dakramen Schagen

Dakramen Schagen

Met dakramen in Schagen creëert u meer licht op de zolder en verhoogt u de waarde van uw woning. Wat denkt u bijvoorbeeld van een tuimel- of een kanteldakraam? Er zijn niet alleen dakvensters voor hellende daken, maar ook voor platte daken. Denk aan een platdakvenster of een mooie lichtstraat in de nok. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Vergelijk vervolgens offertes en bespaar zo tot wel 30% op de kosten.

U leest op deze pagina alles over het plaatsen en vervangen van dakramen. Daarnaast wordt er handige informatie gegeven over de mogelijkheden qua merken, afmetingen en materialen voor uw dakraam.

Waarom een nieuw dakraam in Schagen?

Met een dakraam zorgt u ervoor dat er meer daglicht in de zolder of andere ruimte komt. Ook verbetert u de ventilatie door het plaatsen van een dakraam. De kamer is hierdoor beter te gebruiken, bijvoorbeeld als logeerkamer of als kantoor. Met een dakraammontage verhoogt u bovendien de waarde van uw woning in Schagen.

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Offertes aanvragen is kosteloos en geheel vrijblijvend.
 • U krijgt een inzicht in de kosten en van verschillende aanbieders.
 • U bespaart tot wel 30% op de totale kosten!

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Tuimeldakramen zijn de meest bekende soort. Een houten tuimeldakraam met de standaardafmetingen van 78 bij 98 centimeter kost ongeveer €650,- inclusief montage. Liever kunststof? Houd dan rekening met een gemiddelde aanschafprijs van €700,- inclusief montage. Een uitzet-kanteldakraam is iets duurder, namelijk vanaf €750,- inclusief montage, vanwege het speciale mechanisme.

Hoe hoog is de btw?

U betaalt het normale btw-tarief van 21% over de materiaalkosten. Kiest u voor isolatieglas en is uw woning in Schagen ouder dan twee jaar? Dan profiteert u van het verlaagde btw-tarief van 9%. Dit tarief geldt echter alleen voor de arbeidskosten.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

De hoogte van de montagekosten is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het dakraamtype van invloed op de prijs. Een vast dakraam is eenvoudiger te monteren dan een raam met opendraaiende delen. Ten tweede beïnvloedt het formaat de prijs. Een groter dakvenster vereist ook een groter gat. Dit kost meer tijd. Tot slot beïnvloeden eventuele extra opties de montageprijs. Denk aan de installatie van een elektrisch bedieningssysteem of een hor.

Het vervangen van dakramen is goedkoper dan het plaatsen van nieuwe dakramen. Bij het monteren hoeft er dan namelijk geen gat in het dak gemaakt te worden en het vervangen neemt minder tijd in beslag.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Wilt u bijvoorbeeld een elektrisch bedienbaar dakraam? Dan moet u rekening houden met hogere prijzen dan een dakraam met handmatige bediening. De dakraammontage kost namelijk meer tijd en de aanschafprijzen van een elektrisch systeem zijn hoger. Ook andere extra opties beïnvloeden de prijs, denk aan extra isolatiemateriaal of een vliegenhor. Deze factoren beïnvloeden de prijs:

 • Afmetingen: hoe groter het dakraam, hoe hoger de aanschafprijs.
 • Materialen: materiaal voor de kozijnen, de beglazing en het benodigde raambeslag.
 • Dakraammontage: kosten voor het vervangen en plaatsen van dakramen.
 • Extra opties: installatie van elektrisch of handmatig bedieningssysteem, plaatsen hor e.d.

Besparen op de kosten voor uw nieuwe dakvenster?

Vul dan offerteformulier in en ontvang een aantal scherp geprijsde offertes!

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Schagen

Oud dakraam vervangen?

