Dakramen Amsterdam

Dakramen Amsterdam

Steeds vaker wordt er door onze klanten uit Amsterdam gekozen voor het creëren van slaap- en studeerkamers op de zolder. Dit heeft onder andere gevolgen op het gebied van de noodzakelijk licht en frisse lucht in deze ruimte. Eén van de mogelijkheden voor het verbeteren van het wooncomfort is de installatie van een dakraam. De experts uit ons netwerk plaatsen en vervangen onder meer uitzetdakramen in verschillende prijsklassen. Kies eventueel voor een 4 pans ruit, dakkoepel en lichttunnel in zowel kunststof, aluminium en houten uitvoering. U hebt daarbij de keuze uit vele merken waaronder Velux en Ubbink. Wil u meer weten over de aanschafprijzen? Aarzel dan niet om via het contactformulier verschillende offertes van specialisten uit Amsterdam aan te vragen.

Vergelijk vrijblijvend offertes via Van den Dragt

Wie kiest voor hulp van één van de specialisten uit ons netwerk profiteert van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Alle dakraamexperts uit Amsterdam die zich bij ons hebben aangesloten, werken al jarenlang binnen het vakgebied, en kunnen u dan ook met vele klussen op het gebied van daglichtsystemen ondersteunen. Door het vergelijken van prijsopgaven is het bovendien mogelijk om tot wel 25% te besparen op het vervangen of monteren van de dakvensters. Dit komt met name door een verschil in arbeidskosten. Bent u door ons geholpen en hebt u tips voor onze klantenservice? Laat dit dan aan ons weten.

Bestaand dakvenster vervangen

Wie al een dakraam heeft bij z’n woning of bedrijf in Amsterdam hoopt hier natuurlijk zo lang mogelijk van te genieten. Afhankelijk van het gekozen materiaal (kunststof kent een langere levensduur dan hout) is het echter na verloop van tijd nodig om het dakvenster te vervangen. Bij het vervangen van dakruiten is de afmeting van het nieuwe dakvenster het belangrijkste. Wij adviseren om de afmetingen van het huidige raam zo exact mogelijk te evenaren. Als het goed is vindt u op het bestaande dakraam een sticker met daarop de nodige informatie. Dit kunt u gebruiken bij de keuze voor het nieuwe model.

Scherpe prijzen

De prijzen voor het plaatsen of vervangen een dakraam verschillen aanzienlijk, en hangen af van vele factoren. Ten eerste is natuurlijk de afmeting van belang voor de prijs, maar ook het soort beglazing waar u voor kiest heeft invloed. Een derde invloedsfactor is het merk waarvan u de dakvensters bestelt. De meeste grote merken vragen hogere prijzen, doordat zij staan voor een hoogwaardige kwaliteit. Wanneer wij de dakraam aanbieders in Amsterdam voor u categoriseren, dan kennen de ramen van Optilight en Luxtra relatief lage aanschafprijzen, terwijl de dakramen van Velux de hoogste kosten met zich meebrengen. Bij Velux hebt u echter wel meer keuze uit maten en modellen. De ramen van Roto en Fakro kennen een gemiddelde prijsklasse. Ubbink is een vak apart, door de speciale 4 – pans dakruit die zij aanbieden.

Indicatie van de prijzen

Merk Afmeting (cm) Prijs
Velux 55 x 94 €450,-
Fakro 54 x 83 €200,-
Roto 54 x 98 €218,-
Ubbink 36 x 42 €150,-
Optilight 55 x 78 €150,-
Luxtra 45 x 73 €90,-
Dakvenster Amsterdam

