dakramen Overijssel

Dakramen Overijssel

Door dakramen in Overijssel te plaatsen zorgt u voor meer lichtinval! Kies bijvoorbeeld voor een mooi tuimeldakraam of plaats een uitzetdakraam voor een vrij uitzicht. Heeft u een plat dak? Laat dan een platdakraam of een lichtstraat plaatsen. Door een dakraam te plaatsen, verhoogt u de waarde van uw woning. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en vrijblijvend maximaal 5 offertes om te vergelijken. Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten dakramen en hoe het vervangen en plaatsen werkt.

Waarom een nieuw dakraam in Overijssel?

Een zolder zonder daglicht is niet te gebruiken als slaapkamer of als extra kamer. Met dakramen zorgt u voor veel meer lichtinval en een verbeterde ventilatiemogelijkheden op zolder of in een andere kamer. Daarnaast verhoogt u met het plaatsen van een dakraam ook nog eens uw woningwaarde. Soms denken mensen in Overijssel dat er alleen dakramen zijn voor hellende daken, maar ook voor platte daken zijn er diverse opties!

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken.
 • U krijgt een duidelijk inzicht in de prijzen per specialist in Overijssel.
 • U kiest zelf een vakman die het beste bij u past.

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Hardhouten tuimeldakramen van 78 bij 98 centimeter kosten gemiddeld €650,- inclusief montage. Kunststof is iets duurder, namelijk €700,- inclusief montage, maar de onderhoudskosten zijn jaarlijks wel lager met dit materiaal. Uitzet-kanteldakramen met dezelfde afmetingen heeft u al vanaf €750,- inclusief montage. Dit type dakvenster is iets duurder vanwege het speciale mechanisme.

Hoeveel btw moet ik betalen?

Over de materiaalkosten betaalt u altijd het normale btw-tarief van 21%. Kiest u voor isolerende beglazing? Dan profiteert u van het verlaagde btw-tarief van 9% op de arbeidskosten. Een voorwaarde om hiervan te profiteren is dat uw woning minstens twee jaar oud is.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

De kosten voor een dakraammontage worden beïnvloed door een aantal factoren. Denk aan het dakraamtype, het bedieningssysteem en de grootte van het raam. Een vast dakraam monteren is goedkoper, want dit is eenvoudiger dan een raam met een opendraaiend gedeelte. De installatie van een elektrisch systeem is duurder, want dit neemt meer tijd in beslag.

Een nieuw dakraam plaatsen is duurder dan het vervangen van een oud of versleten dakvenster. Er moet dan namelijk een gat gemaakt worden in het dak. Daarom duurt de montage langer en zijn de arbeidskosten iets hoger.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

De kosten voor een nieuw dakraam bestaan uit verschillende posten. Denk aan de afmetingen en de arbeidskosten. Over het algemeen geldt dat hoe groter het dakvenster is, hoe hoger de aanschafprijs is. Ook extra opties beïnvloeden de prijs. Denk hierbij aan extra isolatiemateriaal, een elektrisch systeem en horren. Extra isolatiemateriaal kost meer, maar deze investering verdient u terug door de besparing op de energiekosten. De totaalprijs wordt door de volgende factoren beïnvloed:

 • De afmetingen van een dakraam
 • De kosten voor de dakraammontage
 • De materiaalkosten (de kozijnen, beglazing en raambeslag)
 • Eventuele extra opties (extra isolatiemateriaal, bedieningssysteem, hor e.d.)

Tot wel 30% besparen op het plaatsen van dakramen?

Door prijsoffertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Overijssel

Oud dakraam vervangen?

Het vervangen van bestaande dakvensters kan verschillende voordelen met zich meebrengen. U weet dat uw bestaande dakraam vervangen moet worden wanneer u last heeft van vochtplekken onder het raam, als het houten kozijn verrot is of als de scharnieren kapot zijn. Bent u toe aan vervanging van de dakramen? Neem dan contact op met een specialist uit Overijssel. Hij zal dan eerst het huidige dakraam voorzichtig verwijderen, zodat de omliggende planken niet beschadigd raken. Daarna wordt het nieuwe venster zo snel mogelijk geplaatst, zodat het gat binnen één werkdag weer volledig dicht is. Wij adviseren om elk dakvenster te laten vervangen door een erkend vakman uit Overijssel.

