Roto dakramen

Met een dakraam verandert u de donkere zolder in een lichte extra kamer. Of dit nou een slaapkamer is of een kantoor: met een beetje zonlicht oogt de ruimte een stuk rustiger en groter. Hoe groter het dakvenster dat u plaatst, hoe meer zonlicht er binnenkomt. Bent u benieuwd naar de prijzen van een nieuw Roto dakraam? Of wilt u meer weten over de voordelen van dakramen? Wij zijn een netwerk van leveranciers verspreidt door heel Nederland en helpen u graag met uw keuze. Als u contact met ons opneemt door middel van onze offertepagina krijgt u zo snel mogelijk tot 5 gratis offertes toegestuurd. Zo vergelijkt u eenvoudig verschillende leveranciers uit uw regio en bent u verzekerd van de beste prijs!

roto dakramen

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van Roto dakramen? Wij helpen u graag!

Vergelijk diverse specialisten en bespaar op de kosten van uw houten of kunststof Roto dakraam. Scherpe prijzen!

Tuimel-, toptuimel-, uitzettuimelraam

Roto dakramen bestaan in drie verschillende soorten: een tuimeldakraam, een toptuimeldakraam en een uitzettuimelraam. De eerste optie, een tuimeldakraam, is waarschijnlijk de meest voorkomende optie. Hierbij zit de scharnier op de centrale as. Bij een toptuimeldakraam daarentegen, zit het scharnier op tweederde van het raam. Op deze manier kunt u gewoon rechtop blijven staan en biedt het dakraam een panoramisch uitzicht. De derde en tevens laatste optie is het uitzettuimelraam. Bij het uitzettuimelraam zit het scharnier niet halverwege, maar juist bovenaan het raam. Dit dakraam kan dus volledig opengeklapt worden, waardoor u geen woonruimte verliest zodra het raam open staat.

Hout

Roto dakramen zijn verkrijgbaar in hout en kunststof. Welke optie de beste optie voor u is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Een groot voordeel van hout is dat u het kan verven. Zo kunt u het hout zelf schilderen en daarmee het dakvenster aanpassen aan de inrichting van de kamer. Daarbij geeft het hout een warme, authentieke uitstraling. Het is ook eenvoudig om een rolgordijn te bevestigen aan het hout. Een dakraam van hout is verkrijgbaar in verschillende formaten. Hoe groter de dakramen, hoe meer licht er binnenvalt. Als u nog niet weet of u kunststof of hout wilt gebruiken kan een vakman u persoonlijk adviseren.

Kunststof

Roto dakramen van kunststof kunnen niet geschilderd worden. Daarentegen is het kunststof wel verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een ander groot voordeel van een kunststof dakvenster ten opzichte van hout, is het geringe onderhoud. Waar hout eens in de paar jaar behandeld moet worden, is het enige onderhoud dat een kunststof dakraam nodig heeft een schoonmaakbeurt. Tevens gaan kunststof dakramen een leven lang mee. Dit merkt u wel in de aanschafprijs. Over het algemeen zijn kunststof dakramen iets prijziger dan een houten dakvenster van hetzelfde formaat.

Bedieningsmogelijkheden

Bij de meest standaard versie van de kunststof dakramen gaat de bediening met de hand. Voor een modernere ervaring is het echter ook mogelijk om het uitzettuimelraam aan te schaffen met een elektrische bediening. Hiermee kunt u op uw gemak van een afstand de Roto dakramen openen. U hoeft zich geen zorgen te maken om snoeren of stekkers: alle elektrische snoeren en onderdelen worden zorgvuldig weggewerkt in het dakvenster. Zo heeft u geen elektrische onderdelen in het zicht. Het elektrische venster wordt bediend met een draadloze handzender en er bestaat de mogelijkheid om op de muur een wandschakelaar te monteren.

Gratis offertes vergelijken


dakraam roto

Rolgordijnen en accessoires

Een echt dakraam is niet compleet zonder rolgordijn. Zeker in een slaapkamer is het erg fijn om een gordijn dicht te kunnen doen. Er zijn verschillende opties bij de aanschaf van een Roto dakraam. Natuurlijk is het mogelijk om een standaard rolgordijn te laten plaatsen, maar het merk verkoopt ook lamellen op maat, voor een luxe uitstraling. Ook biedt Roto een scala aan buitenzonwering aan. Deze wordt aan de buitenkant van uw dakvenster gemonteerd. Dit houdt de felle zon buiten waardoor uw slaapkamer of zolder koel blijft. Zowel de buitenzonwering als de rolgordijnen zijn op een elektrische wijze te bedienen. Wanneer u accessoires aanschaft van hetzelfde merk, weet u zeker dat dit precies past op uw dakramen.

roto q

Roto Q

Naast de standaard dakramen is inmiddels ook Roto Q ontwikkeld. Dit is de nieuwste versie van de kwalitatieve dakramen. Hierbij wordt het dakvenster geheel zonder schroeven op het dak bevestigd. Elk onderdeel wordt met een simpele klik bevestigd, waardoor uw nieuwe Roto Q dakraam in no-time geplaatst is. Hoewel alle dakramen van het merk uitstekend isoleren, gaat Roto Q een stapje verder. Enkel het beste glas is goed genoeg. Dat is onder meer te merken aan de anti-dauw coating die gebruikt wordt op het Roto Q dakvenster. Ook in de vroege ochtenduren heeft u een helder uitzicht.

roto kunststof hout

Prijzen

De prijzen van een Roto Q dakraam hangen grotendeels af van uw persoonlijke wensen. De prijzen worden onder meer bepaald door het formaat van de dakramen, het materiaal (hout of kunststof), de bediening en de extra opties. Wanneer u een standaard Roto Q dakraam kiest met handbediening bent u een stuk voordeliger uit dan bij een gemotoriseerd dakvenster van Roto Q. Voor een kunststof Roto Q tuimeldakraam in het formaat 114×118 centimeter betaalt u zo’n €1.038,-. Indien gemotoriseerd lopen de prijzen uiteraard op: u bent voor hetzelfde model rond de €2.400,- kwijt. Deze prijzen zijn inclusief de montage en afwerking.

Vergelijk diverse offertes

Wilt u een Roto Q dakraam laten plaatsen of bent u benieuwd naar de prijslijst van de dakramen? Weet u niet of u voor kunststof of hout moet gaan en bent u benieuwd naar de voordelen van de elektrische bediening? Of twijfelt u nog tussen een uitzettuimelraam en een standaard versie. Een specialist uit ons netwerk voorziet u graag van een persoonlijk advies. Neem contact met ons op via onze offertepagina. Als u ons offerteformulier invult krijgt u zo spoedig mogelijk tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes van dakramen specialisten uit uw regio. Door de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken kunt u tot 25% besparen op de montage van uw raam en bent u altijd verzekerd van de beste prijs.