Dakraam Utrecht

Dakramen Utrecht

De meeste mensen laten dakramen plaatsen omdat zij dan meer licht en lucht creëren op de zolder of onder het plat dak. Een dakvenster is echter ook te gebruiken als vluchtroute, of als manier om bij een dakterras te komen. Woont u in Utrecht en bent u op zoek naar een specialist die u kan helpen bij het plaatsen of vervangen van een dakvenster? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van experts op het gebied van dakvensters en daglichtsystemen. De professionals uit ons netwerk informeren u tevens met pleizer over de opties voor een dakkoepel, of het verschil tussen merken als Velux en een thuismerk van de bouwmarkt in Utrecht. Door het vergelijken van de aangeboden offertes kunt u bovendien tot 25% besparen op de uiteindelijke aanschafprijs.

Vergelijk vrijblijvend offertes via Van den Dragt

Bij Van den Dragt kunnen we u een snelle hulp en hoogwaardig vakmanschap garanderen. Dit komt doordat alle dakraamspecialisten uit ons netwerk een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Zij kunnen dan ook alle modellen binnen een handomdraai bij uw woning in Utrecht plaatsen of oude kozijnen vervangen. De professionals laten zich bovendien regelmatig bijscholen. Dit betekent dat zij altijd afweten van de nieuwste technieken en innovaties voor het vervangen en monteren van dakvensters. Heeft u vragen over onze werkwijze of hebt u tips voor onze service? Wij streven naar een 100% klanttevredenheid en waarderen uw feedback ten zeerste.

Bestaand dakvenster vervangen

Het vervangen van een dakraam vereist een grote nauwkeurigheid. Het is ten eerste belangrijk dat u bij het verwijderen van het oude dakraam de zijkanten niet beschadigd. Daarnaast moet men het nieuwe dakvenster zeer voorzichtig in het bestaande gat laten zakken. Bij het vervangen van dakvensters moet u er op letten dat er geen kleine kieren overblijven tussen het raam en het dak omdat dit kan leiden tot daklekkage. Wanneer het gaat om kleine kiertjes is het mogelijk om dit op te lossen met behulp van kit of pur. Wij adviseren om altijd een professional in te schakelen voor het vervangen van een dakraam.

Scherpe prijzen

Wie een dakvenster wil kopen moet rekening houden met aanzienlijke aanschafprijzen. Over het algemeen is het niet mogelijk om dakvensters aan te schaffen die goedkoper uitvallen dan €350,-. De prijzen voor het plaatsen en vervangen van dakvensters hangen af van een aantal factoren zoals het gekozen materiaal, de afmeting, de bediening en de tijd die een specialist kwijt is aan het vervangen van het raam. Hoewel veel mensen dat materiaal de grootste invloedsfactor is, valt dit wel mee. Het verschil bij een Velux tuimelvenster van 55 x 78 centimeter is ongeveer €20,- (hout: €550,-, kunststof: €570,-). Dit prijsverschil loopt bij de afmetingen meer op, het verschil tussen een 4 pans raam en grotere afmeting is ongeveer €70,-. Kiest u echter voor een automatische bediening in plaats van een handbediening, dan is de prijsstijging al snel €400,-.

Indicatie van de prijzen

Merk Afmeting (cm) Prijs
Velux 55 x 94 €450,-
Fakro 54 x 83 €200,-
Roto 54 x 98 €218,-
Ubbink 36 x 42 €150,-
Optilight 55 x 78 €150,-
Luxtra 45 x 73 €90,-
Dakvenster Utrecht