Werkgebied Amsterdam

lichttunnel Amsterdam

Soorten dakramen

U hebt het uit de bovenstaande informatie waarschijnlijk al begrepen: er is een groot aantal soorten dakvensters waarmee u uw bovenverdieping van een betere ventilatie en meer licht kunt voorzien. Een soort dakraam dat onze klanten uit Amsterdam graag bestellen, is het tuimeldakraam, maar ook een kanteldakraam wordt vaak gekozen. Daarnaast hebt u bij ons ook nog de keuze uit valramen, schuiframen, openslaande ramen en uitstapvensters. Wilt u op een originele manier meer licht bij een bedrijf genereren? Dan is een dakkoepel of lichttunnel wellicht wat voor u. Deze zorgen beide voor veel daglicht, en bieden tevens de mogelijkheid voor ventilatie. Een dakkoepel plaatst men meestal op het plat dak.

kunststof dakraam Amsterdam

Kunststof of hout

Hebt u besloten om een dakvenster bij uw bovenverdieping te laten vervangen? Dan moet u een keuze maken uit de verschillende materialen waarvan wij een dakraam kunnen maken. Tegenwoordig is kunststof het meest gebruikte basismateriaal. Dit komt doordat kunststof een lange levensduur kent, weinig onderhoud vereist, en een goede isolatiewaarde biedt. Naast kunststof bieden wij ook dakvensters van hout aan. Het voordeel van hout is dat dit een warme en authentieke uitstraling heeft. Houten dakramen moet u echter regelmatig schuren en verven voor het behoud van de kwaliteit. Door de keus te maken voor kunststof dakramen met een houtdesign profiteert u van de voordelen van beide materialen.

elektrisch dakraam Amsterdam

Elektrische dakramen

Vaak is men wel bekend met het feit dat rolgordijnen en zonwering een elektronisch besturingssysteem kunnen krijgen. Wist u echter dat het ook mogelijk is om uw dakraam elektrisch te bedienen? Er is maar een aantal dakraammerken waarbij u van deze service profiteert. Bij de elektronische besturing van uw dakramen krijgt u de keuze uit een schakelaar, of een volledige automatisering met behulp van uw tablet of smartphone. Op deze manier is de bediening van zonwering, dakvenster en diverse andere zaken in en om huis met elkaar te combineren. Wij geven u desgewenst graag meer informatie over prijzen en mogelijkheden.

tuimeldakraam Amsterdam

Tuimeldakraam

Een tuimeldakraam is één van de dakraamsoorten die wij regelmatig bij onze klanten uit Amsterdam vervangen. Een tuimeldakraam is een dakvenster waarbij het raam naar binnen toe openvalt. Dit betekent dat u bij deze variant de bovenkant met een hendel naar u toe trekt. Vrijwel elk tuimeldakraam heeft een centrale tuimelas. Geldt het tuimeldakraam direct als vluchtroute? In een aantal gevallen is het een optie om de tuimelas te verhogen. Een dergelijk tuimelraam is te vergelijken met de vele uitzetdakramen waarmee u via het dak naar buiten kunt vluchten. Een tuimeldakraam is relatief eenvoudig te plaatsen en vereis weinig onderhoud.

houten kanteldakraam Amsterdam

Kanteldakraam

Vele experts stellen de term kanteldakraam synoniem aan het begrip tuimeldakraam. Een kanteldakraam hoeft echter, in tegenstelling tot de tuimelvariant niet naar binnen toe te kantelen, maar kan ook naar buiten toe. Het voordeel van een kanteldakraam is bovendien dat deze een zeer grote draaicirkel kan hebben. Wilt u uw huidige kanteldakraam laten vervangen? Kijk dan goed naar de mogelijkheden die er liggen en de kosten die daaraan verbonden zitten. Om de kosten enigszins te verlagen is het een optie om zelf uw kanteldakraam te plaatsen. Zorg er hierbij wel voor dat u de dakconstructie intact laat.

lichtkoepel Amsterdam

Dakkoepel

Wie in een plat dak graag een raam wil zetten kan wellicht het beste kiezen voor een dakkoepel. Professionals duiden een dakkoepel ook wel aan met de term lichtkoepel, en is in feiten een halve glazen bol bovenop het plat dak. Groot voordeel van de dakkoepel is dat deze zorgt voor een zeer ruime lichtinval. Het nadeel is dat u deze regelmatig moet reinigen voor het behoud van een optimaal licht. Dakkoepels kunt u bij onze leveranciers uit Amsterdam bestellen in verscheidene materialen, onder andere acrylaat en polycarbonnaat zijn mogelijke oplossingen. Kies bovendien tussen enkelwandig en dubbelwandig glas en daarmee voor een passende isolatiewaarde.

