dakramen Alkmaar

Dakramen Alkmaar

Overweegt u om dakramen in Alkmaar te laten plaatsen? Een slimme keuze, want dakramen bieden een aantal interessante voordelen. Zo geven ze meer licht in een donkere ruimte én creëert u een natuurlijke ventilatie. Een dakraam is verkrijgbaar in allerlei soorten en materialen. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis offertes van dakraamspecialisten uit uw regio. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten.

U leest op deze pagina alles over het plaatsen van dakramen, of een vergunning nodig is, welke soorten dakvensters er allemaal zijn en wat een dakraam kost. Bovendien vindt u ook informatie over het vervangen van uw huidige dakraam voor een nieuwe variant.

Waarom een nieuw dakraam in Alkmaar?

Nieuwe dakramen laten plaatsen of verouderde dakramen vervangen bieden u een aantal interessante voordelen. Met een dakraam creëert u veel lichtinval in de kamer. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kamer leefbaarder is, maar het verhoogt ook de waarde van uw woning.

De nieuwste ramen hebben bovendien goede isolerende eigenschappen en voldoende ventilatiemogelijkheden. Vervang uw oude dakramen door nieuwe en profiteer ook van de voordelen! Daarnaast is er ook meer mogelijk qua kozijnen en de bediening van de ramen.

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken
 • Bespaar tot 30% op de kosten
 • Juiste plaatsing, montage en afwerking

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Als u een dakraam gaat kopen, omdat uw huidige kanteldakraam vervangen moet worden, wilt u natuurlijk weten wat de kosten hiervoor zijn. De prijzen van dakramen lopen behoorlijk uiteen, dit komt omdat diverse factoren invloed hebben. Kiest u voor een uitzet- of tuimeldakraam, dan liggen de prijzen voor houten dakramen tussen de €530,- en €1.000,-, inclusief montage.

Toch liever een kunststof dakraam?

Houd dan rekening met prijzen vanaf €550,-, inclusief montage. U kunt ook kiezen voor combinatie van bovengenoemde, namelijk een uitzet-tuimeldakraam. Deze variant is een stukje duurder qua prijzen. Gemiddelde kosten? Tussen de €750,- en €1.300,-, inclusief montage. Deze prijzen zijn inclusief dakraammontage en btw.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

U betaalt niet alleen voor het dakvenster zelf, maar ook voor de kosten van het laten plaatsen. Het plaatsen van een standaard vast dakraam is goedkoop en kost tussen de €250,- tot €350,-. De kosten voor een dakraammontage verschillen echter per vakman en zijn opgebouwd uit diverse onderdelen.

Wat zijn deze onderdelen?

Dit zijn de afmeting van het dakraam, de aanpassing op de dakconstructie, het type dak en de hoogte van het dakraam. U betaalt bijvoorbeeld meer als de specialist op 2-hoog moet werken.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

Twee factoren die een groot deel van de prijs bepalen zijn de grootte van het raam en het type dakvenster. Voordelig uit zijn? Ga dan voor een standaard vast raam. Een tuimeldakraam, kanteldakraam of uitzetdakraam zijn duurder, maar zorgen wel voor meer gebruiksgemak. Uiteraard beïnvloeden de montagekosten ook de uiteindelijke totaalprijs.

Welk materiaal en welke beglazing u kiest, zijn ook factoren die van invloed zijn op de prijzen. Hoogrendementsglas, zoals HR++ of HR+++ is prijziger dan bijvoorbeeld dubbel glas. Het voordeel van HR-glas is dat u de investering terugverdient omdat u bespaart op de energierekening. Welk materiaal u kiest, is afhankelijk van uw wensen en budget. Een houten dakraam straalt meer authenticiteit uit, terwijl kunststof strakker oogt en veelzijdiger is.

Besparen op de kosten van een dakvenster?

Vraag offertes aan via het offerteformulier: vergelijk & bespaar!

