dakramen Tilburg

Dakramen Tilburg

Dakramen in Tilburg plaatsen zorgt voor meer lichtinval in uw woning. Met een praktisch kanteldakraam of mooie uitzetdakramen maakt van uw donkere zolder of rommelhok een lichte ruimte. Met een dakkoepel of een platdakraam zorgt u onder een plat dak voor meer lichtinval. Schakel altijd een specialist in voor het vakkundig plaatsen en vervangen van een dakvenster. Dat is ook voor de isolatiewaarde van het dakraam heel belangrijk! Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en vrijblijvende offertes van dakraamspecialisten uit uw regio. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten.

Op deze pagina leest u alles over de verschillende soorten dakramen qua materialen, afmetingen en merken. Ook leest u hoet het plaatsen of vervangen in zijn werk gaat en of u een vergunning nodig heeft.

Waarom een nieuw dakraam in Tilburg?

Een nieuw dakraam biedt vele voordelen voor u. Of u nu een compleet nieuw dakraam laat plaatsen of uw oude dakramen gaat vervangen.

Een dakvenster zorgt onder andere voor veel lichtinval. Door een raam te plaatsen op een zolder kan de ruimte leefbaarder worden. De nieuwste dakramen zijn innovatiever en daarom kan het ook raadzaam zijn om uw oude dakramen te vervangen. Betere isolering, meer mogelijkheden voor ventilatie, zonnewering en bediening zijn een paar voordelen als u uw oude dakramen laat vervangen.

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken
 • Bespaar tot 30% op de kosten
 • Juiste plaatsing, montage en afwerking

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Wilt u graag dakvensters laten plaatsen of vervangen in uw woning in Tilburg? Dan wilt u vast weten wat dat u gaat kosten. Omdat de kostprijzen van dakraammontage beïnvloed worden door verscheidene factoren, is het lastig om exacte kostprijzen te geven. Daarom vindt u gemiddelde prijzen in de volgende prijstabel. Deze prijzen zijn inclusief montage en btw. Voor houten uitzetdakramen van 78 x 98 centimeter betaalt u bijvoorbeeld gemiddeld €650,- per raam, inclusief montage.

Wilt u een kunststof raam?

Dan betaalt u voor uitzetdakramen van dezelfde grootte gemiddeld €700,- per raam, inclusief montage. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen, inclusief montage.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

De kosten voor het laten plaatsen of vervangen van een dakraam bestaan uit twee onderdelen. Allereerst betaalt u de aanschafprijs van het dakvenster zelf. Daarnaast betaalt u ook kosten voor de dakraammontage. De dakraammontage bestaat uit het maken van het gat in uw dak en het bevestigen van het raam. Het is belangrijk dat de dakraammontage door een specialist wordt uitgevoerd, dan weet u zeker dat de plaatsing goed en zonder kieren is.

Niet iedere expert hanteert dezelfde arbeidstarieven. Door offertes te vergelijken, bespaart u tot wel 30% op de kosten! Voor de dakraammontage van een standaard dakraam betaalt u circa €250,- tot €350,-.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

De prijzen van een dakraam wordt beïnvloed door een aantal factoren. Hierbij moet u denken aan het soort raam dat u kiest, het type beglazing en de kozijnen. De prijzen voor een tuimeldakraam, kanteldakraam of uitzetdakramen zijn vaak duurder dan een standaard vast raam. Kunststof kozijnen zijn voordeliger dan houten kozijnen.

De prijzen voor hoogrendementsglas liggen hoger dan voor dubbel glas, maar deze kosten kunt u terugverdienen via uw lage energierekening. Ook verschillen de montagekosten tussen dakvensterexperts. Voor de kosten voor het plaatsen, monteren, bekleden en afwerken is de afwerking van grote invloed op de prijs. Meer weten over de prijzen en kosten? Vraag vandaag nog offertes aan.

Vind gemakkelijk een betaalbare dakraamexpert uit Tilburg!

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Tilburg

Oud dakraam vervangen?