Werkgebied Utrecht

soorten dakvensters Utrecht

Soorten dakramen

Bij menig aanbieder hebt u de keuze uit een groot aantal soorten en maten dakramen. Een gebruikelijk dakraam model is het tuimeldakraam, maar er bestaan nog vele andere modellen. Openslaande ramen, valramen, uitzetdakramen en lichttunnels vormen hier verschillende voorbeelden van. Een valraam is een dakvenster dat enkel aan de bovenzijde opent. Waarbij het dakraam naar binnen openvalt. Lichttunnels gebruikt men regelmatig in de bedrijvensector en bij sporthallen. Met een lichttunnel kunt u dankzij een speciaal spiegelsysteem ervoor zorgen dat er natuurlijk licht binnenvalt in een ruimte. Tot slot is ook een dakkoepel één van de lichtoplossingen waar u voor kunt kiezen bij uw bedrijf.

kunststof dakvenster Utrecht

Kunststof of hout

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Utrecht de vraag of zij hun dakvenster het beste van hout of kunststof kunnen laten maken. Het antwoord hierop is eenvoudig: dat is afhankelijk van uw wensen op het gebied van esthetiek, levensduur en onderhoud. Een dakraam van kunststof heeft bijvoorbeeld een lange levensduur, en vereist weinig onderhoud, terwijl u een houten ruit minimaal eens in de vijf jaar dient te schuren en verven. Wanneer men toch kiest voor hout in plaats van kunststof is dit meestal vanwege de uitstraling van het hout. Door een goed design te kiezen voor het kunststof kunt u dit ondervangen.

elektrische dakramen Utrecht

Elektrische dakramen

De meeste mensen weten wel dat zonbescherming en rolgordijnen zowel handmatig als elektrisch zijn te bedienen. Wist u echter dat ook de bediening van dakvensters geautomatiseerd kan worden? Dit is met name handig voor een dakvenster dat moeilijk bereikbaar is, of voor mensen die slecht lopen. De automatisering wordt gedaan met behulp van een uniek systeem, waarbij het mogelijk is om met één druk op de knop zowel de zonwering als het dakraam zelf te bedienen. Dit is zowel met een afstandsbediening als met een tablet of smartphone uitvoerbaar. De kosten voor automatisering liggen wel relatief hoog, let goed op uw budget.

tuimeldakraam

Tuimeldakraam

Een tuimeldakraam is een model dakraam dat het meest wordt gebruik bij huizen in Utrecht. Tuimeldakramen draaien in het midden van het raam, waarbij de onderzijde naar binnen valt. De hendel van een tuimeldakraam zit dan ook vaak aan de onderzijde. Naast het standaard tuimeldakraam bestaan er ook uitzettuimelramen. Deze ramen combineren de eigenschappen van uitzet- en tuimelramen, wat betekent dat u de ruit aan de onderzijde naar buiten opent, waarbij de tuimelas hoog boven het midden zit. Hierdoor zal het raamkozijn maar voor een klein deel naar binnen vallen. Deze oplossing is onder meer zeer geschikt in kleine ruimtes met een schuin dak.

kanteldakraam

Kanteldakraam

Een andere naam voor het tuimeldakraam is het kanteldakraam. Onze klanten willen altijd graag weten of het mogelijk is zelf een kanteldakraam te vervangen of te plaatsen. Hoewel de installatie van een kanteldakraam eenvoudig is in vergelijking met andere soorten dakramen, adviseren wij over het algemeen om hiervoor de hulp van een erkend vakman uit Utrecht in te schakelen. Deze zal met behulp van de juiste technieken en materialen het kanteldakraam snel en vakkundig vervangen. Zo voorkomt u dat er op de lange termijn lekkage of andere vochtproblemen ontstaan. De meeste dakspecialisten rekenen een uurloon van ongeveer €35,- tot €40,-.

lichtkoepel Utrecht

Dakkoepel

Naast voor dakramen zit u bij ons netwerk ook op de juiste plek voor dakkoepels. Een lichtkoepel wordt over het algemeen geïnstalleerd bij platte daken. Een dakkoepel kan bij menig leverancier uit Utrecht zowel los als opstaand geleverd worden. Een standaard dakkoepel is alleen geschikt voor het doorlaten van extra licht, maar een aantal modellen vormen eveneens een geschikte oplossing voor ventilatie. Wilt u graag een dakkoepel plaatsen bij uw pand? Dan moet u tevens kiezen tussen verschillende glassoorten. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze uit diverse soorten veiligheidsglas dat niet snel breekt bij impact, en bestaat er tevens brandvertragend glas dat verplicht is in openbare ruimtes.