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Alkmaar

Oud dakraam vervangen?

Wanneer uw dakvensters verouderd zijn door slijtage of wanneer er onderdelen kapot zijn is het belangrijk om uw dakvensters te laten vervangen. Een verouderd dakvenster zal minder goed werken en dit merkt u in de isolering, bediening en gebruiksgemak. Wij raden aan om uw oude dakvenster te laten vervangen door een vakman uit Alkmaar. De vakman verwijdert het oude dakvenster op de juiste manier, zonder het kozijn en de uitsparing in het dak te beschadigen. Daarna plaatst hij het nieuwe dakraam en werkt hij alles netjes af. Door uw bestaande dakvenster door een vakman te vervangen bent u verzekerd van de beste kwaliteit en heeft u later geen problemen met vocht of waterschade.

Dakraam laten plaatsen Alkmaar, de werkwijze

Wij adviseren onze klanten altijd om een dakraam te laten plaatsen door een vakman. Samen met de vakman kunt u bepalen wat de plaats van het dakvenster wordt en welke voorbereidingen er nodig zijn. De vakman heeft veel ervaring hiermee en weet precies waar het dakvenster het beste geplaatst kan worden. Daarna moeten er een aantal dakpannen verwijderd worden om ruimte te maken voor het gat voor het raam.

De vakman zal een gat in uw dak maken, soms is het nodig om hiervoor de constructie van het dak aan te passen. Na de dakraammontage van het dakvenster zal de vakman alles netjes afwerken. Het plaatsen van een nieuw dakvenster hoeft niet veel tijd te kosten en is voornamelijk afhankelijk van de constructie van het dak en de gekozen afwerking.

dakraam plaatsen Alkmaar

Dakraam plaatsen Alkmaar, vergunning nodig?

In een aantal gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen of vervangen van een nieuw dakraam. Dit is niet het geval als u ervoor kiest om het dakraam aan de achterzijde van uw woning in Alkmaar te plaatsen. Kiest u ervoor om een dakvenster aan de zijkant of de voorzijde van uw huis te plaatsen? Dan heeft u wel een vergunning nodig.

Wanneer u in een rijks- of gemeentemonument woont of in een beschermd stads- of dorpsgezicht heeft u altijd een vergunning nodig.

Een vergunning is over het algemeen nodig als u iets verandert aan het uiterlijk van uw woning. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Dakraam aftimmeren Alkmaar

U bent niet klaar als uw dakvenster eenmaal is gemonteerd, daarna is het aftimmeren en afwerken nog een klus. De binnenkant aftimmeren zorgt niet alleen voor de juiste uitstraling, maar is ook belangrijk voor de juiste isolatie en luchtcirculatie. Wanneer de afsluiting niet goed geregeld is, heeft u last van warmteverlies en dit resulteert in tocht en een hogere energierekening.

De binnenkant van uw dakvenster wordt afgetimmerd met platen van MDF. Deze kunnen schuin geplaatst worden, zodat u zoveel mogelijk profiteert van de lichtinval. Een prefab profiel is ook een mogelijkheid. Een vakman geeft u graag meer advies over het afwerken van uw dakraam van uw woning in Alkmaar. Een mogelijkheid is dat uw dakraam blank afgelakt wordt of juist in een donkere teint geschilderd wordt.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

Regelmatig vragen klanten de vraag of het mogelijk is om zelf een dakraam te plaatsen. Het antwoord hierop is dat het verstandig is dit uit te besteden aan een vakman uit Alkmaar. Niet alleen heeft u speciale materialen en gereedschappen nodig. U moet ook rekening houden met de veiligheid en een aantal andere belangrijke zaken. Denk hierbij aan de juiste afwerking, de plaats en de constructie van het dak en het aftimmeren. Een te groot gat, slordige afwerking of naden en kieren kunnen zorgen voor grote problemen. Lekkages, houtrot, waterschade en een slecht geïsoleerd dakraam zijn dan het gevolg. Met een erkend dakraamspecialist bent u verzekerd van een goede kwaliteit en weet u zeker dat uw raam op de juiste manier geplaatst is.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

