dakramen Rijswijk

Dakramen Rijswijk

Creëer meer licht in uw woning door dakramen in Rijswijk te laten plaatsen. Bovendien zorgt een dakraam voor een natuurlijke ventilatie. Een dakvenster is er in diverse soorten: van een uitzetdakraam tot een kanteldakraam. Een andere manier om een lichter huis te krijgen? Het plaatsen van een dakkoepel is ook een mogelijkheid! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Vergelijk dakramen prijzen en bespaar tot 30% op de kosten. Op deze pagina vindt u meer informatie over het plaatsen en vervangen van een dakraam, wat de kosten zijn en welke opties er zijn qua materialen en merken.

Waarom een nieuw dakraam in Rijswijk?

Een nieuw dakraam biedt vele voordelen. Zo creëert u een hoop extra lichtinval in huis en zorgt u bovendien voor een gezonder leefklimaat.

Ook het vervangen van dakvensters heeft voldoende voordelen: u kunt met een nieuw dakraam de isolatie enorm verbeteren, en ook de ventilatie kan flink verbeteren ten opzichte van het oude dakvenster. Bovendien hoeft een dakraam niet veel geld te kosten, als u een dakraam specialist uit Rijswijk inhuurt.

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Offertes aanvragen is kosteloos en vrijblijvend: u zit nergens aan vast.
 • Vergelijk offertes en kies de specialist die het beste bij u past.
 • Bespaar tot 30% op uw nieuwe dakvenster.

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Bij het kopen van een dakraam zijn de kosten natuurlijk een belangrijke factor. Er zit zeker een verschil in de prijzen van de verschillende dakramen. Een uitzetdakraam of tuimeldakraam zijn in verhouding met een uitzet-tuimeldakraam goedkoop. Bovendien bent u met dakvensters van hout goedkoper uit dan met kunststof.

Voor een dakvenster van hout betaalt u gemiddeld tussen de €530,- en €1.150,- inclusief montage. Liever een dakraam van kunststof? Reken op een prijs vanaf €550,- inclusief dakraammontage. In onderstaande tabel vindt u meer gedetailleerde prijsinformatie.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

Uiteraard betaalt u ook voor het plaatsen en de montage van het dakraam. Bij de meeste dakraamspecialisten is de totaalprijs inclusief dakraammontage. De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een standaard vast dakraam liggen tussen de €250,- en €350,-. Echter verschillen de kosten inclusief dakraammontage vaak per specialist.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

Diverse factoren beïnvloeden de prijs. Dit zijn onder meer het formaat van het dakraam, het type beglazing dat u laat plaatsen, het systeem om het raam te openen, de soort afwerking en de bediening van het raam. De beglazing heeft ook een grote invloed op de prijs, maar wij raden aan hier niet per se op te besparen. Hoe beter de isolatie des te meer u bespaart op de energierekening. Tot slot zijn de kosten van dakraammontage van behoorlijke invloed op de totaalprijs.

Wilt u toch besparen op de kosten? Kies dan voor handmatige bediening in plaats van een elektrisch systeem. Daarnaast is het slimmer om voordelig materiaal te kiezen voor de afwerking en geen extra opties toe te voegen.

Wilt u besparen op de kosten voor het plaatsen of vervangen van een dakraam?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Rijswijk

Oud dakraam vervangen?

Behalve het plaatsen van nieuwe dakvensters, is het tevens mogelijk een specialist uit Rijswijk in te schakelen voor het vervangen van uw bestaande dakraam. Er kunnen diverse redenen zijn waarom u ervoor kiest om het dakraam te vervangen: wellicht wilt u het bestaande dakvenster vervangen door een groter exemplaar, voor optimale lichtinval. Is uw huidige dakvenster verouderd? Dan is het tijd om deze te vervangen en een nieuwe te laten monteren. Dit merkt u onder andere aan houtrot, dan ontstaan er namelijk vochtplekken onder het raam.

Dakraam laten plaatsen Rijswijk, de werkwijze

Het plaatsen of vervangen van een dakraam is een klus die u het beste overlaat aan een erkend vakman uit Rijswijk. Als u een nieuw dakraam laat plaatsen, dan komt het namelijk geregeld voor dat er een dakbalk verwijdert moet worden. U wilt voorkomen dat de draagkracht van het dak wordt aangetast, dus in dat geval is het belangrijk om deze dakbalk te verleggen.

