Dakraam vervangen

Is de houten betimmering van uw dakraam beschadigd door vocht? Is het dubbelglas van uw tuimelraam lek? Heeft u last van tocht bij uw dakvenster? Of wilt u gewoon een nieuwer, moderner, groter en efficiënter tuimelraam? Laat dan uw oude dakvenster verwijderen en vervangen door een nieuw dakraam!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan van een aantal dakspecialisten (max. 5) gratis en geheel vrijblijvend een offerte op maat voor het vervangen van uw dakraam. Vergelijk de aanbiedingen op prijs en voorwaarden en kies de dakspecialist met het beste aanbod. Op deze pagina leest u meer over het demonteren en vervangen van uw oude dakraam en hoe u kunt besparen op de kosten.

dakraam vervangen

Moet uw dakraam vervangen worden?

Laat dan een nieuw tuimeldakraam plaatsen! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor het vervangen van uw dakraam.

Gratis offertes vergelijken

De voorbereiding

Het vervangen van dakramen is niet zo een grote klus als het nieuw plaatsen van een dakraam. Voordat u het oude dakvenster gaat verwijderen en deze gaat vervangen met een nieuwe, is het echter goed om u voor te bereiden. Het is cruciaal om de juiste maten op te meten van het dakvenster wat u op dit moment heeft.

Heeft u hiervan de offerte nog? Dan leest u hierop eenvoudig de afmetingen. Omdat Velux het meest voorkomende dakraammerk is, wordt dit merk als voorbeeld gebruikt. De tips zijn echter ook van toepassing op andere merken zoals Fakro, Ubbink en Roto. De dakramen van Velux geproduceerd na 1968 hebben een typeplaatje. Dit plaatje heeft alle informatie over het dakraam, zoals de afmetingen. Achter de ventilatieklep, op de kop van het draaiende gedeelte vindt u het typeplaatje bij Velux dakramen.

Het oude dakvenster verwijderen

Na de voorbereiding is het tijd om uw oude dakvenster te demonteren en verwijderen. Bij de Velux dakramen geleverd vanaf 2001 zit een knopje in het scharnier. U drukt deze in, hierna kunt u het draaiende gedeelte van het dakvenster demonteren en verwijderen. Bij de oudere dakramen van Velux zit er geen knopje in het scharnier, maar een schroefje wat u naar binnen draait.

Wilt u dakvenster verwijderen van een ander merk zoals Fakro? In de handleiding staat beschreven hoe u dit het beste kunt doen. Verwijder tevens de waterkerende manchet, de gootstukken en een aantal omliggende dakpannen.

Het plaatsen van een nieuw dakraam

Na het demonteren van het oude dakvenster pakt u uw nieuwe dakraam er bij. De volgende stap is het aanbrengen van hulplatten. De onderste hulplat plaatst u op 8 centimeter gerekend vanaf de bovenkant van de dakpannen tot aan de bovenste zijden van de hulplat. Voor de bovenste hulplat neemt u de buitenwerkse hoogtemaat van het tuimelraam plus 45mm.

Vervolgens plaatst u het isolatiemateriaal gevolgd door het nieuwe dakraam volgens de handleiding. U schuift de bevestigingsbeugels in de montagegroef van het kozijn en schroeft deze vast. Hierna plaatst u het kozijn op het isolatiemateriaal op de hulplatten met behulp van vier montagebeugels. Zet de bovenste beugels vast op twee plekken nadat u het kozijn in de juiste positie heeft gelegd. Controleer aansluitend of het waterpas staat en schroef het daarna definitief vast.

Vervolgens plaatst u een waterkerende manchet en de gootstukken weer terug. Zet ze goed vast en leg ook de dakpannen weer op hun plek. Tot slot plaatst u het draaiende gedeelte weer terug in het kozijn. Dit doet u door dit deel door de opening te plaatsen in een stand van 180°. Zet de onderkant op het kozijn en laat het dakvenster in de scharnieren zakken.

Wentel tot slot het draaiende gedeelte in de juiste positie zodat de borgpennen zich automatisch vastzetten.

Gratis offertes vergelijken


Dakraam vervangen kosten

Ziet u het zelf vervangen van uw oude tuimelraam niet zitten? Dan is het uiteraard mogelijk om dit te laten doen door een vakman met veel ervaring in het verwijderen van oude dakramen. U vraagt zich natuurlijk af wat dit gaat kosten. De kosten voor het vervangen van uw oude dakraam verschillen per bedrijf.

Dit hangt bijvoorbeeld af van de grootte van uw dakraam en het type van het nieuwe dakraam. Voor de exacte kosten neemt u het beste geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op.

Dakraam vervangen? Vergelijk gratis prijzen van dakspecialisten

Voor de meest scherpe prijs is het verstandig om de prijzen van verschillende dakvenster bedrijven te vergelijken. Dankzij het vergelijken bespaart u vaak een hoop kosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vervolgens vergelijkt u de offertes rustig met elkaar zodat u de beste service voor de beste prijs uitzoekt. Ook voor andere vragen met betrekking tot het demonteren en vervangen van uw oude dakramen bent u bij ons van harte welkom.