Platdakraam

Een platdakraam is, zoals de naam al zegt, een dakraam voor op een plat dak. Het aanbrengen van een dakraam in uw plat dak brengt vele voordelen met zich mee. Gaat u uw dakbedekking vervangen en wilt u meer lichtinval in uw woning? Wellicht is dit een goed moment om een dakraam te installeren. Van den Dragt is een netwerk van dakraam leveranciers. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Na het vergelijken van de offertes kunt u altijd de leverancier met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. We helpen u graag met uw dakwerken!

platdakraam

Wilt u een platdakraam laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend diverse offertes!

Vergelijk diverse offertes en bespaar op de kosten van uw dakwerken. Scherpe prijzen!

De kracht van daglicht

Een platdakraam heeft vele voordelen. Een groot voordeel van een dakraam op een plat dak is dat het veel natuurlijk licht doorlaat. Dit is ideaal in donkere ruimtes. Natuurlijk daglicht verhoogt het wooncomfort in uw woning, daarnaast geeft het een gevoel van rust. Bovendien is ventilatie mogelijk bij een open dakraam. De vlakke dakramen hebben een hoge isolatiewaarde. In de winter blijft kou buiten en in de zomer komt er weinig warmte binnen. Daarnaast hebben de ramen een uitstekende akoestische isolatie. U hebt geen last van lawaai tijdens een regenbui of hagel. Dit alles zorgt ervoor dat de waarde van uw woning zal stijgen.

Open of gesloten dakraam?

Er zijn zowel open als gesloten dakvensters verkrijgbaar. Een open dakvenster in een plat dak is ideaal in een ruimte waar daglicht maar ook frisse lucht nodig is. In een ruimte waar vaak veel mensen zijn of in een keuken is een open dakvenster bijvoorbeeld erg handig. Een open dakvenster opent u met behulp van een bedieningsstok. Sommige platte dakvensters opent u elektrisch met behulp van een afstandsbediening. Daarnaast beschikken sommige plat dak vensters over een regensensor. Een dakvenster sluit in dat geval automatisch wanneer het regent. De betere dakramen zijn voorzien van het Politiekeurmerk veilig wonen.

Soorten platdakramen

U hebt de keuze uit verschillende soorten platdakramen. Zo is er bijvoorbeeld een walkable platdakraam. Dit type dakvenster is voorzien van extra sterk, krasvrij, antislip glas. Het is ideaal bij een plat dak dat tevens dient als leefruimte, zoals een dakterras. Een daktoetredingsraam kan helemaal open waardoor u via het dakvenster het plat dak kunt betreden. Dankzij een opstand is het verhogen van platdakramen mogelijk. Ook zijn elektrische dakramen verkrijgbaar, ze gaan open met behulp van een afstandsbediening. Uiteraard hebt u de keuze uit verschillende soorten beglazing, kleuren en materialen dakramen. Daarnaast is er nog de optie van een lichtkoepel of een vlakke lichtstraat.

Verschil met een lichtkoepel en lichtstraat

Een platdakraam verschilt van een lichtkoepel en (vlakke) lichtstraat. Een dakraam is plat, een lichtkoepel is daarentegen bolvormig. Omdat een lichtkoepel bolvormig is geeft deze meer daglicht door. Een lichtstraat is eigenlijk een hele brede lichtkoepel. Deze is verkrijgbaar in vele verschillende vormen. Doordat een lichtstraat erg groot is valt veel zonlicht binnen. Een lichtkoepel of -straat geeft daarnaast meer loopruimte. Ook hebt u de keuze uit een vlakke lichtstraat. Een vlakke heeft, zoals de naam al zegt, geen bolvorming. Een vlakke lichtstraat komt op hetzelfde neer als een platdakraam. De vlakke versie is echter een stuk langer in plaats van het vierkant dakvenster.

Gratis offertes vergelijken


Platdakraam laten plaatsen

U begrijpt dat het plaatsen van een platdakraam een hoop voordelen met zich meebrengt. Bent u bezig met dakwerken als het aanbrengen van isolatie? Wellicht is dit een goed moment om een platdakraam te laten plaatsen. Het is verstandig om het plaatsen over te laten aan een vakman met ervaring op het gebied van dakwerken. Het plaatsen is namelijk geen eenvoudige klus. Het is bovendien belangrijk dat dit juist wordt gedaan om ongemakken als lekkages te voorkomen. Het plaatsen van een platdakraam is eenvoudiger dan het plaatsen van een lichtstraat. Een platdakraam is namelijk lichter waardoor het geen opvangconstructie nodig heeft en overal geplaatst kan worden.

Merken en zonwering

Wilt u een dakraam plaatsen in uw plat dak? U hebt de keuze uit vele verschillende merken zoals Velux, Luxlight en Fakro. Velux bestaat al ruim 70 jaar. Het merk heeft een ruim assortiment aan dakramen, lichtkoepels en artikelen zoals raamdecoratie en zonwering. Ook Fakro biedt veel verschillende soorten ramen aan voor een plat dak of hellend dak. Luxlight is vooral gespecialiseerd in lichtstraten. Qua zonwering voor het dakraam in uw plat dak is er een grote verscheidenheid aan opties. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit buiten- of binnenzonwering, verduisterende, warmtewerende, licht regulerende of gewoon decoratieve zonwering. Zonwering is met de hand te bedienen maar voor extra bedieningsgemak bij een plat dak kan dit tevens elektrisch.

plat dak dakvenster

Prijzen

Wilt u een platdakraam installeren? Of uw oude dakraam vervangen? Het installeren van een platdakraam heeft vele voordelen. U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten van deze dakwerken. De prijzen hangen af van verschillende factoren. De grootte van het dakraam en het type dakraam zijn bijvoorbeeld van invloed op de prijzen. De bereikbaarheid van uw plat dak is tevens van invloed op de prijzen. Ook het type glas, materiaal en accessoires kunnen de prijzen beïnvloeden. De prijzen van een platdakraam beginnen circa rond de €900,- en kunnen oplopen tot circa €2.500,- inclusief zonwering en montage. Voor een prijsindicatie van deze dakwerken kunt u het beste offertes aanvragen.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Een dakraam in een plat dak geeft veel zonlicht in uw woning. Bij het vervangen van uw dakbedekking is het aanbrengen van een platdakraam wellicht een goed idee. Of wilt u uw oude platdakraam vervangen door een elektrische? Vervangen of installeren, het is allemaal mogelijk. Van den Dragt is een netwerk van platdakraam leveranciers. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Wij helpen u graag met het vervangen of installeren van een dakraam in uw plat dak! Ook voor vragen over deze dakwerken bent u tevens van harte welkom bij ons.

dakvenster vervangen