Heeft u een dakraam? Dan kan het nodig zijn dat u uw oude dakraam moet laten vervangen. Uw dakraam zal minder goed werken door slijtage en veroudering. Daarnaast is de kwaliteit van isolering vaak niet goed of zijn er kieren of naden ontstaan. Bij een verouderd dakraam is de kans op lekkage ook groter. Laat het vervangen van uw oude dakvenster over aan een vakman. Hij zal de oude dakvensters eruit halen zonder beschadigingen aan de zijkant en nieuwe dakvensters plaatsen. De vakman zorgt er ook voor dat het nieuwe dakvenster goed aansluit en dat alles netjes is afgewerkt.

Dakraam laten plaatsen Tilburg, de werkwijze

U moet een aantal voorbereidingen treffen voordat u een nieuw dakraam kunt plaatsen of vervangen. Zo moet u eerst de plaats bepalen voor het raam en controleren of het mogelijk is in combinatie met de constructie van het dak. Wij raden aan om een vakman in te schakelen voor het plaatsen en vervangen van het dakvenster. De vakman zal de dakpannen verwijderen en een gat maken in het dak. In het gat wordt het dakraam geplaatst en de vakman werkt alles netjes af. Het plaatsen, monteren en afwerken van een dakvenster kan betrekkelijk snel gebeuren. Een dakraam kan vaak in één dag geplaatst worden. De tijd die het kost is vooral afhankelijk van de constructie en de gekozen afwerking.

dakraam plaatsen Tilburg

Dakraam plaatsen Tilburg, vergunning nodig?

Houd er rekening mee dat u mogelijk een omgevingsvergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakraam. Wanneer u een dakraam laat plaatsen aan de achterzijde van uw woning in Tilburg kunt u dit vergunningsvrij doen. Door het plaatsen van een dakvenster aan de voorzijde verandert u het uiterlijk van uw woning. U heeft daarom wel een vergunning nodig als u een dakraam aan de voorzijde of de zijkant van uw huis laat plaatsen.

Een omgevingsvergunning is altijd verplicht als het gaat om een beschermd stads- of dorpsgezicht en een rijks- of gemeentelijk monument.

Dakraam aftimmeren Tilburg

Door uw dakraam netjes te laten aftimmeren ziet het er niet alleen heel mooi uit, maar het is ook belangrijk voor de bescherming en isolatiewaarde. Met een nette afwerking door aftimmeren is uw dakraam bestand tegen de weersinvloeden. Om uw huis efficiënt te verwarmen moet u letten op de isolatiewaarde. Door uw dakraam aan de binnenkant af te timmeren en te voorzien van isolerende maatregelen voorkomt u dat er veel warmte verloren gaat. Een dampremmende folie is één van de maatregelen die u kunt nemen voor meer isolatie.

De vakman kan uw dakvenster aftimmeren met behulp van MDF-platen. Deze kunnen zowel recht als schuin geplaatst worden voor meer lichtinval. U kunt er ook voor kiezen om een kant-en-klaar profiel te laten plaatsen tegen het raam om hem snel en gemakkelijk af te werken.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

Wilt u een nieuw dakraam plaatsen of vervangen in uw woning in Tilburg? Wij adviseren onze klanten om hiervoor een vakman in te schakelen om uw tuimeldakraam, kanteldakraam of uitzetdakramen te laten plaatsen. Bij het plaatsen van een nieuw dakvenster zijn er een aantal dingen van groot belang en een vakman heeft hier veel ervaring mee. Niet alleen moet u de veiligheid kunnen garanderen bij het zelf plaatsen van een dakraam, daarnaast heeft u ook een aantal speciale gereedschappen nodig. De vakman zal alles monteren en op de juiste manier afwerken, zodat ook de isolatie goed geregeld is en u geen last heeft van kieren of naden. Wanneer u het plaatsen uitbesteedt, heeft u ook geen rommel naderhand in uw huis.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

De benodigde grootte van uw dakvensters kunt u berekenen door 10% van de vloeroppervlakte te nemen. Door deze berekening te volgen, weet u zeker dat u straks voldoende lichtinval heeft in de kamer. Maar er zijn nog een aantal andere zaken waar u ook op moet letten. Let bijvoorbeeld goed op de isolerende eigenschappen van het raam. Door te kiezen voor HR-glas kiest u voor de beste isolatie. Ook moet u letten op de afwerking van het raam, hiervoor heeft u meerdere mogelijkheden. De vakman uit ons netwerk uit Tilburg kan u hier meer over vertellen. Handige tips:

 • Informeer of u een omgevingsvergunning moet hebben.
 • Grootte van raam is 10% van de vloeroppervlakte.
 • Kies voor een optimale isolatie met HR-glas.