Waar moet u op letten bij het kopen en plaatsen van een nieuw dakraam? U berekent eerst de grootte van uw dakraam. Dit doet u door 10% van de vloeroppervlakte te nemen. Met deze eenvoudige berekening zorgt u ervoor dat u later genoeg lichtinval heeft. Ten tweede moet u letten op de beglazing en het materiaal. Kies voor een optimale isolerende eigenschappen met hoogrendementsglas. Tot slot is het belangrijk om te letten op de juiste afwerking, zodat het perfect aansluit op de rest van uw interieur. Een aantal handige tips:

 • Controleer tijdig of u een vergunning nodig heeft.
 • Bereken de grootte van het raam door 10% van de vloeroppervlakte te nemen.
 • Kies voor een goede isolatiewaarde door juiste afwerking en HR-glas.

Soorten dakramen

Als het op dakramen aankomt, zijn er diverse soorten te onderscheiden. U kiest dus niet alleen voor een bepaald materiaal, een merk of afmetingen maar ook voor de soort. De meest bekende dakramen zijn het vaste dakraam en het kanteldakraam. Andere voorbeelden zijn een uitstapdakraam, dakraam bij het balkon of een uitzetdakraam. U leest hieronder meer informatie over de verschillende soorten dakramen.

Tuimeldakraam Alkmaar

Een tuimeldakraam of kanteldakraam is een van de meest gekozen dakvensters in Alkmaar. Niet voor niets, want tuimeldakramen hebben behoorlijk wat interessante voordelen. Een tuimeldakraam draait om zijn eigen as, hierdoor is het ruimtebesparend en geschikt voor vrijwel alle daken. Daarnaast is de bediening gemakkelijk en is het reinigen ook niet moeilijk.

De voordelen op een rij:

 • Bespaart ruimte
 • Geschikt voor alle daken
 • Eenvoudig te bedienen en schoon te maken

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen

Uitzetdakramen Alkmaar

Een andere variant van dakvensters zijn uitzetdakramen. Uitzetdakramen zijn ideaal als u meer licht en frisse lucht op de zolder wilt creëren. Deze dakvensters geven meer ventilatie en lichtinval, omdat het raam volledig naar buiten kantelt. Dit maakt ze uitermate geschikt voor donkere zolders. Daarnaast zijn uitzetdakramen gemakkelijk te bedienen.

Wat zijn de voordelen?

 • Zorgt voor meer lichtinval
 • Geeft een goede ventilatie
 • Kantelt naar buiten, dus ruimtebesparend
 • Gemakkelijk te bedienen

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Naast tuimeldakramen en uitzetdakramen is er ook nog een combinatie van deze twee: het uitzet-tuimeldakraam. Bij dit type dakvenster is het mogelijk om het raam om diverse manieren te openen. Daarnaast is het uitzet-tuimeldakraam eenvoudig te bedienen, creëert u meer licht en ventilatie op zolder én heeft u vrij uitzicht.

De voordelen:

 • Verschillende manieren om te openen
 • Eenvoudige bediening
 • Meer ventilatie en licht op zolder

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam

Vast dakraam Alkmaar

Een vast dakraam is de meest bekende variant in Alkmaar. Voornamelijk wanneer u ervoor kiest om meerdere dakvensters te plaatsen, is het verstandig om ook een vast dakraam te kiezen voor extra licht. Naast een goede isolatie en meer lichtinval, zijn vaste dakramen vriendelijk geprijsd. Dit type dakraam is goed te combineren met bijvoorbeeld tuimeldakramen of uitzetdakramen.

Welke voordelen?