Dakraam laten plaatsen Overijssel, de werkwijze

In de meeste gevallen wordt het plaatsen van dakramen van binnenuit gedaan. Gaat het om een compleet nieuw raam? Dan zaagt de vakman met behulp van een decoupeerzaag een gat in het dakbeschot. Na het verwijderen van de dakpannen wordt het gat verder op maat gesneden. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de dakbalken te verleggen, zodat de draagkracht niet verandert. Hierna plaatst de expert het kozijn van uw nieuwe dakraam, worden de ontbrekende dakpannen teruggeplaatst en zal hij de gootstukken bevestigen. Na het plaatsen van het raam is het gat weer volledig gedicht. Hierna gaat de vakman verder met de afwerking van de binnenzijde van het raam.

dakraam plaatsen Overijssel

Dakraam plaatsen Overijssel, vergunning nodig?

Voor vele werkzaamheden die het uiterlijk van uw woning in Overijssel veranderen, bent u verplicht een vergunning aan te vragen. Hierop zijn gelukkig een hoop uitzonderingen, waardoor het ook zonder vergunning mogelijk is om een nieuw dakvenster te plaatsen.

Woont u in een monument? Dan bent u verplicht een vergunning aan te vragen.

Als dit niet het geval is, dan kunt u het raam onder sommige omstandigheden vergunningsvrij plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer het dakvenster in ieder geval op meer dan 50 centimeter van de dakrand af ligt. Ook wanneer het raam geplaatst wordt op de achterzijde van het dak en het niet zichtbaar is vanaf de openbare weg, kunt u het in de meeste gevallen vergunningsvrij laten plaatsen.

Dakraam aftimmeren Overijssel

Als u een erkend specialist uit Overijssel inschakelt voor het plaatsen van nieuwe dakvensters, dan wilt u natuurlijk dat het geheel ervan binnenuit ook netjes laten afwerken. Daarom is het belangrijk om de dakramen af te laten timmeren. Tijdens het aftimmeren wordt het zichtbare dakbeschot netjes afgewerkt met het door u gewenste materiaal. Meestal is de afwerking kant en klaar verkrijgbaar en hoeft dit alleen nog op het kozijn geschroefd te worden. Naast het feit dat dit er esthetisch een stuk mooier uitziet, zorgt het aftimmeren tevens voor een optimale isolatie. Om op de kostprijs te besparen is het eventueel mogelijk om het aftimmeren zelf uit te voeren.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

Het plaatsen van uitzetdakramen is een klus waarvoor in de meeste gevallen een erkend vakman uit Overijssel wordt ingeschakeld. Dit heeft als voordeel dat u zeker weet dat het raam op juiste wijze geplaatst wordt en de kans op lekkages of andere problemen is zo klein mogelijk. Mocht dit toch voorkomen, dan heeft u in ieder geval een garantie op het geleverde werk. Zo bent u verzekerd van een optimaal resultaat!

Wanneer u een handige klusser bent is het echter ook mogelijk om zelf het dakraam te plaatsen. Als u zelf aan de slag gaat is het belangrijk om te kijken naar de dakconstructie. In sommige gevallen is het nodig om de balkenconstructie aan te passen.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

Wij raden u aan een specialist uit Overijssel in te schakelen als u geïnteresseerd bent in nieuwe dakramen. Hij zal u helpen met het maken van de juiste keuze. Bij de aanschaf van dakvensters dient u namelijk rekening te houden met een aantal zaken:

 • Voor voldoende lichtinval bedraagt het totale raamoppervlak in de kamer minimaal 10% van het vloeroppervlak.
 • Een goede spreiding van de dakramen.
 • Houd rekening met een hoogte van minimaal 180 centimeter. Als het raam geopend is, is er nog voldoende ruimte om er onderdoor te lopen.