Soorten dakramen

Er bestaan vele soorten dakramen, die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Het dakraam dat onze specialisten in Tilburg het meest installeren is het Velux of Fakro tuimeldakraam. Daarnaast is ook het kanteldakraam relatief populair. Voor wie het dakvenster wil gebruiken als vluchtroute vormen uitzetdakramen de beste oplossing. Naast deze standaard dakvensters bij u bij de meeste van onze leveranciers ook aan het juiste adres voor een lichttunnel of dakkoepel. Bij een lichttunnel creëert men met behulp van spiegels daglicht in ruimtes die anders alleen kunstmatig verlicht kunnen worden. Voor welke soort dakraam u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen en budget.

Tuimeldakraam Tilburg

Tuimeldakramen zijn in Tilburg de meest gekozen soort dakvensters. Dat is ook niet verwonderlijk, als u bedenkt dat deze dakramen zeer gemakkelijk schoon te maken zijn. Het scharnier van een tuimeldakraam, of kanteldakraam zit in het midden, waardoor het raam 180 graden kan kantelen. Met de speciale schoonmaakstand maakt u de binnen- en buitenkant van een tuimeldakraam eenvoudig schoon. De bediening van een kanteldakraam zit aan de bovenkant, waar ook vaak een ventilatierooster ingebouwd is.

Voordelen:

 • Schoonmaken van de binnen- en buitenkant is eenvoudig.
 • Combineer uw kanteldakraam met passende zonnewering of een hor.
 • De bediening van een kanteldakraam met de hand of elektrisch is eenvoudig.

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen

Uitzetdakramen Tilburg

Een speciaal soort dakvenster is het zogeheten uitzetdakraam. Uitzetdakramen zijn dakramen die aan de zijkant of bovenkant vastzitten en welke u volledig kan openen. Dit maakt uitzetdakramen geschikt als vlucht- of brandroute. Bij onze specialisten uit Tilburg schaft u gemakkelijk uitzetdakramen in diverse materialen aan. Wij raden aan om te kiezen voor kunststof zodra u de uitzetdakramen in een vochtige ruimte plaatst. Kunststof wordt niet aangetast door vocht, en heeft een lange levensduur. Naast dat het kan dienen als vluchtroute is een uitzetdakraam zeer geschikt voor ventilatie. De hoeveelheid frisse lucht die binnenkomt is te vergelijken met die van openslaande ramen.

Voordelen:

 • U bedient een uitzetraam gemakkelijk met handmatige bediening.
 • Met geopende uitzetdakramen geniet u van een weids uitzicht zonder dat het raam in de weg zit.
 • Uitzetramen zijn zeer geschikt voor plaatsing op een hoge positie.

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Kunt u niet kiezen tussen een uitzetdakraam of een tuimeldakraam? Met een uitzet-tuimeldakraam hoeft u helemaal niet te kiezen. Deze dakramen kunnen als uitzetdakraam geopend worden, maar ook kantelen is mogelijk. U kiest eenvoudig voor de uitzetstand of de tuimelstand door een schuifschakelaar goed in te stellen. Kies de tuimelstand om het raam gedeeltelijk te openen of om het raam te reinigen. Met de uitzetstand geniet u van een onbelemmerd uitzicht naar buiten.

Voordelen:

 • Heeft een u dak van 15 tot 55 graden? Dan is het monteren van een uitzet- of tuimeldakraam zeer geschikt!
 • Maak het raam eenvoudig schoon in de tuimelstand.
 • U regelt eenvoudig de tuimelstand of uitzetstand met de schuifregelaar.

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam Tilburg

Vast dakraam Tilburg

In Tilburg wordt een vast dakraam in de meeste gevallen gecombineerd met andere types dakramen, die wel geopend kunnen worden. Toch is een enkel vast dakvenster een goede keuze als uw extra daglicht wilt op uw zolder, waarbij het raam niet geopend hoeft te worden. U heeft keuze uit verschillende materialen, zoals kunststof, en ook bekleden met bijvoorbeeld een ingebouwd rolgordijn is mogelijk. U kiest zo altijd een vast dakraam dat bij uw woning past.