 • Uitstekende combinatie met andere dakvensters
 • Zorgt voor meer lichtinval
 • Is voorzien van goede isolatie
 • Lage prijzen

Platdakraam Alkmaar

Een platdakraam is een dakraam geïntegreerd in een plat dak. Deze variant ligt en geeft meer loophoogte. Een dakraam op een plat dak staat een beetje schuin voor het behoud van het materiaal en om regen sneller af te kunnen voeren. Het grote voordeel is meer lichtinval en een goed geïsoleerd dakvenster.

Om te voorkomen dat de isolatiewaarde vermindert, is het verstandig om een dakraam op een plat dak met HR++ glas en kunststof kozijnen te combineren.

De voordelen van een dakraam bij een plat dak zijn:

 • Meer lichtinval
 • Goede isolatie
 • Gemakkelijk te bedienen: elektrisch of handmatig

Uw huidige dakramen laten vervangen?

Schakel een dakraamspecialist uit Alkmaar in voor het plaatsen!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof dakraam Alkmaar

Dakvensters laten plaatsen in uw woning in Alkmaar? Kiest bijvoorbeeld voor een kunststof dakraam. Deze heeft nagenoeg geen onderhoud nodig en heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar. Daarnaast hebben kunststof dakramen een goede isolatiewaarde en zijn ze inbraakbestendig. Er zijn diverse kleuren en afmetingen mogelijk, zodat u altijd uw dakvenster laat aansluiten bij uw in- en exterieur. Ga bijvoorbeeld voor een Velux, Fakro of Luxtra dakvenster. De gemiddelde kosten van een kunststof dakraam ligt rond de €700,- bij een kanteldakraam van 78 x 98cm.

Houten dakramen

Liever een authentiekere uitstraling creëren met een dakvenster? Ga dan voor houten dakramen. Heeft u al een dakraam en wilt u deze vervangen? Dakramen van hout vergen, in tegenstelling tot de kunststof variant, wel enig onderhoud. Echter zijn houten dakvensters wel weer eenvoudiger te repareren dan de dakvensters van kunststof. De levensduur van een houten dakraam is minimaal 40 jaar. De prijs? Gemiddeld €650,- bij een afmeting van 78 x 98cm.

Elektrische dakramen

Het is tegenwoordig steeds vaker mogelijk om woononderdelen te automatiseren. Zo is het een optie om allerlei zaken in uw woning in Alkmaar elektrisch te bedienen. Domotica, ook wel huisautomatisering genoemd, is steeds populairder. Naast het elektrisch bedienen van een zonnescherm of verlichting is het sinds kort ook mogelijk om uw dakramen elektrisch te bedienen, en dit systeem te koppelen aan de automatische zonsverduistering.

Elektrisch besturen is vooral een uitkomst bij mensen die slecht ter been zijn of voor moeilijk bereikbare ramen. Een dakvenster automatiseren en elektrisch bedienen is niet goedkoop, daarom is het verstandig om van tevoren na te gaan of de voordelen opwegen tegen de prijs.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

Houdt u van de buitenlucht en vindt u het prettig om in de zomermaanden buiten te ontbijten, maar is er geen tuin bij uw woning in Alkmaar? Door het plaatsen van een dakvenster bij uw balkon creëert u eenvoudig een soort binnenhuis balkon, dat het wooncomfort aanzienlijk verhoogt. Een balkonvenster slaat volledig naar boven open, waarbij het hekje ook openklapt.

Geniet van het uitzicht, het zonlicht en de frisse lucht. Naast balkonvensters leveren een aantal dakraamleveranciers ook dakterrasvensters. Bij deze dakvensters klapt u de bovenzijde open voor ventilatie of u opent het gehele raam, als alternatieve deur naar het dakterras. Dankzij de dakterrasvensters gaat er geen ruimte verloren aan openslaande deuren.