Naast het plaatsen van een nieuw dakraam, is het tevens mogelijk een dakraamspecialist uit Schagen in te schakelen voor het vervangen van uw huidige dakvensters. Hier kunt u voor kiezen als u geïnteresseerd bent in extra lichtinval of een betere isolerende kwaliteiten. Ook als uw huidige beschadigd is of niet optimaal meer werkt is het verstandig om deze te laten vervangen. Onder meer het ontstaan van condens, houtrot en een verminderde isolatiewaarde gelden als goede redenen hiervoor. Dankzij de huidige technieken en materialen is een modern dakraam vaak beter geïsoleerd en levert deze een grotere hoeveelheid daglicht. Het vervangen van een dakraam in Schagen kan binnen 1 werkdag.

Dakraam laten plaatsen Schagen, de werkwijze

Voor het vervangen en plaatsen van dakramen is enige handigheid vereist, daarom is het verstandig dit uit te besteden aan een dakraamspecialist uit Schagen. De meeste raamkozijnen zijn van binnenuit te installeren. Voordat de vakman uw nieuwe, grotere dakvenster installeert zal hij de balkenconstructie aanpassen, zodat de draagkracht niet verloren gaat. Nadat er een grotere uitsparing is gecreëerd zal de vakman het nieuwe kozijn bevestigen. Dit gebeurt zonder de beglazing, wat het plaatsen een stuk eenvoudiger maakt. Tijdens het aftimmeren plaatst de specialist de binnenafwerking en uw beglazing waardoor u profiteert van een optimale geluids- en warmteisolatie.

dakraam plaatsen Schagen

Dakraam plaatsen Schagen, vergunning nodig?

Als u iets aanpast aan het uiterlijk van uw woning in Schagen dan heeft u in vele gevallen een vergunning nodig. Ook voor het plaatsen van een nieuw dakvenster is in principe een vergunning nodig. Gelukkig gelden er voldoende uitzondering, waardoor het mogelijk is om uw dakramen in Schagen zonder omgevingsvergunning te vervangen en te plaatsen. Wilt u ramen aan de achterkant of zijkant van uw woning vervangen, en zijn deze niet zichtbaar vanaf de openbare weg? Dan is het in principe mogelijk om dit vergunningsvrij uit te laten voeren. Wel bent u verbonden aan een aantal regels. Zo moet er een ruimte van minimaal 50 centimeter zitten tussen de dakrand en de dakvensters.

Woont u in een monument? Dan bent u altijd verplicht een vergunning aan te vragen bij uw gemeente.

Als u een expert uit Schagen inschakelt dan is de vakman volledig op de hoogte van alle voorschriften en regels, zo kan hij u eventueel informeren over het aanvragen van vergunningen voor het vervangen van het dakvenster.

Dakraam aftimmeren Schagen

Na het plaatsen van het kozijn, zal de dakraamspecialist uit Schagen het geheel aftimmeren. Onder het aftimmeren vallen diverse werkzaamheden die ervoor zorgen dat het dakraam optimaal is weggewerkt in uw dak. Hieronder valt bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatiemateriaal, maar ook het dichten van eventuele kieren en naden zodat het volledig tochtdicht is. Ook wordt de binnenafwerking op het kozijn geschroefd en zal de specialist de beglazing in het kozijn plaatsen. In sommige gevallen is de binnenafwerking een kant en klaar profiel dat op het kozijn geschroefd wordt. Het afwerken vindt doorgaans plaats op dezelfde dag als het vervangen, zodat u direct profijt hebt van de hogere isolatiewaarde.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

De montagekosten zijn een groot onderdeel van de totaalprijs van een nieuw dakvenster in Schagen. Klanten vragen zich daarom regelmatig af of het mogelijk is om zelf het dakraam te vervangen. Hoewel het vervangen van kantel- of tuimeldakramen wellicht eenvoudig lijkt, is dit geen gemakkelijke klus. Zo zult u onder andere rekening moeten houden met de dakstructuur en mag de draagconstructie niet zomaar aangepast worden.