Voordelen:

 • Een vast dakvenster is goedkoop.
 • Een vast dakraam heeft een goede isolatiewaarde.
 • Combineer een vast dakvenster met andere dakramen voor een stijlvol resultaat.

Platdakraam Tilburg

Naast de al genoemde raamsoorten, bestaat er ook nog het platdakraam. Dit raam is, zoals de naam al doet vermoeden, een speciaal dakraam dat bij platte daken geplaatst wordt. Het platdakraam is daarmee een alternatief voor de lichtkoepel of dakkoepel.

Voordeel van een platdakraam ten opzichte van een koepel zijn onder meer dat het raam in het dak verzonken ligt, waardoor de hoge isolatiewaarde behouden blijft.

Kies hiervoor wel voor HR++ beglazing en een kozijn van kunststof. In de meeste gevallen levert men het raam in één geheel, om vervolgens de randen in te plakken met dakleer. Een alternatief voor het platdakraam is de lichtstraat.

Voordelen:

 • Platdakramen zijn helemaal in het dak verzonken.
 • Zorg voor een stijlvolle uitstraling door een platdakraam te combineren met geïntegreerde ledverlichting.
 • Met elektrisch bedienen opent u een platdakraam gemakkelijk.

Laat uw dakraam plaatsen door een vakkundig expert in Tilburg!

Vind gemakkelijk een goedkope specialist door offertes aan te vragen.

Gratis offertes ontvangen

Kunststof dakraam Tilburg

In Tilburg zijn kunststof dakramen de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat is ook niet verwonderlijk als u bedenkt van hoeveel voordelen u profiteert door deze Fakro of Velux dakramen te laten plaatsen. Waar u andere kozijnen om de paar jaar opnieuw moet verven, is dat bij kunststof nooit nodig. Het is genoeg om de dakvensters af en toe met een vochtige doek schoon te maken. De gemiddelde levensduur van kunststof dakramen is minimaal 50 jaar.

Naast de lange levensduur is een ander voordeel van kunststof dakvensters dat ze inbraakbestendig zijn, zoals de ramen van Fakro of Velux. Pvc is namelijk lastig te forceren. Ga voor de prijs uit van gemiddeld €700,- per raam, inclusief montage.

Houten dakramen

De natuurlijke uitstraling van hout is de reden dat mensen in Tilburg kiezen voor dit materiaal voor hun dakramen. In de meeste gevallen worden de dakvensters van grenen of van hardhout gemaakt en blank afgelakt. Grenen is goedkoop, maar gaat minder lang mee. Van hardhout heeft u langer plezier, maar de prijs ligt ook hoger. Gemiddeld gaan houten dakramen minimaal 40 jaar mee.

Waar moet u op letten?

Om de levensduur van uw dakramen te waarborgen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Voorzie uw dakvenster om de paar jaar van een nieuwe laag verf. Laat uw dakramen ook tijdig vervangen, om houtrot te voorkomen. Een hardhouten dakraam kost gemiddeld €650,- per raam, inclusief montage.

Elektrische dakramen

Veel mensen profiteren al van de voordelen die de automatisering van zonwering en verduistering biedt. Wist u echter dat het ook een optie is de bediening van het raam zelf te automatiseren? Een elektrisch dakraam is met zowel een schakelaar als een afstandsbediening te besturen. Met name voor mensen die vrij moeilijk lopen is elektrisch bedienen een prettige oplossing. Eventueel is het mogelijk om de besturing te combineren met andere automatische processen via een tablet of smartphone. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor elektrisch besturen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten uit Tilburg. Wij helpen u met plezier verder.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

Vindt u het prettig om buiten te zitten in de voorjaarsmaanden, maar is er bij uw woning niet echt een balkon of tuin? Overweeg dan om op de bovenverdieping balkonvensters te laten plaatsen. Een balkonvenster is een dakraam dat volledig opengeslagen kan worden. Er ontstaat daarbij een soort binnenshuis balkon, waar u heerlijk van de buitenlucht kunt genieten. De kosten voor een balkonvenster beginnen rond de €3.000,-. Is er wel een dakterras, maar nemen de openslaande terrasdeuren te veel ruimte in? Er bestaan ook dakterrasvensters. Een dakterrasvenster opent u aan de bovenzijde eenvoudig als standaard dakraam, terwijl u deze ook kan openen als terrasdeur of als deur naar uw balkon.