Soorten dakramen

Wilt u uw oude dakramen vervangen? Of nieuwe plaatsen voor meer licht op de zolder? Dan hebt u de keuze uit verschillende soorten dakramen. De meest bekende variant in Overijssel is een tuimeldakraam. Hierbij zitten de scharnieren in het midden van het kozijn. Uitzetdakramen zijn echter ook een optie. Ideaal voor wanneer u een vrij uitzicht wilt. Er zijn dakramen voor hellende en voor platte daken.

Op deze pagina leest u alles over de verschillende soorten dakramen en de voordelen per type. Laat u goed adviseren door een dakraamspecialist voor de mogelijkheden voor het vervangen van oude dakramen of plaatsen nieuwe ramen in uw woning,

Tuimeldakraam Overijssel

In Overijssel plaatsen dakraamspecialisten veel tuimeldakramen. Dit is dan ook het meest bekende type. De scharnieren van tuimeldakramen zitten in het midden van het kozijn. U opent het raam met een handgreep aan de bovenkant. De onderkant klapt dan naar buiten en de bovenkant naar binnen toe. Uiteraard is een elektrisch systeem ook een optie.

Een tuimeldakraam wordt ook wel een kanteldakraam genoemd. Ze kunnen tot 180 graden om hun as tuimelen. Hierdoor is het heel gemakkelijk om de ramen aan de buitenkant schoon te maken. Nadeel van tuimeldakramen is dat het niet mogelijk is om een hor te plaatsen.

Waarom kiezen voor tuimeldakramen?

 • U opent en sluit het raam heel eenvoudig.
 • Veel lichtinval en ventilatie.
 • Gemakkelijk schoon te maken aan de buitenkant.

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen

Uitzetdakramen Overijssel

De handgreep van uitzetdakramen zit aan de onderkant en de scharnieren aan de bovenkant. Wanneer u het raam opent, duwt u het raam naar buiten. Hierdoor ontstaat er een vrij uitzicht dat niet belemmerd wordt door kozijnprofielen. Dit dakraamtype zien we ook vaak in combinatie met een balkon.

Doordat u de uitzetdakramen naar buiten toe opent, is het mogelijk om een hor of het raam te bekleden met zonnewering. Kies voor uitzetdakramen met een elektrisch bedienbaar systeem voor nog meer gebruiksgemak. U opent de ramen met een druk op de knop, bijvoorbeeld via een app op uw smartphone!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van uitzetdakramen:

 • Geheel vrij uitzicht bij openen
 • In meerdere kierstanden vast te zetten
 • Zonnewering en vliegenhorren mogelijk

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Een uitzet-tuimeldakraam opent u op twee manieren. Met een speciale schakelaar schakelt u namelijk tussen de tuimelstand en de uitzetstand. Dit dakraamtype combineert dus de beste kwaliteiten van tuimel- en uitzetdakramen. De handgreep van een uitzet-tuimeldakraam zit aan de onderkant en de scharnieren zowel aan de bovenkant als in het middel van het kozijn.

Door het speciale mechanisme van uitzet-tuimeldakramen ligt de aanschafprijs een beetje hoger. U krijgt er echter wel veel voor terug: meer wooncomfort, een vrij uitzicht in de uitzetstand en veel gebruiksgemak.

Profiteer van de voordelen!

 • In de uitzetstand heeft u een vrij uitzicht.
 • in de tuimelstand maakt u het raam eenvoudig schoon.
 • U verhoogt u wooncomfort met dit dakvenster.

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam Overijssel

Vast dakraam Overijssel

Een vast dakraam wordt vaak gecombineerd met een raam dat wel open kan. Ideaal als u veel lichtinval wilt, maar ook op zoek bent naar een betaalbare optie. Het monteren van en vast raam is namelijk een stuk eenvoudiger en ook de aanschafprijs ligt lager.

Een nadeel van een vast dakraam is dat het schoonmaken van de buitenkant lastiger is en dat u ze niet kunt openen voor ventilatie. Dit lost u gelukkig eenvoudig op door een ventilatierooster te plaatsen. Ventileren is namelijk erg belangrijk om vochtproblemen te voorkomen en het is goed voor uw gezondheid.