Het inschakelen van een dakraamspecialist is de beste optie om te verzekeren dat uw nieuwe dakvenster optimaal isoleert. Wilt u toch besparen op de arbeidskosten? Vergelijk dan de offertes van diverse aanbieders, zodat u verzekerd bent van de scherpste prijzen.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

Gaat u een nieuw dakvenster plaatsen? Of uw oude ramen vervangen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op zou moeten letten. Wij hebben daarom een paar tips voor u opgesteld:

 • Bepaal eerst de grootte van de dakvensters. Een bekende vuistregel is dat het totale raamoppervlak van een ruimte minimaal 10% van het vloeroppervlak moet bedragen voor voldoende lichtinval
 • Houd ook rekening met de spreiding van de dakramen. Door ze te spreiden over de muur heeft u in elke hoek van de ruimte voldoende lichtinval
 • Denk aan de zonnewering voor het dakvenster, dit zorgt ervoor dat het ’s zomers lekker koel in huis blijft.

Soorten dakramen

Wie meer licht wil creëren op de bovenverdieping van een woning, heeft de keuze uit een groot aantal soorten dakramen. Zo bent u bij de meeste dakraamspecialisten uit Schagen aan het juiste adres voor zowel tuimelramen als uitzetdakramen, lichtkoepels, openslaande ramen, uitstapvensters en lichttunnels. Een lichttunnel is een variant die niet veel bij particuliere woningen wordt toegepast, maar welke wel veel voorkomt bij bedrijven en sportinstellingen. De lichttunnels werken met een speciaal spiegelsysteem waardoor op plaatsen waar dakvensters geen optie vormen, toch natuurlijk daglicht is te creëren.

Tuimeldakraam Schagen

Een tuimeldakraam (ook wel kanteldakraam genoemd) is de meest bekende vorm in Schagen. U opent een tuimelraam met een handgreep aan de bovenkant van het raam. De bovenkant klapt naar binnen en de onderkant naar buiten. Tuimeldakramen kunnen tot 180 graden, want de scharnieren zitten in het middel.

Doordat u een kanteldakraam 180 graden kunt draaien, is het heel eenvoudig om de buitenkant van het raam schoon te maken. Hier hoeft u dus geen glazenwasser voor in te schakelen! Installeer voor extra gebruiksgemak een elektrisch of automatisch bedieningssysteem.

Dit zijn de voordelen van een kanteldakraam:

 • De ramen zijn eenvoudig te openen en te sluiten.
 • Het raam kan tot 180 graden om de as draaien.
 • U maakt het raam gemakkelijk schoon aan de binnen- en buitenkant.

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen Schagen

Uitzetdakramen Schagen

Uitzetdakramen opent u met een handgreep aan de onderkant van het raam. De scharnieren zitten aan de bovenkant, dus u duwt het raam naar buiten. Dit dakraamtype is daarom ook zeer geschikt in combinatie met een balkon.

Het voordeel van uitzetdakramen is dat u een geniet van een uitzicht, zonder dat dit belemmerd wordt door de kozijnen. Dit is wel het geval bij tuimeldakramen. Een ander voordeel is dat het ook mogelijk is om een hor te plaatsen of om het raam te bekleden met zonnewering.

De voordelen van uitzetdakramen nog even op een rij:

 • Vrij uitzicht door de manier van openen.
 • Zet het raam vast in meerdere kierstanden.
 • Geschikt voor vele (licht) hellende daken.

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Een uitzet-tuimeldakraam combineert de beste kwaliteiten van een tuimel- en een uitzetdakraam. Met een speciaal scharnier schakelt u namelijk tussen de tuimelstand en de uitzetstand. De handgreep zit aan de onderkant en er zitten zowel scharnieren aan de bovenkant als in het middel.

Kies voor de uitzetstand als u wilt genieten van en vrij uitzicht of schakel naar de tuimelstand om het raam gemakkelijk schoon te maken. De prijzen voor deze dakramen liggen iets hoger, vanwege het speciale mechanisme. Het verhoogt echter wel het gebruiksgemak en u wooncomfort.

Waarom kiezen voor een uitzet-tuimeldakraam?

 • Geniet van een vrij uitzicht in de uitzetstand.
 • Maak het raam gemakkelijk schoon in de tuimelstand.
 • Veel gebruiksgemak en een verhoogt wooncomfort.