Dakkoepel Tilburg

Wij noemden eerder al dat ook een dakkoepel een optie is om meer licht te creëren via het dak. Een dakkoepel, ook wel lichtkoepel genoemd, kunnen wij enkel plaatsen op platte daken. Het grote voordeel van de dakkoepel is de lichtvoorziening die het opbrengt. Om te zorgen voor deze optimale lichtval is wel nodig de dakkoepel periodiek te (laten) reinigen. Er bestaan tevens mogelijkheden voor ventilatie. Wil u meer licht creëren bij uw bedrijf, maar is een dakkoepel niet mogelijk? Kijk dan eens naar de opties voor een lichttunnel. Met behulp van spiegels zorgen wij ervoor dat er in een gehele gang sprake is van natuurlijk daglicht.

Lichtstraat

Veel van onze klanten uit Tilburg denken dat een lichtstraat alleen een geschikte oplossing voor gebruik bij overdekte winkelstraten. De term lichtstraat wordt echter ook gebruikt voor lange stroken beglazing waardoor een grote hoeveelheid daglicht naar binnen valt, bijvoorbeeld in de nok. U kunt voor een serre bijvoorbeeld kiezen voor een volledig rondlopende lichtstraat, of voor enkele onderbroken rechthoeken. Het voordeel van lichtstraten is dat deze de architectuur van het pand niet verbreken. Hierdoor zal de aanblik altijd hetzelfde blijven, terwijl u het wooncomfort wel aanzienlijk verbetert door de grotere hoeveelheid daglichtinval. Of een dakraam in uw platte dak of een lichtstraat in de nok de beste oplossing is, hangt af van uw exacte eisen.

daglichtsystemen Tilburg

Daglichtsystemen

De term daglichtsystemen is een gebruikelijke term binnen de ramenbranche, en is van toepassing op alle dakvensters en andere raamsoorten die ervoor zorgen dat u meer daglicht in huis krijgt. Om de hoeveelheid invallend licht te vergroten, biedt men bij Velux en Fakro standaard daglichtsysteem pakketten aan. Deze pakketten bestaan uit een combinatie van dakvensters, koppelgootstukken en andere combinatie elementen. Vindt u bij de aanbevolen pakketten geen model dat bij u past? Het is ook een optie om deze zelf samen te stellen. Wil u eerst weten welk effect het daglichtsysteem op uw woonruimte heeft? Kijk dan online bij een zolderplanner of daylightvisualizer.

Zonwering van dakramen

Eén van de zaken waar men vaak niet aan denkt bij de keuze voor een dakvenster is dat ook hierbij zonwering en verduistering nodig is. Onder andere bij Velux en Fakro biedt men zowel buiten- als binnenzonwering aan, en hebt u tevens de keuze uit verscheidene oplossingen voor verduistering van het raam. De montage van de buitenzonwering is bij dakramen wel lastiger dan bij verticale ramen. U moet daarom ook rekening houden met hogere installatiekosten. Hebt u weinig behoefte aan zonnewering omdat u graag wilt blijven ventileren? Overweeg dan de plaatsing van een hor. Dit is vaak minder duur, maar biedt diverse voordelen.

Dakraam afmetingen

Wilt u dakramen laten plaatsen in Tilburg? Dan heeft u de keuze uit verschillende standaardmaten. Als u liever een afwijkende maat wilt, is dat ook mogelijk. Een dakraamspecialist geeft u graag meer informatie over de mogelijkheden. U krijgt dan altijd het dakraam dat precies past en dat volledig aan uw wensen voldoet.

Wat zijn de standaardmaten?

In de volgende tabel ziet u de meest geleverde standaardmaten in Tilburg. U combineert een standaardbreedte met een standaardhoogte. Zo komt u bijvoorbeeld uit bij een raamgrootte van 55 bij 78 centimeter of 55 bij 98 centimeter. Het grootst mogelijke dakvenster heeft een grootte van 134 bij 160 centimeter.