kunststof uitzetdakraam Utrecht

Uitzetdakramen

Wie van de zolderruimte een slaap- of studeerruimte maakt doet er goed aan om een dakraam te installeren voor een optimale ventilatie. U hebt de keuze uit diverse soorten en maten ruiten, waarvan het uitzetdakraam er één is. Uitzetdakramen hebben als groot voordeel dat u deze eenvoudig kunt openen, en dat ze direct zorgen voor veel frisse lucht in huis. In de meeste gevallen verkopen wij aan onze klanten uit Utrecht tuimeldakramen met een uitzet systeem. Wil u uitzetdakramen in uw keuken of badkamer plaatsen? Kies dan voor kunststof als basismateriaal om vochtproblemen op de lange termijn te voorkomen.

kunststof dakraam plaatsen Utrecht

Dakraam plaatsen

Bent u van plan om uw Velux uitzetdakramen zelf te vervangen? Dan is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Onze experts hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet. De eerste tip is het aanvragen van een vergunning. Als u aanpassingen doet aan de voorzijde van het pand, dan is het meestal nodig om een bouwvergunning aan te vragen. Dit omdat het vooraanzicht van de woning en daarmee het straatbeeld, beschermd is. De tweede tip gaat over het soort dakraam dat u uitkiest: houd rekening met de functie en bediening van het raam. Tot slot adviseren wij om de afmeting van het kozijn minimaal 10% van het vloeroppervlak te maken.

zonwering buitenzijde dakraam

Zonwering dakramen

De meeste dakramen worden geïnstalleerd op zolder. Dit betekent dat tijdens de zomermaanden een goede zonwering zeer wenselijk is. Een goede zonwering zorgt ervoor dat de zonnestralen geblokkeerd worden en de warmte geen kans maakt om op zolder te blijven hangen. U kunt kiezen uit zonwering voor aan de buitenzijde van het dakraam of aan de binnenzijde. Zonwering aan de buitenkant heeft het beste effect, maar ook de hoogste prijs. Het alternatief is een verduisterend rolgordijn aan de binnenzijde. Dit heeft een prima effect, en dient tevens ’s nachts als standaard rolgordijn. Ook de plaatsing van een hor is een mogelijke optie.

4 pans dakraam Utrecht

Balkon- en dakterrasvensters

Houdt u van buiten zitten, maar is er bij uw pand geen mogelijkheid voor een dakterras of balkonuitbouw? Overweeg dan om een zogeheten balkonvenster te laten installeren. Met een balkonvenster tovert u in een handomdraai uw dakraam om tot klein balkon. De prijs voor een balkonvenster start bij ongeveer €3.000,-. Een andere optie is het dakterrasvenster, dit vraagt een grotere investering dan het balkonvenster, maar biedt dan ook meer zitruimte. Houd rekening met een startprijs van ongeveer €5.750,-. Voordat het mogelijk is om balkonvensters te monteren, moet u de draagkracht van de dakbalken laten controleren, soms moet u deze eerst verstevigen voor een goed resultaat.

Platdakraam

Naast het al genoemde kanteldakraam, en de opties voor uitzetdakramen, bestaat er nog een derde raamsoort waar wij u graag meer informatie over willen geven. Dit is het platdakraam. Een platdakraam, de naam zegt het al, is een ruit dat geschikt is voor installatie bij het plat dak. Hoewel veel mensen uit Utrecht kiezen voor een dakkoepel in plaats van een dakvenster bij hun plat dak, heeft het platdakraam als voordeel dat het volledig in het dak verzonken is. Laat uw platdakraam wel altijd voorzien van HR++ isolatieglas, en kies voor een kozijn van kunststof om warmteverlies te voorkomen en energiekosten te besparen.