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam

Vast dakraam Schagen

Op zoek naar een budgetvriendelijke optie? Kies dan voor een vast dakraam. De dakraammontage van vaste ramen is namelijk gemakkelijker dan ramen met opendraaiende delen en ook de aanschafprijs is lager. Een vast dakraamtype wordt ook vaak toegepast in combinatie met ramen die wel open kunnen.

Doordat een vast dakraam niet geopend kan worden, is het verstandig om ventilatieroosters te plaatsen. Goed ventileren is namelijk zeer belangrijk voor uw gezondheid, maar ook voor het voorkomen van vochtproblemen. Met een ventilatierooster ventileert u de ruimte, bijvoorbeeld de zolder, gemakkelijk.

De belangrijkste voordelen van een vast dakvenster:

 • Eenvoudig en snel te monteren
 • Zeer goede isolatie met HR++-glas
 • Veel lichtinval en goedkoop

Platdakraam Schagen

Soms denkt men dat dakramen alleen geschikt zijn voor hellende daken, maar dit is niet het geval! Plaats bijvoorbeeld een platdakraam. Denk aan een platdakraam voor meer lichtinval of een dakraam in plat dak die u kunt openen voor extra ventilatie. Het is verstandig om te kiezen voor een elektrisch bedieningssysteem. Doordat een dakraam in een plat dak te hoog zit, is handmatige bediening namelijk niet mogelijk.

Een groot voordeel van een dakraam in een plat dak is dat u veel lichtinval creëert.

Dit kan echter ook een nadeel vormen. In de warme zomermaanden warmte de ruimte bijvoorbeeld sneller op door de zon. Met speciale zonnewering reguleert u de lichtinval. U heeft dan geen last van de felle zonnestralen!

Een aantal voordelen van een platdakraam:

 • Veel lichtinval met een groot glasoppervlak.
 • Uitstekende warmte- en geluidsisolatie.
 • Geschikt voor platte daken of daken met een lichte helling.

Schakel een vakman in voor het plaatsen van een dakraam!

U bent dan verzekerd van vakkundige plaatsing en een perfect eindresultaat!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof dakraam Schagen

Kunststoffen dakramen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs. Dit materiaal is vochtbestendig, gaat lang mee en is eenvoudig te onderhouden. Twijfelt u nog tussen dit materiaal en hardhout? Kunststof dakramen met een houtlook zijn niet van echt hardhout te onderscheiden!

Het repareren van kunststof is niet gemakkelijk. Kleine beschadigingen kunnen gerepareerd worden met een spotrepair door een vakman uit Schagen. Gaat het echter om grotere beschadigingen? Dan is het nodig om de gehele structuurfolie te vervangen. De kosten voor reparatie zijn dan hoger.

Dakramen van kunststof gaan ongeveer 50 jaar mee. De aanschafprijs van tuimeldakramen van 78 bij 98 centimeter is rond de €700,- inclusief montage.

Houten dakramen

Het grootste voordeel van een houten dakraam is de warme en authentieke uitstraling van het materiaal Daarnaast is hout eenvoudiger te repareren dan kunststof. Kies bijvoorbeeld voor een blank afgelakt raam of schilder het kozijn in de kleur die u graag wilt. Wilt u na een paar jaar een andere kleur? Dat is geen probleem!

U moet de dakramen regelmatig van onderhoud voorzien. Zo is het nodig om ze om de vijf jaar te schuren en te schilderen. Bladdert de verf af? Of ziet u blaasjes onder de verflaag? Dan is het nodig om het dakraamoppervlak eerder te verven. Met regelmatig onderhoud verlengt u de levensduur.

Een dakraam van dit materiaal gaat ongeveer 40 jaar mee. De gemiddelde kosten voor kanteldakramen van 78 bij 98 centimeter zijn rond de €650,- inclusief montage.Voor een exacte prijs voor het plaatsen van dakramen van hout in uw woning vraagt u via het offerteformulier gemakkelijk gratis en vrijblijvende offertes aan.