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen in Tilburg laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes ontvangen

Merken dakvensters

Dakvensters bestelt u bij elke specialist in vele soorten, maten en merken. Zo bieden wij in Tilburg zowel dakramen van huismerken als A-merken aan. Een merk waar wij veel dakramen van plaatsen is Velux. Velux is een zeer populair merk, dat echter ook hoge aanschafkosten met zich meebrengt. Fakro en Roto vormen een goedkoper alternatief voor Velux. Hebt u maar een beperkt budget maar wilt u wel één van de A-merken bestellen? Kies dan voor de dakramen van Optilight. Bij deze fabrikant levert men bijvoorbeeld speciale 4 pans dakvensters. Een alternatief voor een A-merk is natuurlijk het huismerk van de lokale bouwmarkt in Tilburg.

velux dakramen Tilburg

Velux dakraam

Wij hebben al een aantal keer de merknaam Velux laten vallen in de bovenstaande alinea’s. Dit komt doordat de producten van Velux een populaire keuze vormen bij onze klanten uit Tilburg. Velux biedt niet alleen dakvensters in een groot aantal soorten en maten aan, ook zonnewering en verduistering voor dakramen is bij dit bedrijf verkrijgbaar. U moet wel rekening houden met relatief hoge kostprijzen bij Velux. Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen

Fakro dakraam

Op zoek naar een kanteldakraam of tuimeldakraam tegen een aantrekkelijke prijs? Dan bent u bij Fakro op de goede plek terecht gekomen. Bij Fakro produceert men zowel hardhouten als kunststof dakramen. Fakro richt zich op innovatieve oplossingen waarmee licht en ventilatie geen probleem meer is in ruimtes met hellend of plat dak. Fakro levert bovendien alle dakramen met een eigen politiekeurmerk. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen Tilburg

Ubbink dakraam

Een derde fabrikant waar wij graag uw aandacht op willen richten is Ubbink. Deze fabrikant is zeer populair vanwege de zogeheten kleine vierpans dakvensters die zij leveren. Deze kleine vierpans dakvensters zijn uitzetdakramen met een maximale grootte van vier dakpannen. Dit betekent dat onder andere de isolatiewaarde van het dak optimaal blijft. Een ander voordeel van Ubbink is de lage prijs die men rekent. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen Tilburg

Roto

Een zeer bekend Duits merk op het gebied van dakramen is Roto. Bij deze fabrikant kunt u zowel menig kanteldakraam als kanteldakraam bestellen, en ook uitzetdakramen bestelt u bij deze aanbieder. Welke raamsoort het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatiemogelijkheden, ventilatie en lichtinval. Kies voor een dakkoepel als u bij een plat dak meer licht wil krijgen. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen

Optilight

Een tweede budgetmerk waar wij regelmatig mee samenwerken in Tilburg is Optilight. Deze fabrikant staat voor een goede kwaliteit tegen zeer lage aanschafkosten. De lage kosten van de producten van dit bedrijf worden bereikt doordat men maar een beperkt aantal keuzes aanbiedt met betrekking tot vormgeving en isolatiewaarde. Om de ventilatie te verbeteren kan men bij deze fabrikant ook ventilatieroosters in het dakvenster plaatsen. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen

Luxtra

Hebt u maar een beperkt budget? Dan vormen ook de dakramen van Luxtra een goede keuze. Bij Luxtra heeft men een speciale budgetlijn voor zolderramen. Deze zolderramen verkoopt men in twee afmetingen: 45x73cm en 45x55cm. Deze zolderramen scharnieren standaard aan de bovenzijde, maar door het verzetten van de scharnieren kunnen wij hier makkelijk uitzetdakramen van maken voor een optimale veiligheid. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen Tilburg

Rooflite

De meeste dakramen experts in Tilburg bieden dakvensters van kunststof aan. Een fabrikant die zich specifiek richt op het produceren van hardhouten dakramen is Rooflite. De hardhouten dakvensters van dit bedrijf hebben een prima isolatiewaarde en vereisen maar weinig onderhoud. De ramen kunnen bovendien op daken met een helling van 15 tot 90 graden worden gemonteerd en zijn eenvoudig te plaatsen. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen Tilburg