kunststof uitzetdakraam Amsterdam

Uitzetdakramen

Wie graag wil profiteren van veel frisse lucht in huis die adviseren wij om te kiezen voor de zogeheten uitzetdakramen. Uitzetdakramen scharnieren aan de zijkant in plaats van de bovenkant of het midden, waardoor dit feitelijk een openslaand raam wordt. Uitzetdakramen zijn hiermee geschikt als vlucht- en brandroute. Hoewel de meeste uitzetdakramen op een zolderverdieping worden geplaatst, is het ook mogelijk deze in de badkamer of keuken te plaatsen. Deze vochtige ruimtes hebben een goede ventilatie nodig, wat met uitzetdakramen zeker wordt bereikt. Voor deze vochtig ruimtes raden wij aan te kiezen voor kunststof als basismateriaal in plaats van hout of aluminium.

dakkoepel plaatsen Amsterdam

Dakraam plaatsen

Het plaatsen van dakvensters is een klus waarvoor u niet perse de hulp van een erkend specialist uit Amsterdam nodig hebt. Bij het installeren is er een aantal zaken waar u op dient te letten. Zo is het ten eerste noodzakelijk om een dakvenster aan te schaffen waarvan het glasoppervlak minimaal 10% van het vloeroppervlak van de ruimte is. Gaat het om een grote ruimte, dan is een dakkoepel ook een handige oplossing. Daarnaast is het in een aantal gevallen nodig om een bouwvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een dakvenster. Bij het gemeenteloket vraagt u deze eenvoudig en snel aan.

dakraam verduistering Amsterdam

Zonwering dakramen

De zonwering van dakvensters is net iets lastiger dan bij gewone ramen. Dit komt met name doordat een dakvenster over het algemeen schuin loopt, en ook hoog op het huis zit. De installatie van zonwering zal daarom hogere prijzen met zich meebrengen dan bij verticale ramen. Het alternatief voor zonbescherming is een verduisterend rolgordijn. Dit brengt wellicht niet een optimale zonwering met zich mee, maar is eenvoudiger te installeren. Bij Velux biedt men vele soorten zonnewering en verduistering aan voor dakvensters in alle maten. Wilt u wel ventileren maar geen insecten in huis krijgen? Ook horren bestelt u eenvoudig bij menig specialist uit Amsterdam.

klein dakvenster Amsterdam

Balkon- en dakterrasvensters

Vindt u het fijn om tijdens de lente- en zomermaanden heerlijk buiten te zitten, maar heeft uw woonhuis geen tuin of balkon? Overweeg dan om de zogeheten balkonvensters te laten installeren. Een balkonvenster is en venster dat u volledig vanaf de grond naar boven kunt openen. Hierdoor ontstaat er in feite een soort binnenbalkon. Een balkonvenster brengt vele voordelen met zich mee, maar ook een aardig kostenplaatje: u moet uitgaan van een startprijs rond de €3.000,-. Naast balkonvensters bestaan er ook dakterrasvensters. Deze vensters bieden een eenvoudige doorgang naar het dakterras, zonder dat u hiervoor een aparte deur voor hoeft te monteren.

Platdakraam

Wij gaven hierboven al verschillende opties voor dakvensters bij particuliere woningen aan. Een variant waar wij u graag nog wat meer informatie over willen geven is het platdakraam. Een platdakraam is een venster dat men in het plat dak installeert. Hiermee verschilt het platdakraam dan ook met een dakkoepel. Door het strakke ontwerp verandert de aanblik van het pand niet, en door de combinatie met een HR++ beglazing zult u met het platdakraam ook niets van de oude isolatiewaarde verliezen. Maakt u gebruik van kunststof als basismateriaal? Dan zult u bovendien profiteren van een gemakkelijk onderhoud en lange levensduur van het platdakraam.