Door het inschakelen van een specialist weet u zeker dat deze klus op de juiste manier gebeurt. Als u een specialist inschakelt, begint hij met het maken van een uitsparing in het dak. Dit kan eenvoudig van binnenuit gebeuren. Hierna volgt het plaatsen van het raamkozijn, gevolgd door de plaatsing van het raam en de het aftimmeren en afwerken.

dakraam plaatsen Rijswijk

Dakraam plaatsen Rijswijk, vergunning nodig?

Is een vergunning noodzakelijk bij het vervangen of nieuw plaatsen van een dakvenster? In sommige gevallen dient u een vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld wanneer u in een monument woont. Maar ook in een gewone woning is het in soms verplicht een vergunning aan te vragen. Gelukkig gelden hiervoor voldoende uitzonderingen, hierdoor laat u vaak zonder vergunning een nieuw dakraam monteren en plaatsen. Belangrijke voorwaarde is wel dat het dakraam geplaatst wordt aan de achterzijde van het dak en niet zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Dakraam aftimmeren Rijswijk

Na het plaatsen van het nieuwe dakvenster is het noodzakelijk om de binnenkant af te timmeren. Met het aftimmeren doelen we op de afwerking van het dakbeschot aan de binnenzijde. Vaak is het afwerken van de binnenzijde standaard verkrijgbaar, waardoor dit enkel op het kozijn geschroefd hoeft te worden.

Wanneer u echter een andere uitstraling wenst, dan is het tevens mogelijk het aftimmeren en afwerken over te laten aan een vakman uit Rijswijk. Zo bepaalt u zelf met welk materiaal de dakvensters afgewerkt worden. Wilt u het venster neutraal houden? Ga dan voor een dakraam dat blank afgelakt is.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

Om te besparen op de kosten van een dakraam, vragen vele klanten of het mogelijk is om de dakramen zelf te vervangen, plaatsen en te monteren. Heeft u enige kluservaring? Dan is het mogelijk, maar in de meeste gevallen is het verstandig om de klus uit te besteden aan een erkend dakraamspecialist. De ervaring leert dat klanten met weinig kluservaring nieuwe dakvensters niet correct plaatsen, met vocht- en isolatieproblemen als gevolg. Met het inschakelen van een vakman uit Rijswijk bent u verzekerd van het beste resultaat en weet u zeker dat uw dak volledig dicht is.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

De aanschaf van nieuwe dakramen is er waarschijnlijk niet één die u vaak doet. Een vakman uit Rijswijk staat u bij en geeft tips waar u op moet letten. Een aantal tips:

 • Voor voldoende daglicht is het belangrijk dat het raamoppervlak minimaal 10% van het vloeroppervlak bedraagt.
 • De spreiding van de dakramen, zodat u in elke hoek van de kamer voldoende lichtinval is.
 • Een slecht geïsoleerd dakraam is een enorm warmtelek, houd dus ook rekening met isolatieglas.

Soorten dakramen

Wanneer u overweegt uw dakvensters te vervangen, dan raden wij u aan een specialist uit ons netwerk in Rijswijk in te schakelen. U heeft bij elke leverancier de keuze uit vele verschillende soorten dakramen en materialen. Een aantal modellen die in Rijswijk populair zijn, zijn onder andere het tuimeldakraam, het kanteldakraam en uitzetdakramen. Daarnaast biedt een leverancier uit Rijswijk tevens dakramen en dakkoepels aan die elektrisch bedienbaar zijn. Over het algemeen worden alle soorten dakvensters geleverd in hout of kunststof. Zo kiest u zelf een materiaal dat goed bij de uitstraling van uw huis past. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten dakramen.

Tuimeldakraam Rijswijk

Een ander woord voor tuimeldakraam is kanteldakraam, ook wel het meest gekozen dakvenster in Rijswijk. Dit komt omdat een tuimeldakraam om zijn eigen as draait, zodat u ruimte bespaart. Daarnaast is die type dakraam nagenoeg voor alle daken geschikt en is de bediening eenvoudig. Een kanteldakraam reinigen? Ook dit is een gemakkelijk klusje.

