Fakro dakramen

Er zijn diverse manieren te bedenken om meer licht te creëren op een bovenverdieping. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel, waarmee u niet alleen meer licht creëert, maar ook meer ruimte. Bent u niet op zoek naar meer ruimte, of zoekt u juist naar een wat makkelijkere manier voor meer licht, dan zijn dakramen een ideale optie. Er zijn diverse soorten merken waar u de keuze uit heeft, waarvan Fakro één is. Fakro dakramen komen in vele varianten, zoals bijvoorbeeld een balkondakraam, uitzetdakraam of een uitstapdakraam. Daarnaast zijn er diverse manieren van bediening, materialen en maten. Voor het plaatsen van Fakro dakvensters neemt u contact op. Via Van den Dragt vergelijkt u vrijblijvend offertes bij leveranciers uit uw regio. De gelieerde bedrijven plaatsen uw dakraam tegen lage prijzen.

Fakro dakramen

U overweegt Fakro dakramen? Vergelijk vrijblijvend tegen diverse offertes.

Wij maken het u gemakkelijk. Vraag een offerte aan via het formulier en u ontvangt op korte termijn maximaal 5 vrijblijvende reacties van bedrijven uit uw regio.

Tuimeldakraam

Eén van de varianten als u kiest voor het plaatsen van Fakro dakvensters, is een tuimeldakraam. Een tuimeldakraam is één van de populairste varianten als het gaat om dakramen. Een tuimeldakraam heeft een tuimelas, zoals de naam al zegt, in het midden van het kozijn en een Fakro tuimeldakraam heeft de bediening onder zitten, zodat deze dakvensters gemakkelijk te openen zijn. Doordat de bediening onderaan zit, is het ideaal voor een ruimte waarin u het dakraam hoog wilt hebben. Een tuimeldakraam is bij Fakro verkrijgbaar in het materiaal hout en kunststof, waardoor u zelf bepaalt in welke prijsklasse u zit voor de dakramen zelf en het plaatsen hiervan.

Uitstapdakraam

Een uitstapdakraam is een ander soort dakraam van Fakro. Het uitstapdakraam is een variant van het tuimeldakraam, maar doordat dit dakraam helemaal opent en alleen aan de zijkant vast zit, is het met deze dakvensters gemakkelijker om het dak te betreden. Dit is natuurlijk ideaal als u het dak wilt onderhouden of inspecteren. Een uitstapdakraam plaatsen wij bij zowel een plat als hellend dak en is verkrijgbaar met een handgreep als bediening aan de linker- of rechterkant. Het hangt van uw wensen af en wat het beste bij de situatie past. Ook een uitstapdakraam is verkrijgbaar in diverse materialen. Het plaatsen van de dakramen wordt uitgevoerd door vakmensen.

Uitzetdakraam

Een uitzetdakraam wordt vooral geplaatst in kamers die niet bewoond zijn. Het gaat hier dus vooral om ruimtes die u eigenlijk niet gebruikt, maar waar licht en ventilatie wel fijn of nodig is. Een uitzetdakraam is verkrijgbaar in twee soorten, de ene kan naar boven toe geopend worden en de andere zijwaarts. Een uitzetdakraam kan snel gemonteerd worden en na het plaatsen zorgt u voor een goede ventilatie en lichtinval in de ruimte. Een uitzetdakraam kan vaak ook op kierstanden geopend worden, zodat u deze dakramen gerust open kan laten zonder hier continu om te hoeven denken. Een vakman kan u meer vertellen over deze variant of andere dakvensters.

Balkondakraam

Een mooie, moderne variant van een dakraam is een balkondakraam. Deze dakvensters bestaan uit twee vleugels. De bovenste vleugel wordt geopend, net zoals een uitzetdakraam waarna de onderste vleugel naar voren klapt totdat deze verticaal staat. Op deze manier vormt zich een balkon, waardoor u geniet van meer ruimte en kan genieten in een zolderkamer, net zoals op een balkon. De naam, balkondakraam, zegt het eigenlijk ook al. Deze dakvensters zijn verkrijgbaar in zowel hout als kunststof, het hangt maar net van uw wensen af en wat het beste aansluit bij uw woning. Kies voor een balkondakraam als u geen ruimte heeft voor een balkon en op uw bovenverdieping van de zon wilt genieten.

Gratis offertes vergelijken

Duet dakraam

Een vorm van dakvensters is een duet dakraam. Een duet dakraam is een vast dakvenster, dat niet opengaat. Een duet dakraam plaatsen wij direct onder een normaal dakraam. Op deze manier wordt er veel licht gecreëerd, maar hoeft u niet allerlei dakvensters te laten plaatsen die open kunnen. Een duet dakraam is een vast glaselement en alleen te plaatsen als onderste gedeelte en in combinatie met een bovenliggend dakraam. Als u op zoek bent naar een manier om meer licht te creëren, maar u wilt geen raam dat open kan, dan is een duet dakraam precies wat u zoekt.