Lichtstraat

Naast een enkelvoudig platdakraam is het tevens een optie te kiezen voor meerdere ruiten achter elkaar, of een strook van glas langs de bovenzijde van de serre wand. Dergelijke raamoplossingen duiden specialisten uit Amsterdam ook wel aan met de term lichtstraat. Veel klanten denken dat een lichtstraat alleen toepasbaar is bij grotere winkelstraten en kantoorpanden. Niets is echter minder waar, een kleinere lichtstraat is een uitstekende manier om een uitbouw van daglicht te voorzien, of om het wooncomfort van de zolder te verbeteren. Eventueel is het zelfs een optie om de lichtstraat volledig rondlopend te maken, mits dit bouwtechnische te realiseren is.

Daglichtsystemen

Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de mogelijkheid voor het installeren van volledige daglichtsystemen bij u thuis. De term daglichtsysteem staat voor een combinatie van dakvensters, koppelgoten en andere installatieproducten die allen zorgen voor een vergrootte hoeveelheid daglicht in huis. Bij Velux bestelt u eenvoudig een bestaand daglichtsysteem, maar is het tevens een optie om dit pakket zelf samen te stellen. Bent u benieuwd naar het effect van een bepaald daglichtsysteem? Zoek dan online naar een zogeheten zolderplanner of daylightvisualizer. Zo ziet u wat daglicht voor uw zolderruimte betekent. De experts uit ons netwerk helpen u desgewenst ook graag verder.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Merken

Dakvensters vormen een zeer populair product en worden door vele leveranciers uit Amsterdam aangeboden. Dit betekent dat u voor uw dakvenster de keus krijgt uit verschillende merken. Het voordeel van A-merken ten opzichte van huismerken is dat deze eerste meerdere kwaliteitslabels en keurmerken hebben. Zo profiteert u bij A-merken zoals Velux en Fakro gegarandeerd van een hoge kwaliteit, goede veiligheid en duurzaamheid van de dakvensters die zij aanbieden. Hebt u maar weinig budget voor een dakraam? Kies dan voor één van de huismerken in plaats van Velux. Vaak levert dit een prima kwaliteit tegen lage kosten, maar zal de levensduur wel iets korter uitvallen.

Velux

Velux is het meest bekende merk voor dakramen. Het bedrijf Velux bestaat al meer dan zestig jaar, en levert zowel dakvensters als installatieproducten en afwerking. Door te kiezen van een raam van Velux bent u verzekerd van een hoge isolatie, en goede ventilatie. Dankzij diverse keurmerken wordt tevens een lange levensduur gegarandeerd en omdat hier van een kwaliteitsproduct wordt gesproken is er vaak een lange garantie.

Fakro

Een tweede bedrijf waar wij graag uw aandacht op vestigen is Fakro. Een dakraam dat u bij Fakro aanschaft draagt een eigen politiekeurmerk wat betekent dat hiermee de veiligheid van uw woning in Amsterdam optimaal blijft. De fabrikant richt zich op innovatieve oplossingen, waarbij men aandacht besteedt aan licht- en ventilatiesystemen. Zo verzekert men dat een dakraam zorgt voor een uitstekend leefklimaat.

Ubbink

Is uw zolderruimte maar klein en wilt u enkel een beetje frisse lucht creëren? Dan heeft men bij Ubbink het ideale dakvenster voor u. Bij Ubbink produceert men de zogeheten 4-pans dakvensters. Deze dakramen hebben een minimale afmeting en een vrij lage kostprijs, omdat zij tevens voor een uitstekende isolatie zorgen. De 4-pans dakramen vormen geen geschikte oplossing als dakraam voor een leefruimte.

Roto

Eén van de Duitse fabrikanten voor dakramen die net als Velux dakvensters met een lange levensduur en duurzaamheid produceert is Roto. Bij deze fabrikant maakt men elk model dakraam, zoals een tuimeldakraam, en kanteldakraam, maar ook verscheidene modellen uitzetdakramen. Welk soort raam het beste bij u aansluit, is afhankelijk van uw wensen op het gebied van ventilatie, en van het beschikbare budget.