Lichtstraat

Naast het platdakraam is ook een lichtstraat een veel gekozen oplossing voor het creëren van meer daglichtinval bij een aanbouw of plat dak. Een lichtstraat sluit altijd goed aan bij de architectuur en uitstraling van het serre ontwerp, omdat dit niets aan het karakter verandert. Een lichtstraat hoeft niet, zoals vele klanten denken, perse te bestaan uit een groot raamoppervlak, ook een smalle rechthoekige baan langs de buitenrand van het dakoppervlak is aan te duiden als lichtstraat. Voor bedrijven bestaan er eveneens mogelijke lichtstraten voor het verlichten van lange gangen of het verbeteren van het werkcomfort. Wij informeren u met plezier over de mogelijkheden.

Daglichtsystemen

Natuurlijk zal het wooncomfort aanzienlijk verbeteren op het moment dat u een enkel kanteldakraam of een dakkoepel laat installeren. Het is echter niet waarschijnlijk dat u met één dakvenster de gehele ruimte verlicht. Daarom biedt men bij Velux de zogeheten daglichtsystemen aan. Dit betekent dat zij standaard pakketten leveren met daarbij dakvensters, koppelgootstukken en andere installatieproducten. Het is daarnaast een optie om bij Velux uw eigen daglichtsysteem samen te stellen. Wil u weten wat het effect is van zo’n systeem? Kijk dan bij een online daylightvisualizer. Zo zult u zien of het wooncomfort verbetert door meerdere vensters naast- of boven elkaar te installeren.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Merken

Dakvensters worden in verschillende soorten en maten geproduceerd, door een groot aantal fabrikanten. U heeft onder meer de keuze uit de huismerken van lokale bouwmarkten en de duurdere A-merken. Dergelijke kwaliteitsmerken richten zich op het bieden van hoogwaardig vakmanschap, en duurzame producten. De dakvensters van de meeste merken kennen een lange levensduur, maar u zult hier ook aanzienlijk hogere kosten voor moeten betalen. Wilt u meer weten over het verschil tussen huismerk en A-merk? Wij informeren u met alle plezier. Voorbeelden van merken die onze leveranciers uit Utrecht aanbieden zijn: Velux, Roto, Ubbink, Fakro, Optilight en Luxtra.

Velux

Veel van onze klanten kopen een Velux dakvenster omdat dit merk bekend staat om de hoge kwaliteit, lange levensduur en elegante vormgeving. Velux is al decennialang een grote marktspeler op het gebied van dakvensters en lichtkoepels, waarbij zij zich sterk richten op het creëren van meer licht en lucht in ruimtes met hellende daken en schuine wanden. U zult gegarandeerd tevreden zijn!

Fakro

Waar Velux een goede keuze is op het gebied van kwaliteit, is Fakro een aanrader vanwege de veiligheid. Vrijwel elk dakvenster dat door Fakro wordt gemaakt, heeft een eigen politiekeurmerk, waardoor de veiligheid van u en uw huisgenoten is gewaarborgd. Bij Fakro bent u bovendien aan het juiste adres voor jaloezieën, buitenzonwering, en insectenhorren. Kies voor hiermee voor een optimaal wooncomfort.

Ubbink

De meeste dakramenspecialisten bieden ramen aan met afmetingen vanaf ongeveer 55 x 78 centimeter. Wilt u wel graag een dakraam monteren, maar voelt u geen behoefte voor zeer grote lichtoppervlakken? Kijk dan eens bij de dakvensters van Ubbink. Bij Ubbink maakt men kleine uitzetraampjes die wel ventileren, maar de isolatie van een pand niet doorbreken. Vraag naar de kosten en mogelijkheden.

