dakramen Uithoorn

Dakramen Uithoorn

Met dakramen in Uithoorn zorgt u voor meer lichtinval en verhoogt u de waarde van uw woning. Plaats bijvoorbeeld een mooi tuimeldakraam of kies voor een dakvenster dat u uitklapt. Schakel een vakman in voor het vervangen en plaatsen van een dakraam, dan bent u verzekerd van een juiste plaatsing. Dit is ook belangrijk voor de isolatiewaarde! Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en zonder verplichting offertes van verschillende dakramen specialisten uit uw regio. Vergelijk deze offertes en bespaar tot 30% op de kosten.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het plaatsen en vervangen van dakramen, wat de kosten zijn en welke opties er zijn qua materialen en merken. Ook leest u waar u op moet letten bij de aanschaf van één of meerdere dakramen.

Waarom een nieuw dakraam in Uithoorn?

Een nieuw dakraam biedt u vele voordelen. Zo creëert u eenvoudig meer lichtinval en verhoogt u zo de waarde van uw woning. Een zolder zonder daglicht is niet goed bruikbaar. Door een dakraam te plaatsen, komt er meer daglicht naar binnen en kunt u de kamer efficiënter gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een handige logeerkamer of een mooie werkkamer op de zolder.

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Vergelijk offertes & bespaar tot 30%.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Diverse dakraamspecialisten uit uw eigen regio.

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Een houten tuimeldakraam met een standaardmaat van 78 bij 98 centimeter kost gemiddeld €650,-Een kunststof variant is iets duurder, namelijk €700,-. Beide prijzen zijn inclusief montage. Met kunststof heeft u echter jaarlijks minder onderhoudskosten. Liever een uitzet-kanteldakraam? Een hardhouten model met dezelfde maten kost dan gemiddeld €750,- inclusief montage en een kunststof dakraam rond de €800,- inclusief montage.

Hoeveel btw moet ik betalen?

Over de materiaalkosten moet u altijd het normale tarief van 21% btw betalen. Kiest u voor isolerende beglazing? Dan betaalt u over de arbeidskosten een verlaagd tarief van 9%. Dit tarief geldt alleen voor het isoleren van woningen in Uithoorn ouder dan 2 jaar.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

De montagekosten worden bepaald door een aantal factoren, namelijk de grootte van het dak, het type dakraam en de extra opties. De installatie van een motor voor elektrisch bedienen kost bijvoorbeeld meer tijd dan de plaatsing van handmatige bediening. Voor een groot dakraam is een groter gat nodig, daarom zijn de prijzen vaak hoger.

Wilt u uw huidige dakraam laten vervangen?

Dan zijn de montagekosten vaak iets lager. Het vervangen kost namelijk minder tijd. Er hoeft immers geen gat in het dak gemaakt te worden door de specialisten uit Uithoorn. Voor een dakraammontage moet u denken aan een gemiddelde prijs tussen de €250,- tot €350,-. Wilt u weten wat de prijs voor het vervangen of monteren van een nieuw dakraam in uw woning is? Vraag dan geheel vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de totaalprijs. Uiteraard moet u rekening houden met de materiaalkosten en arbeidskosten voor de dakraammontage, maar ook de grootte van het raam beïnvloed de prijs. Hoe groter het raam, hoe hoger de prijs. Het plaatsen van grotere dakramen is ook duurder, want het kost meer tijd. Ten slotte bepalen ook de extra opties de eindprijs. Denk hierbij aan extra isolatiemateriaal, ventilatieroosters, zonnewering en elektrisch bedienen.

Dit zijn de meest belangrijke factoren:

 • De afmetingen van het dakraam
 • De materiaalkosten (kozijn, beglazing en raambeslag)
 • Kosten voor de dakraammontage
 • Eventuele extra opties (bijv. elektrisch of handmatig systeem)

Bespaar tot wel 30% op de kosten van dakramen!

Dit doet u eenvoudig door offertes met scherpe prijzen te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Uithoorn

Oud dakraam vervangen?