Dakkoepel Alkmaar

Als u meer licht in uw woning in Alkmaar wilt creëren, is een dakvenster niet de enige oplossing. Het is ook mogelijk om een dakkoepel te plaatsen. Een dakkoepel wordt ook wel lichtvenster genoemd en is de ideale optie om woningen met platte daken van meer licht te voorzien. Een lichtkoepel laat uw woning groter lijken en is verkrijgbaar in allerlei materialen, vormen, kleuren en afmetingen. Er zijn vlakke dakkoepels, maar ook ronde, vierkante, rechthoekige of een dakkoepel in de vorm van een piramide.

Lichtstraat

Biedt één dakraam niet voldoende daglicht? Plaats dan een rij van dakvensters naast elkaar. Deze techniek staat ook wel bekend onder de term lichtstraat. Veel mensen denken dat een lichtstraat alleen past in een winkelcentrum of bij grotere bedrijven. Het begrip lichtstraat is echter ook van toepassing bij particuliere woningen.

Hoe werkt een lichtstraat bij particulieren woningen dan?

In dit geval wordt een rij smalle raampjes aan de bovenzijde van een uitbouw geplaatst. Een lichtstraat hoeft dan ook niet te bestaan uit grote ramen, kleine rechthoekige raampjes bieden een uitstekend effect. Is er niet voldoende ruimte voor een lichtstraat? Overweeg dan de plaatsing van een lichttunnel. Met behulp van spiegels wordt zo voldoende licht gecreëerd.

daglichtsystemen Alkmaar

Daglichtsystemen

Veel mensen kiezen voor het monteren van dakvensters omdat zij graag het wooncomfort in een ruimte willen verbeteren. Afhankelijk van de grootte van de zolderruimte of de nok is één dakvenster echter niet voldoende om het comfort te optimaliseren. Hoe groter de maten, hoe waarschijnlijker het is dat u de keus moet maken voor een volledig daglichtsysteem.

Wat is een daglichtsysteem?

Een daglichtsysteem is een combinatie van vensters, koppelgootstukken en andere installatiematerialen die zorgen voor het beste resultaat. Bent u benieuwd naar het effect van een bepaald daglichtsysteem? Kijk dan bij een online daylight-visualizer naar de mogelijkheden. Hierop schuift u gemakkelijk met ramen om de allerbeste oplossing te vinden.

Zonwering van dakramen

Aangezien dakvensters voor veel daglicht zorgen, is het verstandig om in de zomermaanden de dakramen te bekleden met goede zonwering. De juiste zonbescherming voorkomt dat de ruimtes in uw woning te warm worden. Velux is een leverancier die gespecialiseerd is in allerlei soorten zonwering voor dakramen. De meest bekende is het bekleden van een dakraam met een rolluik. Voordeel hiervan is dat rolluiken voor verduistering zorgen, ideaal voor slaapkamers dus.

Dakraam afmetingen

Een dakraam is in diverse afmetingen verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek formaat voor het vervangen van uw huidige dakraam? Kijk dan of het mogelijk is om het dakraam op maat te laten maken. In onderstaande tabel ziet u een aantal standaardafmetingen. Deze maten zijn standaard bij Velux, Fakro en Luxtra. Zoals u ziet, zijn er allerlei mogelijkheden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een dakvenster van 55 bij 98, waarbij 55 de breedte is en 98 de hoogte.

Niet alleen zijn er allerlei standaardmaten mogelijk. U kunt ook, bij diverse merken, kiezen uit op maat gemaakte dakramen. Hier zijn de afmetingen bijvoorbeeld 78 bij 255 cm of 134 bij 160 cm Advies nodig? Schakel een specialist uit Alkmaar in!