Elektrische dakramen

Bij veel vormen van zonwering is het mogelijk om deze automatisch te bedienen. Veel mensen weten echter niet dat het ook een optie is om het dakvenster zelf elektrisch te laten kantelen. Door met een speciaal programma de zonsverduistering, zonnewering en het venster aan elkaar te koppelen, is met uw tablet of smartphone de gehele bediening met één druk op de knop te verzorgen. Zeker voor moeilijk bereikbare ramen of voor mensen die slecht ter been zijn is dit een uitstekende oplossing. Onder meer Velux en Fakro verkopen elektrische dakramen. De kosten hiervoor liggen wel hoger dan voor een standaard Velux- of Fakro-dakvenster. Bedenk daarom goed of het voordeel opweegt tegen de meerprijs.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

Naast het standaard grote kanteldakraam en kleine vierpans dakvenster, die enkel meer lichtinval en enige ventilering leveren, is het tevens een optie te kiezen voor een zogeheten balkonvenster of dakterrasvenster. Bij beide varianten slaat u het volledige dakvenster naar buiten open, waardoor u op eenvoudige wijze een balkon binnenshuis creëert. Bij een dakterrasvenster klapt het dakvensters zelfs op zo’n manier open, dat er een klein dakterras ontstaat, waarop u heerlijk van het lente- en zomerweer kunt genieten. De kosten voor een balkonvenster beginnen rond de €2.500,-, die voor een dakterrasvenster rond de €5.750,-. Kijk daarom altijd goed naar uw eisen en maximale budget voor een dakvenster met balkon.

Dakkoepel Schagen

Een dakkoepel is een manier om licht te creëren onder platte daken. De meeste aanbieders zetten dakkoepels in het assortiment die los geplaatst kunnen worden, of opstaand. Daarnaast hebt u de keuze uit dubbelwandige en enkele koepels, en kan een dakkoepel van diverse soorten materiaal gemaakt worden. Welke soort dakkoepel het beste past bij uw woning is afhankelijk van uw wensen en budget. Een erkend vakman kan u hierover van meer informatie voorzien. Dakraamspecialisten adviseren altijd om te kiezen voor een dakkoepel van veiligheidsglas. Op deze manier bent u zeker van een goede bescherming van de lichtkoepel.

Lichtstraat

Bieden uw huidige dakvensters te weinig licht, of bent u de eigenaar van een overdekte winkelstraat welke u van meer lichtinval wil voorzien? Dan is wellicht een lichtstraat de beste oplossing voor u. Een lichtstraat is een aaneensluiting van verschillende dakvensters. Door deze vensters strategisch te combineren met ventilatieroosters, zorgt u bovendien voor een zuivere lucht en aangenaam wooncomfort. De installatie van een lichtstraat moet u altijd overlaten aan een erkend specialist uit Schagen. Deze zal niet alleen de vensters plaatsen, hij komt ook op voorhand bij u langs om de draagkracht van de bouwconstructie te controleren en u te informeren over eventuele voorwaarden.

daglichtsystemen Schagen

Daglichtsystemen

Hoewel het vervangen van een enkel vierpans dakvenster door een groter tuimeldakraam al vele voordelen met zich meebrengt, zorgt dit nog niet per se voor een daglichtinval in de volledige kamer. Bij Velux, Fakro en andere bekende dakraammerken biedt men daarom zogeheten daglichtsystemen aan. Met daglichtsystemen bedoelt men een combinatie van dakvensters met koppelgootstukken en installatieproducten welke het wooncomfort verhogen en meer frisse lucht genereren. Bij vrijwel elke aanbieder hebt u de keus uit een aantal standaardpakketten, maar het is tevens een optie om zelf uw daglichtsysteem samen te stellen. Wil u meer weten over de opties? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen.

Zonwering van dakramen

Evenals bij andere ramen willen onze klanten uit Schagen ook graag hun dakvenster afdekken tegen te veel zon. Zeker voor dakramen die op het zuiden staan is een goede zonwering van belang. Bij de meeste leveranciers hebt u de keuze uit twee opties: een zonnewering aan de binnenzijde van het raam of aan de buitenzijde. Een zonnewering aan de buitenkant biedt het beste resultaat, maar brengt ook hogere kosten met zich mee. Daarom kiezen veel mensen voor het alternatief: verduisterende rolgordijnen aan de binnenzijde van het raam. Tot slot is het ook nog een optie om een hor te installeren. Hiermee blijft ventilatie mogelijk.