Elleboograam

Als u op zoek bent naar dakvensters die verticaal geplaatst worden, onder een schuin dakvenster, is een elleboograam precies wat u zoekt. Een elleboograam wordt verticaal in de gevel geplaatst, waarbij deze vervolgens overgaat in een hellend dak met een bovenliggend dakvenster. Op deze manier creëert u erg veel licht en u geniet zelf van veel meer zicht op het uitzicht naar buiten toe. Er zijn drie varianten van een elleboograam die door Fakro geleverd worden, waarbij deze geopend kan worden zoals een kiepraam en zijwaarts, of juist alleen als een kiepraam. Ook is er een variant van het elleboograam die helemaal niet open kan.

Materialen

Er zijn diverse materialen waarmee de dakvensters gemaakt kunnen worden. De meest populaire materialen voor dakvensters zijn hout en kunststof. Hout zorgt vaak voor een authentieke uitstraling en de prijzen voor dakvensters van hout liggen vaak lager. Wel vraagt hout om meer onderhoud, in tegenstelling tot kunststof. Kunststof is vaak duurder in aanschaf, maar goedkoper in onderhoud. Over het algemeen gaat kunststof langer mee, maar kan u ook een behoorlijke poos vooruit met houten dakvensters. In principe hangt de keuze van uw persoonlijke voorkeur af en van uw budget. Een vakman kan u meer vertellen over de diverse materialen.

Lichtkoepels

In plaats van dakramen zijn lichtkoepels van Fakro ook een optie. Door lichtkoepels komt er natuurlijk licht uw woning binnen via platte daken. Er worden innovatieve materialen en technologieën toegepast als u kiest voor Fakro lichtkoepels. Niet alleen zorgt u op deze manier voor meer licht, maar doordat de lichtkoepels open kunnen, ventileert u de ruimte ook gemakkelijk. Op deze manier houdt u het klimaat binnen op een fijne temperatuur. Het plaatsen van lichtkoepels of van dakramen laat u over aan een professional. Een vakman informeert u over lichtkoepels of een dakraam.

Bediening

Als u kiest voor dakramen, zijn er verschillende soorten bediening waar u een keuze uit heeft. Zo zijn er diverse varianten als het gaat om handmatige bediening, maar heeft u ook veel keuze op het gebied van elektrische bediening. Handmatige bediening is vaak wat goedkoper en vaak ook sneller geïnstalleerd. Vaak wordt er een stok gebruikt zodat u bij het raam kan om deze te openen. Voor elektrische bediening wordt vaak gebruik gemaakt van een draadloos systeem, waarbij vele huishoudelijke apparaten onder één netwerk geschoven worden. Voor de verschillende mogelijkheden laat u zich adviseren door een vakman, waarna hij het plaatsen uitvoert.

Prijzen

De prijzen voor dakramen verschillen. Zo hangt het in eerste instantie af voor welk merk u kiest. Fakro is één van de betere merken met voordelige prijzen. Daarnaast hangen de prijzen af van het materiaal dat u kiest, bijvoorbeeld hout of kunststof, en de soort bediening waar u voor kiest. Ook hangt het uiteraard af van het soort dakraam dat u wilt laten plaatsen. Een vakman vertelt u meer over de prijzen en de mogelijkheden voor het plaatsen van dakramen binnen uw budget. Wij leveren de beste service op het gebied van dakvensters tegen de laagste prijzen. Neem daarom nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.

dakraam plaatsen

De geschiedenis van Fakro

Fakro dakramen is in 1991 ontstaan in Polen, wat als familiebedrijf is begonnen en uitgegroeid is tot een internationale speler, zoals ze het zelf vermelden. Fakro is tegenwoordig één van de grootste producenten ter wereld als het gaat om dakvensters en dakramen. Fakro in Nederland heeft ook een belangrijke rol gespeeld in deze groei, door een toevallige ontmoeting wordt een samenwerkingsverband opgestart wat leidt tot een constante kwaliteit van de producten, snelle leveringen en goede service, zo valt te lezen op hun website. Fakro heeft een rijke geschiedenis als het gaat om dakramen en is dus één van de grotere spelers op het gebied van dakvensters.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een professional op het gebied van dakramen? Wilt u meer informatie en advies over het plaatsen van dakvensters en diverse merken als het gaat om dakramen, zoals Fakro? Dan helpen wij u graag verder. Wij informeren en adviseren u over de diverse soorten dakramen en plaatsen uw dakraam voor u tegen lage prijzen. Of het nu gaat om een dakraam van kunststof of hout, een duet dakraam, balkondakraam of lichtkoepels, wij informeren u en plaatsen deze voor u. Voor advies en het plaatsen van dakramen van Fakro neemt u contact met ons op. U ontvangt een vrijblijvende offerte.