Fenstro

Bent u van plan om uw huidige dakraam te vervangen door een nieuw exemplaar en bent u op zoek naar een model met eenvoudige installatie? Kijk dan eens naar de producten van Fenstro. Een dakraam van Fenstro is gemakkelijk te monteren, heeft een aantrekkelijke prijs en kent twee ventilatiestanden. Doordat u het dakraam zelf kunt plaatsen bespaart u aanzienlijk op de kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen Tilburg

Winstar

Zoals alle bouwonderdelen moet ook een dakvenster regelmatig worden onderhouden. Bij Winstar focust men op het beperken van de onderhoudstijd, terwijl de kwaliteit van het raam behouden blijft. Elk tuimeldakraam en kanteldakraam van Winstar heeft daarom weinig onderhoud nodig, zowel aan de binnen- als buitenzijde. De hoge isolatiewaarde en lage kostprijzen vormen bijkomende voordelen. Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Laat een dakraam plaatsen voor meer lichtinval in uw woning!

Schakel altijd een dakraamspecialist uit Tilburg in voor een vakkundige montage!

Gratis offertes ontvangen

Isolatiewaarde van dakramen

Misschien denkt u dat de isolatiewaarde van uw woning daalt na het laten plaatsen van dakramen, maar dat is niet het geval. Bepalend voor de isolatiewaarde van uw dakvenster is de glassoort die u kiest.

Dubbelglas is goedkoop, maar met HR+++ glas weet u zeker dat u uw investering terugverdient doordat u jarenlang bespaart op uw energiebedrijf.

Maar ook de dakraammontage is bepalend voor de isolatiewaarde van dakvensters. Zo mogen er geen kieren tussen raam en dak zitten. Wilt u zeker weten dat u profiteert van de optimale isolatiekwaliteiten van uw dakraam? Dan laat u het raam monteren door een expert.

Keurmerken voor dakramen

Keurmerken helpen u een goede keuze te maken voor kwalitatieve dakvensters en een goede dakraamspecialist. Het is verstandig om bij het vergelijken van offertes ook te letten op keurmerken.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) laat zien dat uw nieuwe dakraam inbraakwerend is. Op politiekeurmerk.nl leest u hier meer over.

Wilt u weten of uw dakvensters en dakraamexpert van goede kwaliteit zijn? Let dan op het KOMO-keurmerk, voor zowel materiaal als voor specialisten. Op komo.nl vindt u meer informatie.
Voor hardhouten dakramen is er het FSC-keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat het hout afkomstig is uit een duurzaam FSC-gecertificeerd bos. Op fsc.nl leest u meer over dit keurmerk.

Dakraamspecialist Tilburg inschakelen?

Een dakraam plaatsen of vervangen in uw woning in Tilburg? Schakel dan een dakraamspecialist in. De specialisten uit ons netwerk hebben veel ervaring met het vervangen dakramen, bieden een hoge kwaliteit en kunnen u perfect helpen. Door het inschakelen van een specialist bent u verzekerd van de beste kwaliteit en een goede isolerende kwaliteiten door de juiste afwerking. Geen kieren of naden, geen problemen met vocht en geen lekkages door slechte plaatsing. Door een specialist uit Tilburg in te schakelen hoeft u daarnaast geen speciale gereedschappen aan te schaffen.

 • Professioneel advies over mogelijkheden
 • Geen lekkages, vocht of andere problemen
 • Optimale isolatiewaarde door juiste afwerking

dakvenster in Tilburg plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Wilt u weten wat de kostprijzen worden voor het vervangen van een tuimeldakraam of een dakkoepel? Hebt u een vraag over het verschil tussen een platdakraam en een kanteldakraam? Of wilt u weten welke opties er bestaan voor het vervangen van uw huidige kozijnen?

Aarzel dan niet om vandaag nog uw wensen door te geven via het offerteformulier. U krijgt dan spoedig een aantal vrijblijvende offertes toegestuurd van experts uit ons netwerk in Tilburg. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en te kiezen voor de dakraamspecialist die het beste bij u aansluit.