Dakraam afmetingen

Er zijn een aantal standaardafmetingen voor dakramen. De meest bekende maat is 78 bij 98 centimeter, maar ook bredere of hogere dakramen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld een zeer breed dakraam van 78 bij 140 centimeter. De breedte van een dakvenster varieert tussen de 55 tot 114 centimeter.

Is het niet mogelijk om een dakvenster met een standaardmaat te plaatsen? Of wilt u veel aanpassingen doen? Schakel dan een dakraamspecialist uit Schagen in voor het maken van een dakraam op maat speciaal voor u.

Bekijk de tabel voor nog meer standaardafmetingen die verkrijgbaar zijn bij de bekende merken (bijv. Fakro of Velux):

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen in Schagen laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes ontvangen

Merken dakvensters

Wilt u uitzetdakramen kopen, dan moet u kiezen tussen verschillende merken en stijlen. Er bestaan diverse dakraammerken, die elk hun eigen kenmerken hebben. Zo richt het ene bedrijf zich meer op duurzaamheid tijdens het productieproces, terwijl andere bedrijven de focus leggen op veiligheid of een hoge isolatiewaarde. Naast de topmerken, bestaan er natuurlijk ook huismerken, welke de lokale bouwmarkten in Schagen verkopen. Dergelijke producten bestelt en installeert u vaak gemakkelijker, maar gaan minder lang mee. Bekende merken zijn onder andere Velux, Fakro en Ubbink.

velux dakramen Schagen

Velux dakraam

Een dakraam van Velux is niet goedkoop. Toch is Velux één van de meest verkochte dakraam merken ter wereld. Dit komt door de hoge kwaliteit van de producten, de lange levensduur en de hoge mate van isolatie die deze met zich meebrengen. Bij ons leveranciers uit Schagen vindt Velux dakvensters tegen aantrekkelijke prijzen. Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen Schagen

Fakro dakraam

Fakro is, evenals Velux een bekend dakraam merk. Fakro dakvensters kennen tevens een lange levensduur en hoge kwaliteit. De Fakro fabrikant richt zich over het algemeen op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van licht, ruimte en ventilatie. Daarnaast wordt de veiligheid van het product gegarandeerd door een geheel eigen politiekeurmerk. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen Schagen

Ubbink dakraam

De specialisten uit ons samenwerkingsverband, plaatsen en vervangen tevens Ubbink dakvensters. Ubbink heeft zich gespecialiseerd in de productie van kleine dakramen, Welke met name als ventilatiebron of lichtbron van de zolder kunnen dienen. De kleine afmeting staat ook wel bekend onder de term 4-pans (vierpans) dakvenster. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen Schagen

Roto

Een dakraam van Roto, een Duitse producent, kent een zeer lange levensduur. De Roto fabrikant stelt namelijk uitermate hoge kwaliteitseisen aan elk product. U heeft de mogelijkheid om zowel uitzetramen, als tuimel- en toptuimelramen te kopen. Welke raamvorm het meest geschikt is, hangt af van de beschikbare ruimte, en uw budget. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen Schagen

Optilight

Optilight vormt één van de meer budgetmerken voor een dakraam. Het bedrijf richt zich expliciet op mensen met een kleiner budget, door de variatie in hun aanbod beperkt te houden. Dit leidt ertoe dat zij goedkoper kunnen produceren. Ondanks de lagere investering, garandeert Optilight een goede kwaliteit en isolatie van de dakvensters. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen Schagen

Luxtra

Naast Optilight, bent u ook bij Luxtra aan het juiste adres voor een dakraam tegen lage kosten. Hiervoor kiest u voor hun Luxtra Zolderramen Budget Plus lijn. De prijs voor een dakraam uit deze categorie varieert tussen de €80,- en €90,-, afhankelijk van de maten. Vraag uw leverancier naar de mogelijkheden van Luxtra dakvensters. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen Schagen

