VELUX dakramen

Als u op zoek gaat naar een dakraam voor uw zolder denkt u direct aan VELUX dakramen. VELUX en dakramen zijn een begrip in de Nederlandse markt. Naast tuimelvensters, uitzettuimelvensters en daglichtsystemen verkoopt VELUX ook nog raamdecoraties. Wilt u graag uw oude dakraam vervangen of een nieuwe plaatsen op uw zolder? Via Van den Dragt vraagt u vrijblijvend meerdere offertes of een prijslijst aan bij aanbieders bij u in de buurt. Vul het contactformulier in en wij zorgen dat u op korte termijn maximaal 5 offertes ontvangt. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken.

Velux dakramen

VELUX dakramen tegen scherpe prijzen. Vergelijk vrijblijvend offertes!

De gelieerde bedrijven leveren ieder gewenst merk. U ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Tuimelvenster

Een tuimelvenster heeft scharnieren aan de zijkant van het raam. Dit zorgt ervoor dat het venster 180 graden kan draaien zodat de buitenkant aan de binnenkant zit en andersom. Het voordeel hiervan is dat de buitenzijde makkelijk schoon te maken is. De handgreep van het venster zit aan de bovenkant en werkt ook als ventilatieklep. Dus als het tuimelvenster gesloten is in verband met harde wind, regen of sneeuwval kunt u toch genieten van de frisse lucht die door de ventilatieklep komt. De VELUX INTEGRA tuimelvenster is elektrisch bedienbaar met een afstandsbediening. Tevens is deze uitgerust met een regensensor, dus als er regen valt gaat het raam automatisch dicht. De beglazing van de VELUX tuimelvensters hebben een dikte van 24mm en zijn hierdoor hagelbestendig. De nieuwste generatie VELUX tuimelvenster is toepasbaar op dakhelling van 15 tot 90 graden. De vensters worden standaard wit of blank afgelakt en hebben aan de buitenkant een antraciet aluminium afwerking. Interesse in de prijzen of afmetingen voor tuimelvensters? Neem contact met ons op via het webformulier en vraag om de prijslijst van gelieerde bedrijven bij u in de buurt.

Uitzettuimelvenster

Een uitzettuimelvenster kan worden uitgezet tot 45 graden ten opzichte van de dakhelling en er zit een handgreep aan de onderkant van het raam. Net als een tuimelvenster kan een VELUX uitzettuimel dakvenster door een scharnier aan de bovenkant 180 graden om zijn as draaien. De bedoeling hiervan is om de ruit schoon te maken. De nieuwste versie van VELUX uitzettuimel dakvenster is toepasbaar op een dakhelling van 15 tot 55 graden. Het venster kan zelfs tot 75 graden mits er gebruik wordt gemaakt van speciale veren. De ventilatieklep van dit venster zit in de bedieningsgreep onderin en kan ook open staan als het raam gesloten is. Wilt u een prijslijst ontvangen met de scherpste tarieven voor uitzettuimelvensters vul dan nu ons contactformulier in.

Daglichtsystemen

VELUX daglichtsystemen bestaan uit 2 of meerdere dakramen naast of boven elkaar. De horizontaal duo zijn 2 VELUX dakramen naast elkaar, de horizontaal triple zijn 3 dakramen naast elkaar. Voor de verticaal duo en triple geldt hetzelfde als bij de horizontaal alleen zijn deze verticaal geschakeld. De quattro is een blok van 4 dakramen aan elkaar. Alle typen dakramen kunnen voor deze combinaties gebruikt worden. De combi hellende single en duo dakramen zijn voorzien van een traploos uitzettuimel dakvenster die in wit hout of kunststof op uw dak kunnen worden geplaatst. De dakhelling maten van een uitzettuimel dakvenster zijn hier hetzelfde. Er zijn ook zogeheten cabrio systemen beschikbaar van VELUX, deze bestaan uit een ondervenster en bovenvenster. Het bovenvenster is een traploos uitzettuimel dakvenster van grenenhout en in het ondervenster zit een balustrade geïntegreerd. Als het bovenvenster geopend word ontstaat er dus een klein balkon. De cabrio single heeft een uitzettuimelvenster aan de bovenkant en een balkonvenster aan onderkant. De duo zijn twee single cabriosystemen naast elkaar en bij de cabrio combi systemen is er een balkonvenster aan de ene kant en daarnaast een vast VELUX raam. De dakhellingen die wij hier hanteren zijn 35 tot 53 graden. Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen met de prijslijst voor daglichtsystemen? Vul dan uw gegevens zo volledig mogelijk in op het contactformulier.