Wat zijn de voordelen?

 • Voor alle daken geschikt
 • Bespaart ruimte door de kantelfunctie
 • Gemakkelijke bediening

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen

Uitzetdakramen Rijswijk

Licht creëren en tegelijkertijd natuurlijk ventileren? Uitzetdakramen zijn de uitkomst. Deze dakvensters kantelen volledig naar buiten, hierdoor bespaart u binnen veel ruimte. Door de vele lichtinval zijn uitzetdakramen perfect voor donkere ruimtes zoals de zolder. Uitzetdakramen zijn eenvoudig te bedienen.

De voordelen op een rij:

 • Meer lichtinval
 • Creëert natuurlijke ventilatie
 • Bediening is eenvoudig

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Een uitzet-tuimeldakraam is een combinatie van een kanteldakraam en een uitzetdakraam. U opent dit dakvenster op twee manieren, namelijk door uit te zetten of te kantelen. Zo creëert u snel en gemakkelijk meer licht en is er sprake van goede mogelijkheden om te ventileren.

De voordelen:

 • Gemakkelijk te bedienen
 • Meer licht en ventilatie
 • Openen op verschillende manieren

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam Rijswijk

Vast dakraam Rijswijk

Een andere bekende variant van een dakvenster is een vast dakraam. Dit type is vooral een verstandige keuze wanneer u meerdere dakramen laat plaatsen in uw woning in Rijswijk. Zo creëert u bijvoorbeeld een lichtstraat, waarbij een aantal ramen open kunnen en een aantal niet. Een vast dakraam geeft veel licht, is relatief gezien goedkoop én heeft een goede isolatie.

De voordelen van een vast dakraam op een rijtje:

 • Perfect in combinatie met een kanteldakraam of uitzetdakraam
 • Geeft meer lichtinval in uw huis
 • Heeft een uitstekende isolatiewaarde
 • De prijzen zijn relatief laag

Platdakraam Rijswijk

Bovengenoemde dakvensters zijn voornamelijk geschikt voor hellende daken. Hoe zit dit dan als u een plat dak heeft? Dit is geen probleem, er zijn namelijk speciale dakramen voor een plat dak. Een platdakraam is te vergelijken met een dakkoepel, behalve dat de vorm verschilt. Lichtkoepels zijn vaak bol en een platdakraam is een plat raam.

Om te voorkomen dat de isolatiewaarde vermindert, is het verstandig om een dakraam op een plat dak met HR++ glas en kunststof kozijnen te combineren.

Platdakramen zijn daarnaast gemakkelijk te bedienen en zijn voorzien van een goede isolering.

De voordelen van een platdakraam:

 • Creëert veel extra licht
 • Is voorzien van een goede isolatie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Uitstekend geschikt voor platte daken

Bent u van plan om uw dakramen te vervangen door nieuwe?

Laat de dakvensters plaatsen door een dakraamspecialist uit Rijswijk!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof dakraam Rijswijk

Een van de materialen waar u uit kiest bij het kopen van een dakraam is kunststof. Kunststof dakvensters hebben en aantal interessante voordelen. Zo heeft het een lange levensduur van minstens 50 jaar. Kunststof is daarnaast onderhoudsvrij, inbraakbestendig en het heeft een goede isolatiewaarde. Tot slot is het verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Bekende dakraam merken voor kunststof zijn bijvoorbeeld Velux of Fakro. De kosten? Gemiddeld €700,- inclusief dakraammontage, bij een kanteldakraam van 78 bij 98 cm.

Houten dakramen

Heeft u liever geen kunststof dakramen, dan is hout zeker een optie. Het vervangen van uw dakraam in Rijswijk voor hout, zorgt voor een authentiekere uitstraling. Houten dakvensters zijn relatief eenvoudig te repareren wanneer er een defect optreedt. Daarnaast is de levensduur behoorlijk lang, minstens 40 jaar. Houten dakramen vergen wel wat onderhoud, zoals regelmatig schoonmaken en lakken. De prijzen van een dakraam van hout met een afmeting van 78 bij 98 cm, liggen rond de €650,-, inclusief montage.