Na verloop van tijd bestaat er de mogelijkheid dat er problemen ontstaan met uw kantel- of tuimeldakramen. Zo komt het bij oudere modellen voor dat er condenswater tussen het glas verschijnt, of dat het materiaal wordt aangetast. Bij verrotte kozijnranden of scharnieren is het verstandig om te oriënteren op de mogelijkheden voor het vervangen van uw dakraam. Daarnaast bent u met nieuwe ruiten verzekerd van een hogere isolatiewaarde. Wilt u de huidige dakvensters laten vervangen? Dan staat één van de experts uit ons netwerk met plezier voor u klaar. Hij zal uw dakraam binnen één werkdag vervangen, zodat u zo snel mogelijk van een optimaal wooncomfort kunt genieten.

Dakraam laten plaatsen Uithoorn, de werkwijze

De vakman uit Uithoorn begint met de voorbereiding. De ideale plaats van de onderkant van een dakraam is op 90 centimeter afstand van de vloer. Dan kunt u zowel zittend als staand naar buiten kijken. De vakman tekent de plek af en zaagt de gordingbalken door op de plaats waar het nieuwe raam komt.

Vervolgens brengt de vakman raveelbalken en balkdragers aan. Daarna is het tijd om een gat in het dak te maken en de dakpannen te verwijderen. Daarna plaatst hij het kozijn in het gat en werkt hij alles netjes af. Als laatste plaatst de vakman de dakpannen terug en brengt hij gootstukken aan.

dakraam plaatsen Uithoorn

Dakraam plaatsen Uithoorn, vergunning nodig?

In de meeste gevallen is het mogelijk om een dakraam zonder vergunning te plaatsen. Wel bent u in dat geval verbonden aan een aantal voorschriften. Zo moet u een afstand van minimaal 50 centimeter tussen het dakvenster en de dakrand hanteren. Ook is het verplicht dat het te vervangen dakraam niet zichtbaar is van de openbare weg. Is dit wel een geval dan heeft u in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig.

Woont u in een monument? Dan bent u altijd verplicht een vergunning aan te vragen bij uw gemeente.

Als u een expert uit Uithoorn inschakelt dan is de vakman volledig op de hoogte van alle voorschriften en regels, zo kan hij u eventueel informeren over het aanvragen van vergunningen voor het vervangen van het dakvenster.

Dakraam aftimmeren Uithoorn

Na het voltooien van de dakraammontage door een vakman uit Uithoorn, volgt het aftimmeren. Het aftimmeren houdt in dat zowel de binnen en buitenzijde goed geïsoleerd is en er strak uitziet. De belangrijkste stap van het aftimmeren is het vastschroeven van de binnenafwerking. Meestal bestaat dit uit een kant-en-klaar pakket dat precies op het kozijn past. Daarna zal de expert eventuele naden en kieren dichtkitten voor het afwerken zodat u geen last heeft van tocht of vochtproblemen. Indien gewenst kunt u er tevens voor kiezen om de dakvensters extra goed te laten isoleren.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

Om te besparen op het dakraam, willen veel klanten uit Uithoorn hun nieuwe dakvenster zelf plaatsen en afwerken. Een dakraammontage is voor een ervaren klusser relatief goed uit te voeren. Heeft u geen kluservaring? Dan raden wij u aan om het plaatsen uit te besteden.

Het is belangrijk dat uw nieuwe dakvenster op correcte wijze geïnstalleerd wordt. Als dit niet het geval is, dan bestaat de kans op tocht- en vochtproblemen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Het inschakelen van een expert scheelt u veel tijd en energie, en de klus zal bovendien in korte tijd worden uitgevoerd.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

Gaat u een nieuw goedkoop dakraam aanschaffen? Als u een expert uit Uithoorn inschakelt, dan zal hij u ondersteunen bij het proces en geeft hij u een persoonlijk advies. Wij hebben een aantal handige tips voor u opgesteld waar u op moet letten bij het aanschaffen en plaatsen van dakramen:

 • Houd rekening met het formaat van het dakraam. Belangrijke vuistregel is dat het volledige raamoppervlak minimaal 10% van het vloeroppervlak bedraagt.
 • Zorg voor een goede spreiding van dakvensters voor een optimale lichtinval.
 • Houd een hoogte aan van minimaal 180 centimeter zodat u niet tegen een geopend dakraam aan kunt lopen.

