kiest daarom ook sneller voor een lichtkoepel dan voor een lichtstraat. Een lichtstraat is een constructie, vaak van kunststof, waarbij eigenlijk meerdere lichtkoepels op een rijtje worden gezet, waardoor het een lichtstraat wordt. Het is dus maar net wat u wilt. Een dakraam creëert veel minder licht dan dat een lichtstraat bijvoorbeeld doet, maar een lichtkoepel is vaak goedkoper dan een lichtstraat of een dakraam. Het is natuurlijk maar net wat u wilt. Zorg er voor dat u goed weet of u kiest voor een lichtstraat, dakraam of juist lichtkoepels en laat u hier goed over informeren.

Gratis offertes vergelijken


Merken

Er zijn diverse merken die dakkoepels of lichtstraten aanbieden. Zo maken de merken Skylux en Bik graag een daglichtkoepel voor u. Zowel Skylux als Bik zijn gespecialiseerd in dakkoepels en lichtstraten. Als u dus op zoek bent naar een daglichtkoepel, vraagt u Skylux of Bik om advies. Wij plaatsen zowel lichtkoepels, dakramen en lichtstraten van Skylux of Bik. Zowel Skylux en Bik hebben vele jaren ervaring als het gaat om een dakraam of dakkoepels en voeren graag werkzaamheden voor u uit op het gebied van lichtkoepels en lichtstraten. Een vakman informeert u over de diverse merken en plaatst uw lichtkoepel, lichtstraat of dakraam op uw plat dak. Neem nu contact met ons op, u ontvangt een vrijblijvende offerte.

Prijzen

Een lichtkoepel is kleiner dan een lichtstraat, waardoor de prijzen voor een lichtkoepel waarschijnlijk lager liggen dan de prijzen voor een lichtstraat. Een dakraam zal ook anders uitvallen dan een daglichtkoepel als het gaat om prijzen. Daarom is het verstandig om van tevoren te bedenken wat u wilt, kiest u voor lichtkoepels, lichtstraten of dakramen? Op basis van wat u wilt moet u een budget opstellen, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan als het gaat om de prijzen. Misschien heeft u een bepaald budget waarmee u een lichtkoepel of lichtstraat wilt realiseren. Dan kan een vakman u informeren over de mogelijkheden voor lichtkoepels, lichtstraten of dakramen binnen uw budget.

Lichtkoepels

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een lichtkoepel, dakraam of lichtstraat laten plaatsen op uw plat of hellend dak van bijvoorbeeld Skylux of Bik? Bent u op zoek naar een expert die u meer kan vertellen over lichtstraten of lichtkoepels en het vervangen hiervan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een professional informeert en adviseert u over lichtkoepels en lichtstraten en voert het plaatsen en vervangen voor u uit tegen lage prijzen. Voor informatie over lichtkoepels, lichtstraten of dakramen of werkzaamheden aan uw daglichtkoepel neemt u contact met ons op. Beschrijf wat u wilt weten of uit wilt laten voeren en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. Een expert op het gebied van lichtkoepels en lichtstraten komt bij u langs.