Elektrische dakramen

De prijs van elektrische dakramen liggen een stuk hoger dan manueel bediende dakvensters. Maar als u kiest een elektrisch dakvenster, profiteert u van een hoog bedieningsgemak. Elektrische dakvensters zijn bovendien onmisbaar als u het dakvenster plaatst in bijvoorbeeld een hoge zolder. U hoeft in dat geval geen moeite te doen om de dakvensters te openen, omdat u dit eenvoudig doet met een afstandsbediening of zelfs uw eigen smartphone. Onder meer merken als Velux en Fakro staan bekend om hun grote assortiment aan elektrische dakvensters. Vraag een ervaren vakman naar de voordelen en kosten van een elektrisch dakraam.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

Als u op zoek bent naar een uniek dakraam, dan is het een dakraam speciaal voor uw balkon misschien een goede keuze. Een balkonvenster steekt uit, hierdoor ontstaat de illusie van een balkon. Een venster bij uw balkon zorgt niet alleen voor extra lichtinval, maar u geniet ook volop van frisse lucht tijdens zomerdagen.

Als u een dakterras heeft of wilt creëren, dan kunt u een dakterrasvenster laten plaatsen. Dit zijn dakramen die tevens functioneren als doorgang naar het dakterras. Dakterrasvensters hebben een elegante en strakke uitstraling die geschikt is voor iedere woning.

Dakkoepel Rijswijk

Behalve dakvensters heeft u bij de meeste leveranciers in Rijswijk tevens de mogelijkheid om een dakkoepel te laten plaatsen. In de meeste gevallen worden dakkoepels geplaatst op platte daken, maar er zijn zeker mogelijkheden om een lichtkoepel op een hellend dak te plaatsen. Een dakkoepel wordt vaak geplaatst voor extra licht in de aanbouw of opbouw van woningen. In sommige gevallen is het tevens mogelijk de lichtkoepel te openen. Op warme zomerdagen zorgt dit voor extra ventilatie in huis.

Lichtstraat

In plaats van een dakkoepel of platdakraam kunt u er ook voor kiezen om een lichtstraat te laten plaatsen. Een koepel bestaat vaak uit één stuk glas, maar een lichtstraat is veelal een combinatie van verschillende ramen. Ook heeft het in de meeste gevallen een rechthoek als vorm, waardoor er voldoende licht naar binnen komt. U kunt een lichtstraat tevens toepassen op schuine daken. Wanneer ze geplaatst worden in een hoge ruimte waar u niet zomaar bij kunt komen, is het aan te raden om te kiezen voor een elektrische bediening. Vraag een vakman uit Rijswijk naar de mogelijkheden en kosten.

daglichtsystemen Rijswijk

Daglichtsystemen

Een aantal bekende merken bieden tevens kwalitatieve daglichtsystemen aan. Met een standaard dakraam wordt de ruimte lichter, maar alleen met een daglichtsysteem dringt het daglicht tot diep in de kamer door. Daglichtsystemen worden daarom regelmatig op zolders geplaatst met een hoge nok. Als u kiest voor een daglichtsysteem, dan plaatst de vakman uit Rijswijk verschillende dakramen met behulp van een koppelgoot vlak naast elkaar. Extra daglicht zorgt er niet alleen voor dat de ruimte licht en ruimtelijk oogt, maar is ook nog eens goed voor uw gezondheid en productiviteit. Bovendien werkt het daglichtsysteem energiebesparend, omdat u minder snel de lampen aan hoeft te zetten.

Zonwering van dakramen

Bij het plaatsen van dakramen is het verstandig om direct rekening te houden met de warmere dagen van het jaar. Zo laat u bijvoorbeeld zonwering plaatsen bij uw dakraam in Rijswijk. De juiste vorm zorgt dat de ruimtes in uw woning koel blijven. Op zoek naar een specialist in zonwering voor dakramen? Velux is een bekende leverancier die precies weet hoe het bekleden van een dakraam in zijn werk gaat. Een rolluik is een veelvoorkomende vorm om de zon te weren. Niet alleen zorgt dit voor zonwering, het werkt ook nog eens verduisterend.