Soorten dakramen

Wanneer u uw oude dakraam gaat vervangen of een nieuwe wilt plaatsen, heeft u de keuze uit verschillende soorten dakramen. Eén van de populairste soorten is een tuimeldakraam, ook wel een tuimelvenster of kanteldakraam genoemd. Vaak denkt men dat een dakvenster alleen kan op een hellend dak, maar dit is zeker niet het geval. Een platdakraam is geschikt voor platte daken en creëert veel lichtinval.

U leest hieronder alles over de verschillende soorten dakramen, de voor- en nadelen en de gemiddelde prijzen! Wat denkt u bijvoorbeeld van een uitzet-tuimeldakraam die de beste eigenschappen van twee soorten dakramen combineert? Lees snel verder om er meer over te weten te komen.

Tuimeldakraam Uithoorn

Eén van de meest gebruikte typen in Uithoorn is een tuimeldakraam. Het scharnierpunt van dit kanteldakraam ligt in het middel en het raam kan tot 180 graden draaien. Dit noemen we om de as tuimelen. De bovenkant komt dan een stukje naar binnen en de onderkant draait naar buiten toe.

Voordeel is dat u het kanteldakraam gemakkelijk aan de binnen- en de buitenkant kunt schoonmaken. U opent een kanteldakraam met en handgreep. Door een ventilatieklep toe te voegen, ventileert u de ruimte ook zonder het raam te openen.

De belangrijkste voordelen van een tuimeldakraam:

 • Gemakkelijk aan de buitenkant schoon te maken.
 • Eenvoudig te openen met een handgreep.
 • Kan tot 180 graden tuimelen.

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen Uithoorn

Uitzetdakramen Uithoorn

Uitzetdakramen werken net wat anders dan tuimeldakramen. De scharnieren zitten namelijk niet in het middel, maar aan de bovenkant. De handgreep om het raam te openen en te sluiten zit aan de onderkant. U opent het raam door de handgreep naar buiten te openen.

Doordat u de uitzetdakramen naar buiten schuift, heeft u als voordeel dat het kozijn het uitzicht niet belemmert. Daarnaast is het mogelijk om een hor tegen insecten te plaatsen of om te kiezen voor elektrisch bedienbare uitzetdakramen. U opent en sluit de ramen dan eenvoudig met een druk op de knop.

Dit zijn de voordelen van uitzetdakramen:

 • U kunt uitzetdakramen vastzetten in meerdere kierstanden.
 • Plaatsing van vliegenhorren is mogelijk.
 • Geschikt voor daken met een helling tussen de 15 en de 85 graden.

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Wilt u het beste van uitzetdakramen en tuimeldakramen combineren? Kies dan voor een uitzet-tuimeldakraam! Dit type dakraam kunt u zowel in tuimelstand als in uitzetstand openen. Met een speciale schuifschakelaar schakelt u tussen de standen.

Met dit speciale uitzet-tuimeldakraam profiteert u van het vrije uitzicht in de uitzetstand en maakt u de buitenkant eenvoudig schoon door het raam 180 graden te tuimelen. Nadeel is dat de prijs iets hoger ligt, maar u verhoogt wel uw wooncomfort en het gebruiksgemak.

De voordelen nog even op een rij:

 • Schoonmaken is heel gemakkelijk in de tuimelstand.
 • Geniet van vrij uitzicht door het raam te open in de uitzetstand.
 • Veel gebruiksgemak en eenvoudig te bedienen.