Gratis offertes vergelijken

Onderdelen

VELUX Nederland levert voor hun dakramen ook onderdelen voor dakramen onder de noemer raamdecoraties. Zo zijn er verduisteringsgordijnen, zij zorgen ervoor dat de kamer koel en donker blijft. Er zijn verscheidene varianten mogelijk en kunnen de kamer op elk moment van de dag totaal verduisteren. De jaloezieën van VELUX zorgen voor een optimaal gevoel van privacy. De buitenzonwering onderdelen werken op netstroom en houden driekwart van de warmte buiten. De onderdelen kunnen zowel elektrisch als handbediend worden. Een ander product dat VELUX ook verkoopt is een rolgordijn in cassettesysteem. Dit systeem houdt het licht beperkt tegen. Een plissé gordijn kan in verschillende standen staan en werkt isolerend. De vouwgordijnen kunnen een mooie stroomlijning in uw huis brengen, ze brengen een warme sfeer en kunnen net als plissé gordijnen in elke stand staan. De handbediende rolluiken zijn alleen geschikt voor bepaalde types tuimelvensters. Het verhoogt de warmte-isolatie in de kamer en zorgt ervoor de zonnewarmte in de zomer wordt tegengehouden. Tot slot heeft VELUX ook nog de insectenhorren. Wilt u graag weten wat de afzonderlijke onderdelen kosten in de vorm van een prijslijst? Contacteer ons door het formulier op de pagina in te vullen en geef aan wat uw wensen zijn.

Afmetingen

Bij VELUX dakramen zijn alle afmetingen altijd aangeven als de buitenmaat van het kozijn. De afmetingen worden vermeld in breedte dan hoogte (bxh). Het is verstandig om een vergelijkingstabel te raadplegen wanneer u nog een oud VELUX dakraam heeft. De tabel zorgt er dan voor dat uw oude inbouwmaat correspondeert met de nieuwe en kunt u vinden op de website van VELUX. Voor de tuimelvensters variëren de afmetingen van 55cm x78cm (kleinste) tot 114cm x 160cm (grootste). De elektrische tuimelvenster variant heeft dezelfde maten. Voor uitzettuimelvensters zijn de kleinste afmetingen 55cm x 98cm en de grootste afmetingen 114cm x 160cm. Bij de daglichtsystemen worden de maten van de uitzettuimel- en tuimelvensters aangehouden. De single cabrio afmetingen zijn 94cm breedte en 252cm hoogte. Als er dan twee naast elkaar komen bij een cabrio combi hanteert VELUX de inbouw afmetingen: 198cm x 252cm en 238cm x 252cm.

Prijzen

De prijzen hangen natuurlijk samen met de grootte van het dakraam dat u kiest. Als u voor het kleinste tuimelvenster gaat met maten 55cm x 78cm beginnen de prijzen bij €277,-. De elektrische dakramen zijn duurder geprijsd en met dezelfde maten starten die vanaf €659,-. Uitzettuimelvensters zijn duurder dan de normale tuimelvensters en met maten 55cm x 98cm begint de prijs op €403,-. Daglichtsystemen zijn combinaties van tuimelvensters en elektrische dakramen, de prijzen lijken in eerste instantie hoger maar zijn gelijk aan wat u voor 1 dakraam zou betalen. Alle prijzen zijn inclusief gootstukken en 21% btw. Wilt u graag een prijslijst ontvangen met alle prijzen op een rijtje? Vul het webformulier in en ontvangen het binnen enkele dagen in de brievenbus.

Velux dakraam prijzen

Velux dakramen offerte

De geschiedenis van VELUX

De VELUX Groep bestaat al ruim 70 jaar en zijn sinds 1988 actief in Nederland. VELUX Nederland opereert vanuit hun vestiging in De Meern en importeert vanuit daar VELUX dakramen, lichtkoepels en daglichtsystemen. Naast deze vaste productielijn distribueren ze ook nog rolluiken, zonweringproducten, insectenhorren en raamdecoraties. VELUX is in Nederland en de rest van de wereld een begrip. De missie van het bedrijf is om onder het dak, en met behulp van lucht en zonlicht, een aangenamere leefomgeving te creëren. De VELUX Groep is verder erg betrokken met het milieu en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. In het productieproces van hun productlijn proberen zij de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Vrijblijvende offerte

Weet u al wat voor dakraam of dakvenster u van VELUX wil? Of heeft u nog wat advies nodig van een dakraam expert? Vraag via het webformulier offertes aan van de bij ons gelieerde dakraam specialisten. Binnen een paar dagen ontvangt u dan de offertes thuis die op uw woonsituatie van toepassing zijn.