Roto

Wanneer u dakramen wil kopen die men produceert aan de hand van hoge kwaliteitseisen, dan adviseren wij de producten van Roto. Roto is een Duits merk dat dakvensters in vele varianten produceert. Zo bieden zij tuimelramen, uitzetdakramen en schuiframen. Via het webformulier komt u snel in contact met een vakman uit Utrecht die u kan helpen bij de aanschaf van een Roto dakvenster.

Optilight

Hebt u een beperkt budget, maar wilt u wel graag hoog kwalitatieve dakvensters kopen? Dan vormen de dakvensters van Optilight een goede keuze voor u. Het bedrijf kan hun artikelen tegen zeer aantrekkelijke prijzen verkopen doordat zij de opties op het gebied van kleur, vormgeving en isolatie aanzienlijk beperken. Dit heeft echter geen gevolgen voor de isolatiewaarde of de uitstraling.

Luxtra

Een ander merk dat dakramen tegen lage kosten produceert is Luxtra. Veel van onze klanten uit Utrecht maken gebruik van deze aanbieder. Het voordeel van Luxtra dakvensters is dat deze eenvoudig te plaatsen en vervangen zijn. De aanschafprijzen liggen zo laag doordat de fabrikant maar twee maten dakramen aanbiedt. Zoekt u naar 4 pans dakruiten? Ook daarvoor biedt Luxtra enkele alternatieven.

Rooflite

Eén van de merken die staat voor een hoogwaardige kwaliteit en goede isolatie is Rooflite. Bij Rooflite produceert men ramen in vele modellen en maten, waaronder houten dakramen die een populaire keus vormen bij onze klanten uit Utrecht. Door de combinatie van een HR++ beglazing en een goed isolerend kozijn zal de warmte-isolatie van het dak grotendeels behouden blijven met een Rooflite dakraam.

Fenstro

Bent u op zoek naar een dakraam dat eenvoudig te installeren is? Dan is een product van Fenstro een goede optie. De eenvoudige installatie betekent dat u kunt besparen op de uiteindelijke kosten door zelf het werk uit te voeren. Andere voordelen van Fenstro zijn het naadloze design, de aantrekkelijke prijzen en de mogelijkheid voor ventilatie aan beide zijden. Daarnaast is het ook nog zeer onderhoudsvriendelijk.

Winstar

Velen roemen de tuimelramen van Winstar vanwege hun lage onderhoudsintensiteit en de eenvoudige reinigingstechniek. Daarnaast hebben de houten tuimelramen een hoge isolatiewaarde waardoor de dakisolatie zoveel mogelijk intact blijft. Kies bovendien voor de dakramen van Winstar als u wil profiteren van aantrekkelijke prijzen voor een hoogwaardige kwaliteit. Meer info? Vraag onze vakman!

prijzen dakramen

Dakraam afmetingen

Hebt u een kamer laten bouwen op de zolderkamer? Dan zult u ook een tuimeldakraam moeten installeren voor de nodige ventilatie en lichtinval. Om een optimaal wooncomfort te garanderen adviseren wij om te kiezen voor een minimaal glasoppervlak van 10% van het vloeroppervlak. Dit betekent dat het dakraam zelf nog groter is dan dat. Wilt u weten wat de afmetingen worden? Kijk dan bij de bouwmarkt of ramenspecialist uit Utrecht naar de maattabellen. Een speciale afmeting die niet overal verkrijgbaar is, is het 4 pans dakraam. Het 4 pans dakraam is een klein raam, dat zorgt voor ventilatie terwijl de isolatiewaarde zo hoog mogelijk blijft.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten plaatsen van 4 pans dakramen bij uw woning in Utrecht? Heeft u een vraag over de eigenschappen van een lichtkoepel? Of wilt u weten wat het verschil is tussen een huismerk en een A-merk als Velux? Aarzel dan niet om vandaag nog het contactformulier in te vullen. Wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd van experts uit Utrecht. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de dakraamspecialist die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundig ondersteuning tegen aantrekkelijke aanschafprijzen.