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- euro kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam Uithoorn

Vast dakraam Uithoorn

Een andere optie is om te kiezen voor een vast dakraam. Deze type dakramen worden vaak gecombineerd met een ander dakvenster dat u kunt openen. Eén van de voordelen van een vast model is dat het goedkoop is. Het plaatsen van een vast dakvenster is namelijk eenvoudiger.

Een vast dakraam zorgt voor meer daglicht, maar kunt u niet openen. Het is verstandig om een ventilatierooster in een vast raam te laten zetten, zodat u de kamer wel kunt ventileren. Ventilatie is namelijk belangrijk voor het afvoeren van condensatievocht en voor uw gezondheid.

De belangrijkste voordelen van vaste dakramen:

 • Eén van de goedkoopste opties
 • Uitstekende isolatie
 • Creëert veel lichtinval

Platdakraam Uithoorn

Een platdakraam is geschikt voor een plat dak. Er zijn zowel vaste platdakramen, als dakramen voor een plat dak die u kunt openen. Voor het openen en sluiten heeft u een elektrisch bedieningssysteem nodig. Een platdakraam zit namelijk meestal te hoog om handmatig te bedienen.

Belangrijk bij een dakraam voor plat dak is dat u kiest voor goede geluidswering.

Het omgevingsgeluid (denk aan een drukke weg, spelende kinderen of vliegtuigen) wordt dan zoveel mogelijke gedempt. Met zonneschermen reguleert u de lichtinval en is het mogelijk om de felle zonnestralen te blokkeren. Bovendien warmt de ruimte dan minder snel op door de zon.

Dit zijn de voordelen!

 • Geschikt voor platte daken
 • Veel lichtinval door een groot glasoppervlak
 • Uitstekende geluidsisolatie

Wilt u snel genieten van uw nieuwe dakraam?

Schakel dan een raamspecialist in uit Uithoorn voor het plaatsen!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof dakraam Uithoorn

Een kunststof dakvenster is vochtbestendig, gaat lang mee en u heeft de keuze uit allerlei kleuren en designs. Kies bijvoorbeeld voor een houtlook om te profiteren van de authentieke uitstraling van hout. Eén van de voordelen van dit materiaal is dat het onderhoudsarm is. Af en toe schoonmaken met een zachte doek is al voldoende.

Een nadeel van dit materiaal is dat een reparatie bij beschadigingen niet eenvoudig is. Met een spotrepair repareert een vakman uit Uithoorn kleine krasjes, maar bij een grote beschadigingen is het nodig om de gehele folie te vervangen.

De richtprijs van een kunststof dakraam van 78 bij 98 centimeter is ongeveer €700,-, inclusief montage. Een raam van dit materiaal gaat ongeveer 50 jaar mee.

Houten dakramen

Vaak kiezen mensen in Uithoorn voor een houten dakraam vanwege de warme en authentieke uitstraling. Een dakvenster met dit materiaal geeft u eenvoudig elke kleur die u wilt door het te verven of te oliën. Bent u na een paar jaar de kleur weer zat? Dan verft u het gewoon in een andere kleur!

Nadeel van de dakramen is dat u ze regelmatig moet onderhouden om houtrot te voorkomen en de levensduur te verlengen. Kozijnen moet u ééns in de vijf jaar schuren en schilderen. In Uithoorn wordt er ook vaak gekozen voor een blank afgelakt dakvenster. Daartegenover staat dat het materiaal gemakkelijk te repareren is, in tegenstelling tot kunststof.

De gemiddelde levensduur van houten dakramen is 40 jaar. De aanschafprijs voor een kanteldakraam van 78 bij 98 centimeter is gemiddeld €650,- inclusief montage. Voor een exacte prijs voor het plaatsen van dakramen van hout in uw woning vraagt u via het offerteformulier gemakkelijk gratis en vrijblijvende offertes aan.