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen in Alkmaar laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes ontvangen

Merken dakvensters

U heeft besloten om een dakraam te kopen bij een specialist uit Alkmaar. Aangezien het aanbod van merken behoorlijk is, komt u voor een lastige keuze te staan. Welk merk u kiest, hangt af van de wensen en eisen die u stelt en welk budget u heeft. Een aantal voorbeelden van merken zijn Velux, Fakro en Luxtra. U leest hieronder meer over de merken.

velux dakramen Alkmaar

Velux dakraam

VELUX zet zich al meer dan 75 jaar in om de kwaliteit van leven te verbeteren. Zij zijn bovendien een van de bekendste aanbieders van dakramen en biedt een gezonde en aantrekkelijke woonomgeving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij VELUX. VELUX biedt naast dakramen ook raamdecoratie, zonneschermen, rolluiken en andere producten die meer licht en ventilatie creëren. Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen Alkmaar

Fakro dakraam

Fakro streeft naar het bereikbaar maken van comfort in daglicht. Zij leveren 4 pans dakvensters en zonwering van hoge kwaliteit, in combinatie met unieke en gebruiksvriendelijke oplossingen. De dakvensters van Fakro bestaan al ruim 150 jaar. Daarnaast vindt Fakro betaalbaarheid van dakramen en zonwering, duurzaamheid en veiligheid en gezondheid belangrijke waarden. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen

Ubbink dakraam

Ubbink werkt dagelijks aan oplossingen om energie efficiënt en een gezond binnenklimaat te creëren voor klanten. De basis van Ubbink producten zijn gebaseerd op energie, binnenklimaat & comfort en bescherming. Daarnaast vindt Ubbink duurzaamheid en innovatie belangrijk bij het maken van hun producten. Ubbink biedt naast dakramen ook ventilatiesystemen aan. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen Alkmaar

Roto

Roto is een merk dat uit Duitsland komt. Deze producent biedt zowel tuimeldakramen als een kanteldakraam aan. U bestelt bovendien ook dakramen voor een plat dak via de online-database. Welke raamsoort geschikt is voor uw winkel of woonhuis, hangt natuurlijk af van de eigenschappen die u belangrijk vindt. Zo biedt bijvoorbeeld de ene raamsoort een betere inbraakbeveiliging dan de ander. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen

Optilight

Heeft u maar een beperkt budget voor de aanschaf van een dakraam? Overweeg dan een model van Optilight. Hier beperkt men de keuzes om de prijzen laag te houden. Dit betekent dat u altijd kiest voor een vrij standaardmodel, maar dan wel tegen een lage aanschafprijs. Eventueel is het een mogelijkheid de dakvensters te combineren met ventilatieroosters. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen Alkmaar

Luxtra

Luxtra is ook één van de budgetmerken, vooral voor vierpans zolderramen. Bij Luxtra houdt men de kosten laag, door de aangeboden producten maar in twee maten te leveren: 45×73 cm en 45×55 cm. Hoewel de zolderramen van deze aanbieder vrijwel altijd tuimelramen zijn, kan de fabrikant de scharnieren verzetten. Zo creëert u gemakkelijk een uitzetraam voor een optimale veiligheid voor uw huisgenoten. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen Alkmaar

Rooflite

Hoewel het grootste deel van de fabrikanten kiest voor kunststoffen raamoplossingen, is er één leverancier die houten onderdelen maakt: Rooflite. Hier ontwikkelt men steeds weer woononderdelen van hout die een goede isolering bieden en weinig onderhoudstijd vereisen. Een ander groot voordeel van elke raam van Rooflite is dat u deze op daken met hellingen tot 90 kunt plaatsen. Wij bieden u graag meer informatie. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen

Fenstro

Wil u uw huidige dakvensters vernieuwen, en probeert u om zelf de installatie af te handelen? Bij Fenstro staat men garant voor een gemakkelijke installatietechniek en aantrekkelijke kosten voor elk dakraam. Daarnaast heeft elk dakvenster van Fenstro twee standen, wat de ventilatiemogelijkheden vergroot. Dankzij het eigenhandig monteren van de ramen, zult u tot wel 20% op de uiteindelijke installatiekosten besparen. Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen Alkmaar

Winstar

Vindt u het vervelend dat een eigen huis zoveel tijd en onderhoudswerk vraagt? Plaats dan dakramen van Winstar. De ontwerpers van Winstar houden zich bezig met het ontwikkelen van raamsystemen die zowel aan de binnen- als buitenzijde weinig onderhoudswerk vereisen. Een bijkomend voordeel van elke raamoplossing is de hoge isolatiewaarde. Door de plaatsing van de Winstar ruiten zult u eenvoudige de pandwaarde verhogen. Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Wilt u op zolder meer licht creëren in uw woning in Alkmaar?