Waarom kiezen voor een vast dakraam?

 • Goedkoop
 • U creëert veel lichtinval
 • Lage arbeidskosten bij de dakraammontage

Platdakraam Overijssel

Heeft u een plat dak en wilt u graag meer lichtinval? Dat is geen probleem! Ook voor platte daken zijn er speciale dakramen, bijvoorbeeld een platdakraam. Er zijn zowel platdakramen die u kunt openen als vaste platdakramen. Wilt u een raam met opendraaiend gedeelte? Kies dan voor een elektrisch bedienbaar systeem.

Een groot voordeel van een dakraam in een plat dak is dat u veel lichtinval creëert.

Nadeel daarvan is echter dat de ruimte in de warme zomermaanden sneller op warmt door de zon. Kies daarom voor het plaatsen van verduisterende of zonwerende doeken.

De belangrijkste voordelen:

 • Meer daglicht en ventilatie
 • Zeer goede warmte- en geluidsisolatie
 • Geschikt voor platte daken

Meer lichtinval in uw zolderkamer? Laat een dakraam plaatsen!

Bespaar op de totaalprijs door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken

Kunststof dakraam Overijssel

Eén van de voordelen van een kunststof dakraam is dat u de keuze hebt uit allerlei kleuren en designs. Wat denkt u bijvoorbeeld van een dakraam met een houtlook! Structuurfolie met een houtlook is bijna niet van echt hardhout te onderscheiden. Andere voordelen van het materiaal is dat het lang mee gaat, weinig onderhoud vereist en vochtbestendig is.

Een nadeel van het materiaal is dat een reparatie niet eenvoudig is. Een kleine beschadiging wordt gerepareerd met een spotrepair. Wanneer er sprake is van een grotere beschadiging, zoals lange krassen, is het nodig om de gehele structuurfolie te vervangen. De reparatiekosten zijn dan wel wat hoger.

Kunststof tuimeldakramen kosten ongeveer €700,- per stuk, inclusief montage. Ze gaan ongeveer 50 jaar mee.

Houten dakramen

Wilt u grote of kleine dakvensters met een natuurlijke en authentieke uitstraling? Kies dan voor hout! Elk kozijn is uniek door de houtstructuur. Hardhout heeft bovendien een uitstekende isolatiewaarde en is gemakkelijk te bewerken en te repareren.

Dakramen van dit materiaal moet u regelmatig onderhouden. Met onderhoud verlengt u namelijk de levensduur en voorkomt u problemen zonder houtrot. Door het materiaal te schilderen, te lakken (bijvoorbeeld blank afgelakt) of te oliën beschermt u het materiaal tegen binnendringend vocht. Ongeveer om de 5 jaar moet u de kozijnen schuren en schilderen.

De gemiddelde levensduur is 40 jaar. De prijs voor een houten kanteldakraam van 78 bij 98 centimeter is gemiddeld €650,- inclusief montage. Voor een exacte prijs voor het plaatsen van dakramen van hout in uw woning vraagt u via het offerteformulier gemakkelijk gratis en vrijblijvende offertes aan.

Elektrische dakramen

Elektrisch bediende zonnewering is vandaag de dag steeds gebruikelijker. De meeste zonweringen werken op basis van sensoren of met behulp van een standaard afstandsbediening. Wist u echter dat het ook mogelijk is om het dakraam op afstand te openen en te sluiten? Bij onder meer Velux bestaan hier speciale toepassingen voor. Het dakraam kunt u met één druk op de tablet openen, en daarbij direct de zonbescherming of gordijnen aanpassen. Dit levert met name voordelen op voor mensen die slecht ter been zijn, of bij een dakraam dat zeer hoog zit. De kosten voor elektrische dakruiten bij uw woning in Overijssel liggen relatief hoog. Houd daarom goed rekening met uw budget.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