Elektrische dakramen

De meeste van onze klanten uit Uithoorn weten dat het mogelijk is om een de gordijnen van een dakraam op afstand te bedienen. Elektrisch bedienen geeft u veel gebruiksgemak Wist u echter dat het ook een optie is om het dakvenster zelf te besturen of automatisch te openen en te sluiten? Deze ultieme vorm van luxe wordt door een aantal bekende merken geleverd. Het is hierbij mogelijk om de bediening van het kanteldakraam, de lichtkoepel, rolluiken of zonnewering met behulp van een speciaal programma op de tablet aan elkaar te koppelen. Zo zorgt u met één druk op de knop ervoor dat u frisse lucht in de kamer hebt. Een vakman komt indien nodig bij u thuis om meer uitleg te geven.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

Is er bij uw woonpand geen plek voor een volledig balkon? Overweeg dan de plaatsing van een zogeheten balkonvenster. Dit dakvenster is slaat u volledig open, waardoor u feitelijk een soort inpandig balkon creëert. Het glas ligt, evenals bij een vierpans dakvenster, volledig in het dak verzonken, wat wel zo praktisch. Naast een dakvenster voor een balkon levert menig Velux- en Fakro-expert uit Uithoorn ook terrasdakvensters. Creëer een geweldig uitzicht in een handomdraai. De kosten voor dakterrasvensters liggen relatief hoog. Deze beginnen bij ongeveer €5750,-. Het wooncomfort dat dit oplevert is aanzienlijk en het extra daglicht zal de prijswaarde van het pand met sprongen verhogen.

Dakkoepel Uithoorn

In platte daken is het ook mogelijk om een dakkoepel of lichtkoepel te monteren. Het voordeel van het monteren van een dakkoepel is dat u hiermee een ruimere lichtinval creëert dan met een eenvoudig dakraam. Een dakkoepel kunt u verkrijgen in verschillende materialen zoals acrylaat en polycarbonnaat. Daarnaast hebt u koepels die met een opstand, los, of als dakbetreding worden geleverd. U moet bovendien kiezen tussen enkelwandig en dubbelwandig glas voor de dakkoepel, afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatie. De kosten voor het monteren van een dakkoepel verschillen per specialist uit Uithoorn.

Lichtstraat

Een lichtstraat is een systeem waarbij u meerdere ruiten in een framewerk (vaak in de nok) laat monteren, waardoor er voldoende daglicht naar binnen stroomt. Een lichtstraat is een veelgebruikte oplossing bij overdekte winkelcentra, maar ook in een particuliere woning in Uithoorn is het een optie om een lichtstraat te creëren. U moet hierbij wel goed kijken naar de voor- en nadelen en het budget dat hiervoor vereist is.

Het monteren van een lichtstraat is over het algemeen alleen een goede oplossing op het moment dat een kleiner dakvenster te weinig licht biedt. Plaats daarom bijvoorbeeld een lichtkoepel of –straat op een aanbouw of in de nok van een hellend dak, dit zal donkere hoekjes doen verdwijnen.

daglichtsystemen Uithoorn

Daglichtsystemen

Om de lichtinval in een kamer te verbeteren kunt u natuurlijk een eenvoudig 4 pans dakvenster installeren, maar dit levert vaak niet zonlicht tot diep in de ruimte. Daarom biedt men onder meer bij Velux en Fakro diverse daglichtsystemen. Dit betekent dat men dakvensters met koppelgootstukken en andere installatieproducten met elkaar combineert. Vrijwel elke leverancier uit Uithoorn biedt standaard daglichtsystemen aan, maar het is tevens een mogelijkheid om deze zelf samen te stellen. Doe dit wel altijd in overleg met een erkend vakman. Deze houdt onder meer de draagkracht van uw dakbalken in de gaten, en voorkomt installatieproblemen.

Zonwering van dakramen

Bij dakramen is verduistering en zonwering lastiger dan bij gewone ramen. Bij de meeste zonweringspecialisten biedt men echter verschillende zonweringssoorten aan speciaal voor het bekleden van dakramen. Zo zijn er rolgordijnen voor de binnenzijde van het dakvenster, en zijn er ook diverse soorten buitenzonwering.

