Dakramen

Wilt u uw zolder ombouwen tot een slaap- of studeerkamer, dan hebt u wel voldoende licht en lucht nodig. De zolder is over het algemeen een donkere ruimte waar de meeste mensen hun spullen opbergen die ze niet meer gebruiken. Toch kan de zolder verbouwd worden tot een prachtige kamer. Met dakramen creëert u meer natuurlijk licht en zorgt u voor meer frisse lucht. Er zijn verschillende modellen op de markt, hiermee laat u het raam bij de kamer aansluiten. Van den Dragt levert alle gewenste maten en merken dakramen tegen scherpe prijzen. Vraag via onderstaand formulier gerust offertes aan indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden. U ontvangt dan gratis en vrijblijvend maximaal vijf offertes van specialisten uit uw regio.

Van den Dragt Dakramen

Van den Dragt levert ieder gewenst dakraam tegen een scherpe prijs.

Wij hebben ruim 10 jaar ervaring op het gebied van dakramen, kozijnen en schuifpuien. Daar profiteert u van!

Diverse merken

Dakramen zijn verkrijgbaar in diverse merken en prijzen. Er zijn meerdere leveranciers die hoogwaardige producten aanbieden. Deze merken hebben allemaal verschillende maten en soorten ramen in de markt. Er bestaan standaard dakramen zonder extra’s. Deze variant is hierdoor goed betaalbaar voor een ieder. De prijzen lopen op bij ramen met luxe extra opties. Voor u een aantal bekende aanbieders op een rijtje: Velux, Fakro, Luxtra, Rooflite, Ubbink Ventiview en nog veel meer. Het ene merkt heeft duurdere en luxere dakramen dan de ander, het is maar net waar u naar op zoek bent en wat uw budget is. Welke variant in uw geval het meest geschikt is bespreken we graag in een persoonlijk adviesgesprek met u. Heeft u al een keuze gemaakt? Geef ons dan uw wensen door en wij sturen u een scherpe offerte toe.

Materialen

Het frame kan in diverse materialen geleverd worden. Vaak zijn de dakramen van grenenhout omdat hout van zichzelf een warme uitstraling heeft en zich gemakkelijk laat bewerken. Daarnaast heeft hout ook een goed isolatiewaarde waardoor er weinig warmte verloren gaat door de houten constructie van het dakraam. Naast hout hebt u ook keuze uit kunststof en PVC, dat van zichzelf ook een hele goede isolatiewaarde heeft. Deze varianten geven daarentegen een moderne uitstraling aan de ruimte.

Extra opties

Een dakraam kan voorzien worden van extra opties om het comfort te vergroten. De keuze is aan u of u er extra opties op wilt laten zetten. Door gelijk de gewenste opties er op te laten zetten, bespaart u uzelf veel geld uit. Wilt u later alsnog kiezen voor een optie, dan zal u nog een keer montagekosten moeten betalen. Het is echter ook een optie om zelf aan de slag te gaan.

Beglazing

U hebt keuze uit diverse soorten beglazing. Er zit natuurlijk standaard glas in de ramen dat voldoet aan de standaard isolatienormen. U hebt echter ook keuze uit extra isolerende, of een extra isolerende drielaagse beglazing. Dit drielaagse glas, zorgt voor een uitstekende isolatie.

Gratis offertes vergelijken

Rolluiken

Rolluiken hebben twee functies, ze beschermen uw woning, maar zorgen ook voor verduistering. Door de rolluiken komt nagenoeg geen zonlicht en werken dus optimaal. De luiken worden geleverd met twee soorten bedieningen, een handmatige en met een afstandsbediening. Zo laat u uw rolluik gemakkelijk zakken met een druk op de knop. Benieuwd naar de prijzen en merken? Vraag gerust een prijsopgave aan bij Van den Dragt. U zult er geen spijt van krijgen.

Staat de zon vol op uw dakraam en komt er hierdoor veel warmte binnen? Dan biedt zonwerend glas uitkomst, er komt minder warmte en fel licht naar binnen. Toch kunt u nog wel naar buiten kijken en van het weer genieten.

Uit veiligheidsredenen kunt u ook kiezen voor inbraakwerend glas dat bijna niet kapot te krijgen is. Zelfs via uw dak komen de inbrekers niet binnen. Dit glas is natuurlijk ook bestand tegen alle weersomstandigheden.

Woont u aan een drukke straat waar veel lawaai vandaan komt, dan hebt u meer aan een geluidswerend raam. Dit raam houdt geluid van buiten tegen, waardoor u minder last hebt van het lawaai van buiten. Vooral als u van de zolder een slaapkamer maakt, is dit een aanrader.

Hebt u een zolderwoning, dan kunt u uw woning opfleuren met een decoratief dakraam. Het glas is namelijk te verkrijgen met een mooi motiefje of in verschillende kleuren. Op die manier creëert u een aangename huiselijke sfeer.

Rolgordijnen

Rolgordijnen

Een slaapkamer moet in de nacht tijdens het slapen wel donker zijn, daarom worden er rolgordijnen geplaatst. Deze zijn in eindeloze variaties te verkrijgen. Mocht u deze later ergens anders aanschaffen, dan moet u er goed op letten dat het model dat u aanschaft wel op het model raam past. Het komt namelijk voor dat verschillende merken raam en rolgordijn niet op elkaar passen. De rolgordijnen zijn ook met verschillende bedieningen te krijgen: handmatig, met een draaiknop, of met een afstandsbediening. De handmatige komt vaak met ketting waarmee u het gordijn kan laten zakken. Zit het raam te hoog voor een kettingbediening, dan kunt u ook kiezen voor een elektrische draaiknop die het werk voor u verricht. Wilt u het gordijn vanuit bed bedienen, dan kiest u voor een automatische besturing met een afstandsbediening.

Dakraam prijzen

Prijzen

Standaard worden dakramen geleverd met een ventilatierooster, dit zorgt voor frisse lucht in de leefruimte. Zorg voor voldoende ventilatie op zolder en in de zomer voor verkoeling door het raam open te zetten. De prijzen voor een dakraam zijn afhankelijk van het model, afmeting en de extra opties die u erop wilt hebben. U hebt al een dakraam voor €200,- die prima volstaat. Hier komen echter nog wel de montagekosten bij op, dat per bedrijf kan verschillen. Het is verstandig om van te voren offertes op te vragen om zo de goedkoopste en beste aanbiedingen eruit te kiezen. Zo bent u verzekerd van aantrekkelijke prijzen. De zolder is een warme plek, vooral in de zomer. Een dakraam kan dan niet altijd voor voldoende verkoeling zorgen, denk dan eens aan airconditioning voor op zolder.