Optilight

Beschikt u over een klein budget voor een dakraam, maar wilt u bij uw woning in Amsterdam toch zorgen voor een goed geventileerde zolder? Kijk dan eens naar de ramen die men bij Optilight aanbiedt. Optilight staat bekend om de aantrekkelijke aanschafprijzen voor een prima kwaliteit dakvenster. Het nadeel van dit bedrijf is enkel dat er maar een beperkt aantal afmetingen beschikbaar is. Hierdoor moet u in overleg met de vakman kijken wat er beschikbaar is voor uw dak.

Luxtra

Een tweede budgetmerk waar wij mee samenwerken is Luxtra. De budgetdakramen van Luxtra verkoopt men in twee standaard maten: 45x73cm en 45x55cm. Deze zolderramen vormen een goede optie voor het vervangen van uw huidige 4-pans dakraam en hebben standaard een scharnier aan de bovenzijde. Onze experts kunnen deze echter ook ombouwen zodat de scharnieren aan de zijkant zitten. Zo wordt het tuimeldakraam een uitstapvenster.

Rooflite

Bent u op zoek naar houten dakramen in plaats van de kunststof variant? Dan bent u bij Rooflite aan het juiste adres. Bij deze fabrikant bestelt u eenvoudig en snel houten dakramen die maar weinig onderhoud vereisen, en die bovendien een uitstekende isolatie bieden. Deze houten dakvensters zijn op daken met een helling van 15 tot 90 graden te plaatsen. Benieuwd naar de prijs? Vraag vrijblijvend een prijsofferte aan.

Fenstro

Wilt u profiteren van een eenvoudige installatie, aantrekkelijke prijs, en verschillende standen voor ventilatie? Dan is een dakvenster van Fenstro iets voor u! De dakramen van Fenstro kennen een eenvoudig installatieproces, wat betekent dat u deze desgewenst eigenhandig kunt plaatsen. Hiermee is het mogelijk om aanzienlijk op de uiteindelijke kosten te besparen. Een eigenhandige installatie levert ongeveer 20% besparing op.

Winstar

Een laatste fabrikant waar wij uw aandacht op willen vestigen is Winstar. Bij Winstar bestelt u zowel menig tuimeldakraam als kanteldakraam. Het voordeel van de dakramen van dit bedrijf is het weinig onderhoud dat nodig is. Zo hoeft u zowel voor de binnen- als buitenzijde pas na jaren onderhoud toe te passen. Een ander positieve eigenschap van deze dakvensters is de goede isolatiewaarde.

prijzen dakraam

Dakraam afmetingen

Zoals al eerder aangegeven kan een dakraam vele afmetingen hebben. Voor welke afmeting u het beste kan kiezen is afhankelijk van uw wensen voor licht, isolatie en ventilering. Wij adviseren onze klanten uit Amsterdam over het algemeen om te kiezen voor een glasoppervlak van minimaal 10% van het vloeroppervlak. Dit betekent dat de grootte van het gehele dakvenster groter moet uitvallen dan dit glasoppervlak. Meestal geeft men bij de leverancier aan welke opties er bestaan voor de afmetingen en de daarbij behorende aanschafprijzen. Een speciale afmeting is het zogeheten 4-pans dakvenster. Dit dakraam is zo klein dat het enkel 4 dakpannen beslaat.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar hulp bij het plaatsen of vervangen van een dakvenster? Hebt u een vraag over de optie voor een dakkoepel bij u thuis? Of wilt u weten wat het verschil is tussen een platdakraam en een lichtstraat? Dan bent u bij ons op de goede plek. Wij werken samen met een groot aantal experts uit Amsterdam, die u allen met plezier helpen bij het installeren en vervangen van allerlei daglichtsystemen. Vraag via het contactformulier vandaag nog vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod! Wij garanderen een snelle en vakkundige ondersteuning tegen lage kosten.