Laat dan een nieuw dakraam plaatsen door een specialist!

Gratis offertes vergelijken

Isolatiewaarde van dakramen

Wat belangrijk is bij het vervangen van verouderde dakramen of het plaatsen van nieuwe varianten, is de isolatiewaarde. U wilt namelijk niet continu op de tocht zitten wanneer u tv kijkt. Een dakvenster moet dus op de juiste manier, luchtdicht, geplaatst worden. Anders daalt de isolatiewaarde.

De isolatiewaarde van een lichtkoepel of kanteldakraam wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de waarde is, hoe beter de isolatie.

Laat u een dakkoepel of dakraam plaatsen in een schuur of carport, dan is de isolatiewaarde minder belangrijk dan in een verblijfsruimte zoals een serre of zolder.

Keurmerken voor dakramen

Wanneer u een dakraam of dakvenster gaat kopen en laat plaatsen in Alkmaar is het verstandig om op een aantal keurmerken te letten. Kiest u voor houten dakramen, let dan op het FSC-keurmerk. FSC zorgt ervoor dat de bossen wereldwijd op een verantwoorde manier behouden blijven. Zij doelen voornamelijk op de bescherming van leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Meer weten? Ga naar fsc.nl.

Een ander keurmerk is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is voor woningen die voldoen aan de eisen op gebied van sociale veiligheid en inbraakpreventie. Lees meer hierover op de website van politiekeurmerk. Daarnaast is er nog KOMO, een keurmerk dat zich richt op de kwaliteit van diverse bouwproducten. Wilt u meer informatie? Op de website van KOMO leest u meer.

Naast keurmerken zijn er ook bepaalde wetten omtrent het plaatsen van dakramen. In het Bouwbesluit 2012 zijn bepaalde wijzigingen doorgevoerd. Ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over de regels omtrent dakramen en andere daglichtvoorzieningen.

Dakraamspecialist Alkmaar inschakelen?

Een nieuw dakraam van Fakro of Velux vervangen of laten plaatsen in uw huis in Alkmaar? Laat plaatsen, en ook vervangen, over aan een vakman. Zo weet u zeker dat u professioneel geholpen wordt en alles van goede kwaliteit is. De vakmannen zijn gespecialiseerd, beschikken over de juiste kennis, hebben ervaring en hebben de juiste materialen tot hun beschikking. Met een vakman weet u zeker dat u geen problemen krijgt met lekkages, de isolatiewaarde of houtrot. Het is bovendien mogelijk om een hor te laten plaatsen bij uw dakraam. Hierdoor heeft u geen last van vliegjes.

De voordelen op een rij:

 • U wordt op een professionele manier geholpen.
 • Dakraamspecialisten beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen.
 • U bent verzekerd van de juiste plaatsing, isolatie en kwaliteit.

dakvenster in Alkmaar plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Bent u op zoek naar een nieuw dakvenster voor uw zolderruimte? Of wilt u uw huidige dakvenster laten vervangen? Benieuwd naar het verschil tussen een kanteldakraam en een lichtkoepel? Of heeft u vragen over de aanschafkosten van een bepaald Velux daglichtsysteem? Dan bent u hier juist.

Hoe vraag ik offertes aan?

Ons netwerk bestaat uit dakraambedrijven, waarvan de medewerkers allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Geef op het offerteformulier aan waar u naar zoekt, en u ontvangt binnen enkele dagen meerdere offertes van professionals uit Alkmaar. Het is aan u om deze naast elkaar te leggen, te vergelijken en te besluiten welke vakman u inschakelt.