Dakraam afmetingen

Gaat u een dakraam kopen voor uw woning in Rijswijk? Dan heeft u keuze uit allerlei afmetingen. Dakvensters zijn verkrijgbaar in standaardafmetingen, zoals 55cm x 98cm of 114cm x 118cm. Andere standaard maten zijn 68cm x 118cm of 78cm x 140cm.

Heeft u een op maat gemaakt kanteldakraam en moet deze vervangen worden?

Dit is mogelijk! Bij diverse leveranciers laat u uw dakvensters op maat maken, zodat deze precies in de huidige opening van het dak past. In de tabel hieronder staan meer maten van dakramen.

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen in Rijswijk laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken

Merken dakvensters

Wanneer u een leverancier uit Rijswijk inschakelt, heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan merken. Zo is er altijd voor u een geschikt merk verkrijgbaar. Een aantal bekende merken op het gebied van dakramen zijn: Velux, Fakro, Ubbink, Roto, Optilight, Luxtra, Rooflite, Fenstro en Winstar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van de verschillende merken? Vraag dan kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

velux dakramen Rijswijk

Velux dakraam

Velux is waarschijnlijk één van de meest bekende merken in Rijswijk. Het merk bestaat 75 jaar en biedt producten aan om de kwaliteit van leven te verbeteren. Velux biedt een breed assortiment aan producten. Naast standaard dakramen en tuimelvensters kunt u bij Velux terecht voor elektrische dakvensters, balkonvensters en dakterrasvensters. Ook biedt Velux een assortiment aan daglichtsystemen aan. Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen Rijswijk

Fakro dakraam

Net als Velux staat Fakro bekend om haar kwalitatieve dakramen. Vooral bekend zijn 4 pans dakvensters. Heeft u een plat dak? Geen probleem, want Fakro heeft ook een breed assortiment platdakramen. Fakro bestaat al ruim 150 jaar en creëert dakramen en zonwering van hoge kwaliteit. Bovendien streeft Fakro naar het bereikbaarder maken van comfort in daglicht. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen Rijswijk

Ubbink dakraam

Als u op zoek bent naar kleine dakramen voor op zolder, dan zijn de producten van Ubbink zeker aan te raden. Ubbink biedt diverse 4 pans dakvensters met een goede isolatiewaarde. Deze vierpans dakramen bieden de mogelijkheid om de zolder goed te ventileren en te zorgen voor voldoende daglicht. Daarnaast werkt Ubbink dagelijks aan oplossingen om een gezond binnenklimaat te creëren. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen Rijswijk

Roto

Roto is een Duits merk dat al jarenlang in Rijswijk gebruikt wordt. Als u een dakvenster van Roto aanschaft dan bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. U heeft bij Roto de keuze uit verschillende dakvensters, onder andere de tuimelramen en uitzetdaken zijn populair bij onze klanten. Voor elke ruimte biedt Roto een geschikte toepassing, vraag een vakman om meer informatie. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen Rijswijk

Optilight

Wanneer u een beperkt budget dan is Optilight het geschikte merk voor u. Dit merk biedt u hoogstaande kwaliteit tegen scherpe tarieven. Bij Optilight bent u beperkt in de keuzes op het gebied van vormgeving, kleur en isolatie. Hierdoor houdt Optilight haar tarieven echter extra scherp. Bij een leverancier uit ons netwerk in Rijswijk heeft u de keuze uit verschillende producten van Optilight. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen Rijswijk

Luxtra

Als u een beperkt budget heeft dan is het fijn dat u de keuze heeft uit meerdere low budget merken. Naast Optilight biedt ook Luxtra goedkope dakramen aan. Luxtra produceert haar dakvensters tegen extra lage kosten, omdat zij slechts vensters met slechts twee verschillende afmetingen hanteren. Wilt u extra besparen op uw Luxtra dakraam? Kies er dan voor om de installatie zelf uit te voeren. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen Rijswijk