Rooflite

voor een hoogwaardige kwaliteit hardhouten dakramen, weinig onderhoud en een goede isolerende werking. Door de combinatie van het dakraam en eeen HR++ beglazing zal de warmte-isolatie behouden blijven. Bij de aanschaf van rooflite producten hebt u de keuze uit onder meer tuimelramen en top-opening dakramen. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen Schagen

Fenstro

Een merk dat zeer populair is bij onze klanten uit Schagen is Fenstro. De artikelen van Fenstro staan met name bekend om hun eenvoudige installatie. Wilt u geld besparen op het installeren van dakramen? Dan vormen de producten van Fenstro een uitstekende optie. Andere voordelen van dit merk zijn de ventilatie aan twee zijden, de hoge kwaliteit en de aantrekkelijke prijzen. Meer weten over dit merk? Laat u informeren! Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen Schagen

Winstar

Een laatste merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Winstar. De tuimelramen van winstar hebben een eigen ventilatierooster en kunnen volledig gedraaid worden voor een optimaal onderhoud. Doordat de buitenzijde is voorzien van een goede coating is er pas na een aantal jaren onderhoud aan de buitenkant nodig. Een ander voordeel van een Winstar raam is de hoogwaardige isolatiewaarde. Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Vind eenvoudig en snel de beste dakraamspecialist uit Schagen!

Dit doet u door het offerteformulier in te vullen voor gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken

Isolatiewaarde van dakramen

U wilt natuurlijk niet dat er veel warmte verloren gaat door uw dakraam of dat u last krijgt van tocht. Daarom is het belangrijk om een dakvenster met goede isolatiewaarde te plaatsen. De isolatiewaarde van hout en kunststof is vergelijkbaar met elkaar.

De isolerende kwaliteiten worden voor een groot gedeelte bepaalt door de beglazing.

Met hoogrendementsglas (HR++) heeft u zeer goede beglazing met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De isolatiewaarde van dakramen wordt bepaald door de volgende factoren:

 • Materiaal kozijnen
 • Soort beglazing

Keurmerken voor dakramen

Eén van de bekendste keurmerken is het KOMO-keurmerk. Dit keurmerk wordt zowel gegeven aan producten als bouwprocessen die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. De stichting KOMO geeft de certificaten uit en controleert. Op komo.nl vindt u er meer informatie over.

Voor een ervaren inbreker kost het weinig moeite om in te breken in een slecht beveiligde woning. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Kies daarom voor producten met het Politie Keurmerk Veilig Wonen die inbraakveilig zijn. Bekijk de website van het politiekeurmerk voor meer informatie.

Bent u van plan om hardhouten plaatsen te laten plaatsen? Kies dan voor materiaal met het FSC-keurmerk. Dan weet u zeker dat de bomen op verantwoorde wijze gekapt zijn. Hierover leest u meer op fsc.nl.

Dakraamspecialist Schagen inschakelen?

Hoewel de montagekosten een groot deel van de totaalprijs bepalen, zullen wij u altijd aanraden om een ervaren vakman uit Schagen in te schakelen. Alleen dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit, waarmee u een optimaal rendement behaalt. Het inschakelen van een expert heeft wat ons betreft vele voordelen:

 • De klus is in korte tijd afgerond.
 • U profiteert van vakmanschap en bent verzekerd van een goed geïsoleerd resultaat.
 • U heeft in de meeste gevallen een garantie op het geleverde werk.

dakvenster in Schagen plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Wilt u weten wat het verschil is tussen een tuimeldakraam en een 4 pans dakvenster? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor het vervangen van uw huidige vaste ruiten door uitzetdakramen? Of bent u benieuwd naar de eisen voor het installeren van een kunststof dakkoepel?

Aarzel dan niet om via het offerteformulier een aantal geheel vrijblijvende offertes aan te vragen, van experts uit ons netwerk in Schagen. Deze vergelijkt u eenvoudig en snel op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de dakraamspecialist uit Schagen die het beste aan uw eisen voldoet. Wij zien uw aanvraag tegemoet!