Kunststof dakramen

Denkt u er over na om een kunststof dakraam op uw zolder te plaatsen? Het monteren van een dakvenster is een uitstekend idee. Elke ruimte met een schuin dak kan gebruikt worden als leefruimte, maar een donkere zolder wordt vaak alleen gebruikt als opslagruimte. Dit is erg zonde, want door het installeren van een zolderraam wordt de zolder een fijne ruimte om in te verblijven. Dankzij het zolderraam valt er veel licht binnen en is het mogelijk om beter te ventileren waardoor het mogelijk is om de zolder voor iets anders te gebruiken dan alleen een opslagruimte. Er zijn vele soorten kunststof dakramen, u leest hier meer over de verschillende soorten dakramen zoals tuimelramen of een uitzettuimelraam en merken als Velux. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk vrijblijvend diverse offertes via het formulier.

kunststof dakramen

Vergelijk vrijblijvend diverse aanbiedingen voor een nieuw kunststof dakraam!

Via ons netwerk komt u vrijblijvend in contact met diverse leveranciers. Dakvensters van goede kwaliteit voor de meest scherpe prijzen.

De voordelen van een dakraam

Een kunststof dakraam heeft vele voordelen. Een groot voordeel van dakramen is dat de waarde van uw woning stijgt na het installeren van een dakvenster. De zolder met schuin dak wordt namelijk niet meer alleen gezien als een opslagruimte, maar als een leefruimte. Een zolderraam is dus een goede investering. Op het gebied van kosten is een dakraam de juiste keuze. Het aanbrengen van een uitzettuimelvenster of tuimeldakraam is namelijk een stuk goedkoper dan het plaatsen van een dakkapel. Bovendien zorgen kunststof dakramen voor meer licht in de ruimte dan een dakkapel. Doordat een dakraam in het schuine dak van uw zolder ligt, valt er drie keer zoveel daglicht binnen als bij een dakkapel. Andere grote voordelen zijn dat een dakraam minder onderhoud nodig heeft ten opzichte van een dakkapel en dat een kunststof dakraam een stuk eenvoudiger is schoon te maken aan de buitenkant.

Tuimelramen

Op zolder is het laten aanbrengen van een tuimeldakraam een mogelijkheid. Tuimelramen hebben aan de bovenzijde een bedieningshandgreep over de gehele breedte. Hierdoor heeft u voldoende ruimte om het tuimeldakraam te openen of sluiten, al plaatst u er iets onder zoals een bureau. Tuimelramen hebben een scharnier in het midden. Hierdoor kan het zolderraam 180° om zijn as draaien waardoor u eenvoudig en snel de buitenruit reinigt. Een ander groot voordeel van deze dakramen is dat u een ruimte ventileert door de bedieningsgreep met één klik te openen. Op deze manier opent u het dakraam zelf niet waardoor u toch geniet van frisse lucht terwijl het bijvoorbeeld regent.

Uitzettuimelraam

Een andere optie voor een zolderraam is een uitzettuimelraam. Een uitzettuimelraam of uitzettuimelvenster heeft scharnieren aan de bovenzijde, dit zorgt voor een ongehinderd uitzicht. Aan de onderzijde van het dakraam zit de bedieningsgreep waardoor u het dakraam naar buiten toe opent. U kunt het uitzettuimelvenster ook in het midden laten scharnieren en 180° om zijn as laten draaien zodat u hem eenvoudig en snel schoonmaakt. Dit dakvenster opent u tevens met één klik via de bedieningsgreep zodat u geniet van frisse lucht zonder het gehele uitzettuimelraam zelf te openen.

Verschillende merken dakvensters

Verscheidene merken leveren kunststof dakvensters. Eén van de meest bekende dakramen merken is Velux. Velux biedt al ruim drie decennia lang dakvensters aan voor schuine daken. Velux biedt zowel tuimelramen als uitzettuimelramen aan, samen met vele andere soorten dakramen. Alle dakvensters zijn eenvoudig te bedienen en garanderen een lange levensduur. Andere merken voor dakvensters zijn Fakro, Ubbink, Roto, Luxtra en Optilight. Voordat u een dakvenster laat installeren is het het beste om de verschillende merken en prijzen met elkaar vergelijken.

Gratis offertes vergelijken


Prijzen van kunststof tuimelvensters

De prijzen van kunststof tuimelvensters verschillen per dakraam. Meerdere factoren zijn hier namelijk van invloed op zoals het soort dakvenster merk als Velux, de afwerking, bediening en het type glas. Voor een exacte indicatie van de prijzen van dakramen naar uw keuze kunt u het beste offertes opvragen zodat u de verscheidene prijzen kunt vergelijken. Ook voor een indicatie van de kosten van montage neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op.

Een kunststof dakvenster plaatsen

Zelf een kunststof dakvenster plaatsen is voor de gemiddelde klusser niet heel moeilijk, maar u moet er wel een beetje handig voor zijn. Wilt u een groot dakraam plaatsen? Dan neemt u het beste contact op met een dakdekker omdat hiervoor de dakconstructie moet veranderen. Aan de achterkant van uw huis installeert u vaak een dakvenster zonder vergunning. Voor een dakvenster aan de voorkant van het huis heeft u echter vaak een vergunning nodig.

kunststof dakvenster

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een kunststof tuimeldakraam of uitzettuimelvenster laten plaatsen? Dan bent u natuurlijk erg benieuwd naar de prijzen. De prijs van het monteren van een nieuw dakvenster verschilt erg per merk als Velux en het type zoals uw keuze tussen een uitzettuimelvenster en tuimeldakraam. Het is daarom verstandig om de prijzen van verscheidene bedrijven voor het aanbrengen van kunststof dakramen te vergelijken. Hier bespaart u veel kosten mee. Vraag bij ons geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aan zodat u in alle rust de prijzen kunt vergelijken. Voor andere vragen met betrekking tot kunststof dakramen kunt u ook terecht bij ons netwerk van dakraam experts .