Rooflite

Ook Rooflite biedt vele verschillende soorten dakramen aan. Eén van de meer betaalbare productielijnen is de Core productielijn. Elk dakvenster uit deze lijn maakt gebruik van een scharnier en een eenvoudige handgreep. Als u op zoek bent naar een simpel dakvenster tegen lage prijzen, dan is de Core productielijn van het merk Rooflite wellicht de beste keuze. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen Rijswijk

Fenstro

Een ander merk dat wordt verkocht door de leveranciers uit Rijswijk, is Fenstro. Fenstro is al jarenlang bekend in Nederland en wordt ook in Rijswijk geregeld toegepast. Een dakvenster van Fenstro is verzekerd van hoge kwaliteit. Het grote voordeel van Fenstro, is dat dit merk goed betaalbaar is. Wij informeren u graag over de voordelen van het plaatsen van Fenstro dakramen. Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen Rijswijk

Winstar

Tot slot brengen wij u graag het merk Winstar onder de aandacht. Winstar levert dakramen in vele verschillende soorten en maten. Het populairste model van Winstar is het standaard houten tuimelraam. Dakvensters van Winstar heeft maar weinig onderhoud nodig en biedt een uitstekende isolatiewaarde. Bovendien staan de producten van Winstar bekend om hun lange levensduur. Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Uw woning lichter maken en beter ventileren?

Een dakraam is de oplossing! Kom in contact met een dakraamspecialist.

Gratis offertes ontvangen

Isolatiewaarde van dakramen

Laat u uw huidige dakvensters vervangen voor nieuwe? Houd dan rekening met de isolatiewaarde. Het laatste waar u op zit te wachten, is dat u op de tocht zit bij bijvoorbeeld het kijken van een film of het eten aan tafel. Belangrijk is dus dat een dakvenster correct geplaatst wordt. Correct betekent in dit geval luchtdicht en met de juiste isolatiewaarde.

De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde; hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Bij het plaatsen van een lichtkoepel of dakraam in de garage of schuur is de isolatiewaarde minder belangrijk dan bij een verblijfsruimte zoals de woonkamer of keuken.

Keurmerken voor dakramen

Er zijn een aantal keurmerken voor dakramen waar u op let bij de aanschaf. Kiest u voor uitzetdakramen van hout, let dan op het FSC-keurmerk. Dit keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer. Meer weten? Op de website van FSC vindt u meer informatie. Politiekeurmerk Veilig Wonen is een ander keurmerk, dat zich voornamelijk richt op de controle van woningen en of deze voldoen aan de eisen van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Ga naar politiekeurmerk.nl voor meer informatie. KOMO is het laatste keurmerk. Zij richten zich op kwaliteit van producten, waaronder dakramen. Voor meer informatie gaat u naar komo.nl.

Er is ook sprake van een bepaalde wet- en regelgeving omtrent het plaatsen en monteren van dakramen. Het Bouwbesluit 2012 toont de wijzigingen aan. Benieuwd naar de regels? Neem dan een kijkje op de website van de Rijksoverheid.

Dakraamspecialist Rijswijk inschakelen?

Voor het vervangen en plaatsen van een nieuw dakraam in Rijswijk is het verstandig om een dakramenspecialist in te schakelen. Dit bespaart u zelf een hoop tijd en energie. Bovendien bent u verzekerd van optimale isolatie en een correcte plaatsing. Een specialist heeft kennis en ervaring en beschikt over de juiste materialen.

De voordelen op een rij:

 • Kennis en ervaring van de vakman
 • Garantie op het geleverde werk
 • Snelle en correcte plaatsing

dakvenster in Rijswijk plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Het plaatsen van een nieuw dakraam kan in sommige gevallen aardige kosten opleveren. Toch is het in de meeste gevallen verstandig om een bestaand dakraam te vervangen of om nieuwe dakramen te laten plaatsen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van verschillende aanbieders?

Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van een 4 pans dakraam? Neem dan vrijblijvend contact op via het offerteformulier. Wij zorgen er dan voor dat u geheel kosteloos een aantal offertes op maat, ontvangt van dakraamspecialisten bij u uit de omgeving. Daarmee krijgt u een duidelijk beeld van de prijs per leverancier en maakt u eenvoudiger een keuze.