dakramen Volendam

Dakramen Volendam

Wilt u meer licht onder uw schuine dak? Er wordt dan vaak gekozen voor het plaatsen een dakraam in Volendam. Kies bijvoorbeeld voor een mooi kanteldakraam of voor praktische tuimelramen. Maar ook een dakkoepel of een dakraam in een plat dak zorgt voor veel lichtinval in huis. Schakel voor vervangen of een dakraammontage altijd een vakman in, dan weet u zeker dat de isolatiewaarde van uw dakvenster optimaal is. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende specialisten (max 5) om te vergelijken. Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten.

Op deze pagina vindt u een handig overzicht van alle soorten dakramen, de mogelijkheden voor het vervangen en de gemiddelde kosten. Ook leest u of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Waarom een nieuw dakraam in Volendam?

Het grootste voordeel van het plaatsen van een dakraam is de lichtinval dat u creëert in de kamer. Met een dakraam kunt u een leefbare kamer maken van bijvoorbeeld uw zolder.

Heeft u nog oude dakramen? Dan kan het verstandig zijn om deze te vervangen. De nieuwste dakramen zijn van een veel hogere kwaliteit en bieden u veel voordelen. Denk hierbij aan een verbeterde isolatie en ventilatie. Beperk het warmteverlies en bespaar op uw energierekening met het vervangen van een dakvenster. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden wat betreft kozijnen, glas en bediening van het raam.

Vergelijk dakraamspecialisten & bespaar!

 • Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken
 • Bespaar op de kosten door te vergelijken
 • Netwerk van professionals bij u uit de regio

Gratis offertes vergelijken


kosten dakramen

Kosten van dakramen

Bent u overtuigd van de voordelen van een dakvenster of wilt u een bestaand raam vervangen? Dan wilt u vast weten wat de kosten zijn. Het is lastig om exacte prijzen te geven, omdat deze door meerdere factoren beïnvloed worden. Daarbij moet u onder andere denken aan het materiaal en de grootte van het raam. In de volgende prijstabel vindt u daarom gemiddelde kosten van verscheidene dakraamtypes. Deze prijzen zijn inclusief montage en btw.

Wat kost een dakraam?

In de prijstabel ziet u dat een klein houten uitzet-tuimeldakraam gemiddeld €750,- kost, inclusief montage, en een kunststof raam van hetzelfde type €800,-, inclusief montage. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wat kost een dakraam in 2024?

Type dakramen Gemiddelde prijs hout
(incl. btw & montage)*
Gemiddelde prijs kunststof
(incl. btw & montage)*
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530,- €550,-
78 x 98 cm €650,- €700,-
114 x 118 cm €800,- €900,-
134 x 140 cm €1.000,- €1.200,-
Uitzet-tuimeldakraam (combinatie)
78 x 98 cm €750,- €800,-
114 x 118 cm €950,- €1.050,-
134 x 140 cm €1.150,- €1.300,-

*Let op: elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Dakraam plaatsen kosten

De kosten van het laten vervangen of plaatsen van nieuwe dakramen worden uit twee elementen opgebouwd. Ten eerste betaalt u de aanschafprijs van ieder dakvenster. Daarnaast betaalt u voor de dakraammontage door een vakman. Zo moet de expert een gat maken in het dak en het raam zorgvuldig plaatsen. Het monteren van een groot raam is duurder dan de montage van een klein dakraam. Ook is een vast raam voor een vakman gemakkelijker te plaatsen dan een opendraaiend raam.

Kies uw dakraamspecialist verstandig en vergelijk de arbeidskosten op de offertes! Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk meerdere offertes aan. Ga voor de dakraammontage van een standaard dakraam uit van kosten tussen circa €250,- en €350,-.

Welke factoren bepalen de totaalprijs?

De prijzen voor uw dakraam worden beïnvloed door een aantal factoren. De grootte van het dakvenster is uiteraard van grote invloed op de prijs. Maar ook het soort glas en het materiaal van de kozijnen beïnvloeden de prijs. Hoogrendementsglas is duurder dan dubbel glas, maar het voordeel van HR-glas is dat u weer bespaart op uw energierekening door een goede isolatiewaarde. Daarnaast is het soort raam van invloed, denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuimeldakraam, kanteldakraam of uitzetdakramen.

Factoren die de kosten van het monteren en installeren beïnvloeden zijn de gekozen afwerking, kosten voor het monteren en het veranderen van de constructie van het dak. Wilt u meer inzicht in de kosten? Vraag dan meerdere offertes aan van bedrijven uit de regio Volendam.

Vind gemakkelijk de goedkoopste dakraamspecialist uit Volendam!

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

dakraam vervangen Volendam

Oud dakraam vervangen?

Is uw oude dakvenster verouderd, versleten of defect? Worden de defecte onderdelen niet meer gemaakt? Als de levensduur van uw raam bereikt is, is het verstandig om het dakraam te vervangen door een nieuw dakraam.

Waarom een expert inschakelen bij vervangen?

Bij het vervangen van een dakraam mogen de zijkanten van het kozijn niet beschadigd raken. Daarom moet het nieuwe raam heel voorzichtig in het bestaande gat geplaatst worden. Na het plaatsen mogen er geen kieren overblijven tussen het dak en het raam. Een dakraamspecialist heeft veel ervaring met het vervangen van een dakvenster en pakt deze klus met grote nauwkeurigheid aan.