De kleinste afmeting voor een dakvenster is het zogeheten vierpans (4 – pans) raampje. De grootste variant is het zogeheten dakterrasvenster. Een dakterrasvenster is een venster dat u volledig kunt openen, waardoor er een hekje uitklapt, en een soort klein dakterras ontstaat. De kosten voor een Velux dakterrasraam liggen relatief hoog, u moet rekening houden met een startbedrag van €5.750,-. Een balkonvenster is een iets goedkoper alternatief, hierbij creëert u een binnenshuis balkon. De startprijs ligt rond de €3.000,-. Omdat men begrijpt dat u ook op een normale wijze de slaapkamer wil ventileren, is de bovenzijde van het balkonvenster te openen als standaard dakvenster.

Dakkoepel Overijssel

De dakkoepel tot slot valt ook onder de categorie dakvensters. Een dakkoepel plaatsen wij snel en vakkundig bij platte daken om hier zo meer licht te genereren. De meeste dakkoepels plaatst men zonder mogelijkheid tot ventilatie, al behoort dit wel tot de opties. Wilt u graag een lichtkoepel in uw platte dak? Dan moet u kiezen tussen de vele opties. Kies bijvoorbeeld voor hout of kunststof als basismateriaal, en maak een keus tussen enkel en dubbelwandig glas voor de dakkoepel zelf. Welke keuze het beste is, is afhankelijk voor uw wensen en eisen aan de dakkoepel. Wij helpen u met plezier verder.

Lichtstraat

Een lichtstraat is een systeem van aaneengesloten dakvensters in een framewerk, waardoor er over een relatief groot oppervlak een gevoel van daglicht ontstaat. Een lichtstraat in de nok is relatief lastig te monteren, en wordt daarom in Overijssel vaak pas geplaatst bij de nieuwbouw van een serre of andere aanbouw. Lichtstraten vormen niet alleen een geschikte oplossing bij particuliere woningen, ook voor overdekte winkelstraten of lange bedrijfsgangen is een lichtstraat een uitstekende optie. Door de straat te combineren met goede rolluiken zorgt u ervoor dat in de zomermaanden de warmte onder de ruiten niette hoog oploopt. De beste soort lichtstraat verschil per situatie, smaak en budget.

daglichtsystemen

Daglichtsystemen

Tot slot willen wij u nog enige informatie aanbieden over de Velux daglichtsystemen. Een standaard kanteldakraam biedt namelijk diverse voordelen, maar zal niet in de hele ruimte daglicht verzorgen. Door verscheidene onderdelen aan elkaar te koppelen, is het een optie om het wooncomfort nog verder te verbeteren. Hiervoor bestelt u bij Velux gemakkelijk bestaande pakketten, maar is het tevens een optie om zelf uw daglichtsysteem samen te stellen. Kies de juiste koppelgootstukken en installatieproducten bij de dakvensters, en geniet snel van een wijds uitzicht en uitstekende ventilatie. Met een online daylightvisualizer, ziet u gemakkelijk wat voor verschil het daglichtsysteem maakt bij u in Overijssel.

Zonwering van dakramen

Om ook de zolderverdieping in hoog zomer koel te houden is zonwering vrijwel noodzakelijk. Wie kiest voor zonnewering bij het dakraam krijgt de keus uit zonwering aan de binnen- en buitenzijde. De installatie van zonwering aan de buitenzijde is relatief lastig, maar zal we het allerbeste resultaat opleveren. Hebt u maar een beperkt budget of wilt u zonwering en verduistering met elkaar combineren? Dan is een verduisterend rolgordijn het beste alternatief. Wilt u kunnen blijven ventileren? Kies voor zonwering aan de buitenkant. Eventueel is het ook mogelijk om een hor te installeren. Zo houdt u muggen buiten, maar frisse lucht in huis.

Dakraam afmetingen

Dakramen zijn verkrijgbaar in vele standaardafmetingen. De meest gangbare maat is 78 bij 98, maar er zijn nog veel meer formaten verkrijgbaar. De breedte varieert van 55 tot ongeveer 120 centimeter en de hoogte van 78 tot maar liefst 140 centimeter.