Wie kiest voor buitenzonwering weet zeker dat de zolderkamer heerlijk koel blijft, terwijl ventilatie tevens een optie blijft. Wanneer u pas later zonnewering laat plaatsen adviseren wij zonneschermen aan de binnenzijde. Liever geen zonwering maar wel een hor tegen muggen en vliegen? Ook dat is een optie.

Dakraam afmetingen

Wanneer u een nieuw dakraam gaat aanschaffen, hebt u de keuze uit vele standaardmaten. De meest gangbare maat is 78 bij 98 centimeter. U kunt er echter ook voor kiezen om een breder raam te laten plaatsen. De breedte varieert tussen de 55 tot 114 centimeter. De maximale hoogte is rond de 140 centimeter.

Wilt u niet een dakvenster met een standaardmaat? Of past deze niet goed? Laat dan een dakraammodel op maat maken voor uw woning in Uithoorn. Een dakraamspecialist geeft u hier graag advies over.

In de volgende tabel vindt u de standaardmaten van dakramen van de meest bekende merken (o.a. Fakro en Velux):

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen in Uithoorn laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes

Merken dakvensters

Wanneer u op zoek gaat naar de juiste dakramen voor het plaatsen in uw pand in Uithoorn, dan zult u zien dat u de keus hebt uit een ruim assortiment. De a-merken verschillen met name in de focus die zij leggen op bepaalde kenmerken in het productieproces. Natuurlijk bestaan er ook diverse huismerken van (plaatselijke) bouwmarkten. Deze kunt u direct aanschaffen, en ze zullen over het algemeen makkelijk te plaatsen zijn, maar kennen een kortere levensduur. Bekende dakraam merken zijn onder andere: Velux, Fakro en Roto.

velux dakramen

Velux dakraam

Velux is het meest bekende merk voor dakramen. Het bedrijf Velux bestaat al meer dan zestig jaar, en levert zowel dakvensters als installatieproducten en afwerking. Door te kiezen van een raam van Velux bent u verzekerd van een hoge isolatiewaarde, en goede luchtkwaliteit. Dankzij diverse keurmerken wordt tevens een lange levensduur gegarandeerd. Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen

Fakro dakraam

Naast Velux, is ook Fakro een veel geleverd dakraam merk. Bij Fakro produceert men dakvensters van verschillende materiaalsoorten. Het bedrijf is gericht op innovatieve oplossingen voor het creëren van licht, ruimte en ventilatie. De dakvensters van Fakro hebben bovendien een heel eigen politiekeurmerk. Zo blijft ook de veiligheid van uw woning optimaal. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen

Ubbink dakraam

Wilt u dakvensters kopen, maar hebt u geen behoefte aan grootse ramen, of heel veel ventilatie? Bij Ubbink levert men als enige ook kleine uitzetramen, die desondanks een hoge isolatiewaarde hebben. Zo profiteert u bij Ubbink van verlaagde stookkosten, en meer licht, tegen lage prijzen. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen

Roto

Roto is een Duits merk voor dakramen, dat bekend staat om de hoge kwaliteitseisen, en daardoor de lange levensduur. Roto produceert zowel tuimelramen, als uitzetramen en toptuimelramen. De keuze hiervoor is afhankelijk van de functie van de ruit, en de ruimte waarin u deze wilt plaatsen. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen

Optilight

Optilight profileert zich op de markt als een budgetmerk voor dakruiten. De professionals van Optilight leveren dakvensters tegen een hoogwaardige kwaliteit, waarbij het dakraam in het midden scharniert en een ventilatierooster heeft. De lage kosten worden veroorzaakt door een beperkt aantal keuzes in de vormgeving en de isolerende kwaliteiten. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen

Luxtra

Daarnaast kunt u ook Luxtra dakvensters kopen. Luxtra positioneert zich naast Optilight als een budgetmerk. Zij leveren hun ramen in twee maten, welke een eenvoudig installatieproces kennen, en eenvoudig te vervangen zijn. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een dakraamspecialist uit Uithoorn. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen

Rooflite

Eén van de merken dakramen die wij aanbieden is Rooflite. Rooflite producten vormen hoogwaarde hardhouten dakramen die weinig onderhoud vereisen en die een goede isolatie bieden. De dakruiten van Rooflite kunnen op hellende daken met een helling van 15 tot 90 graden worden geplaatst en het inbouwen vraagt weinig tijd. U hebt de keuze uit onder andere een tuimel en top-opening dakvenster. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen

Fenstro

De dakramen van Fenstro vormen een populaire oplossing voor veel klanten uit Uithoorn. Wanneer u kiest voor het plaatsen van een daksysteem van Fenstro dan profiteert u onder andere van de volgende zaken: een eenvoudige installatie, aantrekkelijke prijs en twee standen voor ventilatie. Fenstro biedt vooral kleine maten dakramen. Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen

Winstar

Wie een dakraam laat plaatsen wil hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten, zonder dat hij regelmatig op het dak moet zitten om onderhoud uit te voeren. De Winstar tuimelramen hebben weinig onderhoud nodig aan de buitenzijde, en vereisen ook binnenshuis weinig tijd. De hoge isolatiewaarde, prettige aanblik, en aantrekkelijke prijzen vormen overige voordelen van de Winstar producten. Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Op zoek naar een dakraamspecialist in Uithoorn?

Zoek niet verder! Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes.

Gratis offertes ontvangen

Isolatiewaarde van dakramen

Wilt u besparen op de kosten voor energie? Kies dan voor dakramen met een hoge isolatiewaarde. U voorkomt hiermee warmteverlies en tocht. De isolatiewaarde wordt bepaald door twee onderdelen: de kozijnen en de beglazing.

Isolerende eigenschappen worden aangeduid met de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

De U-waarde van kunststof en hardhout is vergelijkbaar. Kies voor hoogrendementsglas voor de beglazing. HR++ heeft een U-waarde van gemiddeld 1,5 W/m²K, dit is zeer goed.

Keurmerken voor dakramen

Er zijn verschillende keurmerken speciaal voor dakramen en het plaatsen. Let bijvoorbeeld bij het plaatsen van houten dakramen op het FSC-keurmerk. Het Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke instantie die controleert of de bomen op een verantwoorde wijze gekapt worden. Op fsc.nl vindt u meer informatie.

Het KOMO-keurmerk is een speciaal keurmerk dat in de bouw gebruikt wordt. De certificaten worden gegeven door de Raad van Accreditatie van de Stichting KOMO aan producten en bedrijven die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Lees er alles over op komo.nl.

Gebruik ramen en raambeslag met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit politiekeurmerk geeft aan dat de producten inbraakveilig zijn. Waarom dit belangrijk is, leest u op politiekeurmerk.nl.

Dakraamspecialist Uithoorn inschakelen?

Twijfelt u nog steeds of u een dakraamspecialist moet inschakelen voor het plaatsen van uw nieuwe dakramen? Wij zijn van mening dat een dakraamspecialist kwalitatief vakwerk aflevert, waardoor u het optimale uit uw dakramen haalt.

 • U heeft een garantie op het plaatsen.
 • Dankzij een goede afwerking profiteert u van een optimale isolatie.
 • De klus is snel afgerond zodat u uw nieuwe dakramen snel in gebruik kunt nemen.
 • De vakman plaatst uw nieuwe dakvenster en voert oude de dakramen af.

dakvenster plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een (Velux of Fakro) dakvenster bij u thuis? Wilt u weten met welke kosten u ongeveer rekening moet houden bij het plaatsen van een dakkoepel of uitzetdakramen?

Vul het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk in, en u ontvangt spoedig enkele offertes op maat van dakraamspecialisten uit ons netwerk in Uithoorn. U vergelijkt deze geheel gratis en vrijblijvend zelf op basis van uw eisen en wensen. U kiest zo voor de dakraamspecialist die het beste bij u past en bespaart op de kosten! Wij garanderen dat elke expert uit ons netwerk werkt op basis van aantrekkelijke tarieven, en een hoogwaardige kwaliteit aflevert.