Past een raam niet met standaardafmetingen? Dan is het uiteraard ook mogelijk om dakvensters op maat te laten maken. Ideaal voor afwijkende maten of als u het dakvenster helemaal wilt aanpassen naar uw wensen en eisen. Vraag een dakraamspecialist uit Overijssel naar de mogelijkheden!

In onderstaande tabel staan de standaardafmetingen die bij de meeste bekende merken (zoals Velux of Fakro) verkrijgbaar zijn:

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen in Overijssel laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes ontvangen

Merken dakvensters

Voor het plaatsen van dakramen hebt u de keuze uit zowel hoogkwalitatieve A-merken, als de wat goedkopere huismerken. Voor beide varianten valt wat te zeggen. Zo bieden de huismerken prima kwaliteit, maar zal de levensduur aanmerkelijk korter uitvallen dan van de producten van de duurdere merken. Het voordeel van A-merken is dat u hierbij verzekerd bent van een aantal keurmerken op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. U dient echter wel rekening te houden met een aanzienlijk hogere aanschafprijs. Voorbeelden van enkele dakkoepel- en dakraammerken uit ons assortiment zijn: Velux, Ubbink, Fakro, Optilight, Roto.

velux dakramen Overijssel

Velux dakraam

Het merk Velux is in de bovenstaande tekst al een aantal keer genoemd. Dit komt doordat Velux het meest bekende merk is op het gebied van dakramen en lichtkoepels. De fabrikant Velux is al decennialang vooraanstaand op het gebied van licht en ventilatie technieken in daken en schuine wanden. De dakvensters van Velux kennen een zeer hoge kwaliteit. Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen Overijssel

Fakro dakraam

De dakvensters van Fakro vormen een goede keuze wanneer u bent gericht op veiligheid van uzelf en uw huisgenoten. Een dakraam van Fakro heeft namelijk een eigen politiekeurmerk dat garant staat voor de veiligheid van het product. Daarnaast worden de dakramen van Fakro gemaakt met het oog op licht en lucht. Ideaal voor een slaap- of studeerkamer op de zolder. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen

Ubbink dakraam

Wie zoekt naar een klein dakvenster bij een specialist uit Overijssel, moet eens kijken bij het aanbod van Ubbink. Ubbink is de enige leverancier van de zogeheten 4 pans dakvensters. Een vierpans dakraam is een uitzetraampje dat qua oppervlak vier dakpannen beslaat. De vierpans uitzetdakramen laten daarmee de isolatie van het pand intact. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen Overijssel

Roto

Veel Duitse merken staan bekend om de hoge kwaliteitseisen waaraan hun producten voldoen. Zo ook de dakvensters van Roto. Roto is een Duits merk waarbij u verschillende modellen ramen kunt krijgen. Tuimelramen, toptuimelramen en uitzetdakramen vormen hier voorbeelden van. Welke soort het meest geschikt is voor uw ruimte is afhankelijk van uw wensen. De specialisten uit ons netwerk informeren u met alle plezier over de mogelijkheden. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen Overijssel

Optilight

Wil u dakramen tegen de beste kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs? Wellicht is een dakraam van Optilight dan wat voor u. De fabrikant richt zich op het ontwikkelen van dakvensters van hoogwaardig vakmanschap, die tegen lage kosten kunnen worden verkocht. De reductie in prijs is mogelijk door de keuzes op het gebied van vormgeving, kleur en isolatie te beperken. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen

Luxtra

Een ander budgetmerk is Luxtra. Zij produceren ruiten tegen lage kosten door enkel twee maten aan te bieden. Het voordeel van een Luxtra dakraam is dat deze gemakkelijk te plaatsen en vervangen is. Het is een optie om extra te besparen door het dakvenster zelf te plaatsen. Op zoek naar een dakraam dat bij uw woning in Overijssel past? Luxtra biedt een uitgebreid assortiment met vele accessoires. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen Overijssel

Rooflite

Rooflite is een fabrikant van ramen in vele soorten en maten. De CORE-productielijn is een speciale lijn dakramen die door Rooflite geproduceerd wordt. Elk dakvenster uit de CORE-lijn is voorzien van een scharnier en een handige handgreep. Hierdoor is het mogelijk om het raam in twee posities te zetten en zo de juiste ventilatie te verkrijgen. Wij garanderen tevens een goede isolatie. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen Overijssel

Fenstro

Er bestaan veel mogelijkheden op het gebied van dakramen. U hebt onder andere de keuze uit vele merken die allen hun eigen dakraamsoorten aanbieden. Eén van de merken die wij in Overijssel aanleveren is Fenstro. De producten van Fenstro staan bekend om hun hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Zo is het mogelijk de ramen aan twee zijden te openen en is het een naadloos design. Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen

Winstar

Eén van de andere merken die wij graag onder uw aandacht willen brengen is Winstar. Winstar biedt vele soorten en maten dakramen aan, waaronder een zeer populair houten tuimelraam. Dit tuimeldakraam heeft diverse voordelen. Zo vereist het zeer weinig onderhoud aan zowel buiten- als binnenzijde, en biedt het een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor heeft dit product een erg lange levensduur. Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Met een dakraamspecialist bent u verzekerd van perfecte montage!

Kies eenvoudig en snel de beste specialist uit de regio Overijssel.

Gratis offertes vergelijken

Isolatiewaarde van dakramen

Bij de aanschaf van dakramen is het zeer belangrijk om te letten op de isolatiewaarde. U wilt natuurlijk niet dat er veel warmte verloren gaat via de ramen. Met dakramen met goede isolerende eigenschappen bespaart u op de energiekosten en verwarmt u de ruimte efficiënter.

De isolatiewaarde van dakramen wordt bepaald door twee elementen, namelijk de kozijnen en de beglazing.

Hardhouten en kunststof kozijnen hebben beide een uitstekende isolatiewaarde. Het grootste gedeelte van een raam bestaat uit glas. Kies daarom voor HR++-glas. HR++ isoleert zeer goed en voorkomt warmteverlies.

Keurmerken voor dakramen

U wilt natuurlijk voorkomen dat inbrekers proberen in te breken via een dakraam! Plaats daarom inbraakveilige ramen en raambeslag met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De producten met het politiekeurmerk voldoen aan de strenge eisen op het gebied van inbraakveiligheid. U leest hier meer over op politiekeurmerk.nl.

Een ander keurmerk waarop u kunt letten is het KOMO-keurmerk. De stichting KOMO geeft zowel certificaten aan producten als aan bouwprocessen. U bent verzekerd van veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Op komo.nl staat meer informatie.

Wanneer u hardhouten kozijnen laat plaatsen is het belangrijk om te kijken naar het FSC-keurmerk. Het Forest Stewardship Council (FSC) controleert namelijk of de kap van de bomen op verantwoorde wijze gebeurt. Ga naar fsc.nl voor meer informatie waarom dit belangrijk is.

Dakraamspecialist Overijssel inschakelen?

Als u een dakraamspecialist inschakelt dan bent u verzekerd van vakkundige hulp gedurende het gehele proces. Hij zal u helpen met het maken van een weloverwogen keuze, zodat uw nieuwe dakramen volledig naar uw wensen zijn en jarenlang meekunnen. Hiernaast heeft het inschakelen van een professional uit Overijssel nog meer belangrijke voordelen:

 • U profiteert van een optimale isolatie dankzij een uitstekende afwerking.
 • U hebt een garantie op het geleverde werk.
 • De klus is binnen één werkdag uitgevoerd.

dakvenster in Overijssel plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten plaatsen van dakvensters of een lichtkoepel bij uw woning in Overijssel? Hebt u een vraag over het verschil tussen een tuimeldakraam en een kanteldakraam? Of wil u meer weten over de kosten voor het vervangen van een vierpans dakvenster? Vul dan het offerteformulier in.

U ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes van experts op het gebied van dakramen. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de dakraamspecialist die het beste bij uw wensen aansluit. Wij garanderen een snelle en vakkundig hulp, tegen aantrekkelijke prijzen.