Dakraam laten plaatsen Volendam, de werkwijze

U moet een aantal voorbereidingen treffen voordat het dakraam geplaatst of vervangen kan worden. Bepaal de grootte van het dakraam en de plaats waar hij moet komen. Voor het plaatsen van het raam moet er eerst een gat gemaakt worden in het dak. Denk hierbij aan het de constructie van het dak. U kunt niet zomaar de constructie veranderen, mogelijk is hierbij een aanpassing nodig.

Het is verstandig om een vakman uit Volendam in te schakelen. De vakman zal de dakpannen verwijderen, een gat maken en alles netjes afwerken. Daarna plaatst hij het raam in het gat en wordt de binnen- en de buitenkant op de juiste manier afgewerkt. Het monteren van uw dakraam kost niet veel tijd en is afhankelijk van de constructie, de grootte van het raam en de afwerking.

dakraam plaatsen Volendam

Dakraam plaatsen Volendam, vergunning nodig?

Denkt u erover na om een dakraam te plaatsen? Houd er dan rekening mee dat u in een aantal gevallen een omgevingsvergunning nodig heeft.

Voor het plaatsen van een dakraam aan de voorzijde of zijkant van uw woning in Volendam heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig.

U verandert namelijk het uiterlijk van uw woning en hiervoor is een omgevingsvergunning nodig. Is uw woning een monument of beschermd dorps- of stadgezicht? Dan heet u in alle gevallen een vergunning nodig. Het plaatsen van dakvensters aan de achterzijde van uw woning is vergunningsvrij.

Dakraam aftimmeren Volendam

Wanneer uw dakraam is geplaatst is het tijd voor de afwerking. Aan de binnenkant kun u ervoor kiezen om het dakraam schuin of recht te laten aftimmeren. Het aftimmeren kan met platen van MDF of gips gedaan worden. Wij raden aan om bij het aftimmeren te kiezen voor een schuine afwerking, dan heeft u het meeste profijt van de lichtinval. Plaats daarnaast altijd een dampremmende folie als extra isolatiemateriaal. De folie zorgt ervoor dat de warme lucht niet verloren gaat en zorgt voor minder condensvorming op de ramen.

Het is ook een optie om een prefab profiel toe te voegen voor de afwerking. Een vakman uit de regio Volendam kan u hier meer over vertellen.

Wilt u meer weten over de totaalprijs voor het vervangen van uw huidige dakraam of het laten plaatsen van een nieuw dakraam? Aarzel dan niet en vraag via het offerteformulier gemakkelijk en snel vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakramen plaatsen of uitbesteden?

Bij het plaatsen van uw Velux of Fakro dakvenster zijn een aantal dingen erg belangrijk. U kunt bijvoorbeeld niet overal een gat maken in uw dak om een dakvenster te plaatsen. De balken en de constructie van het dak moeten hiervoor geschikt zijn en misschien moeten er aan aantal veranderd worden. Wij raden alleen al om deze reden aan om een vakman in te schakelen en niet zelf uw dakraam te plaatsen. Daarnaast is de afwerking ook niet geheel onbelangrijk. Alleen bij een goede afwerking heeft u geen last van problemen met vocht of lekkages. De vakman heeft hier veel ervaring mee en houdt ook rekening met de isolatiewaarde.

Waar op letten bij dakraam kopen? 3 tips

Let bij het plaatsen van een dakraam op de optimale grootte van het raam. Dit kunt u eenvoudig berekenen door 10% van de vloeroppervlakte te nemen. Dan weet u zeker dat er voldoende licht zal zijn. Houd rekening met de plaats van het dakvenster en de constructie van het dak. Na het plaatsen is het belangrijk dat er geen naden of kieren meer zitten. De beste isolerende eigenschappen krijgt u met een juiste afwerking en door te kiezen voor HR-glas. Handige tips:

 • Neem 10% van de vloeroppervlakte om de grootte van de dakvensters te berekenen
 • Kies voor optimale isolatie met HR-glas
 • Informeer of u een vergunning nodig heeft en vraag deze tijdig aan

Soorten dakramen

U hebt het uit de bovenstaande informatie waarschijnlijk al begrepen: er is een groot aantal soorten dakvensters waarmee u uw bovenverdieping van een betere ventilatie en meer licht kunt voorzien. Een soort dakraam dat onze klanten uit Volendam graag bestellen, is het tuimeldakraam, maar ook uitzetdakramen worden vaak gekozen. Daarnaast hebt u bij ons ook nog de keuze uit valramen, schuiframen, openslaande ramen en uitstapvensters. Wilt u op een originele manier meer licht in uw woning of bedrijfspand genereren? Dan is een dakkoepel of lichttunnel wellicht wat voor u. Deze zorgen beide voor veel daglicht, en bieden tevens de mogelijkheid voor ventilatie. Een dakkoepel plaatst men meestal op het plat dak.

Tuimeldakraam Volendam

In Volendam kiezen mensen in de meeste gevallen voor een tuimeldakraam, of kanteldakraam. Dat is niet voor niets, als u bedenkt dat dit praktische kanteldakraam zeer gemakkelijk schoon te maken is. De scharnieren van het raam zijn in het midden bevestigd, waardoor een kanteldakraam 180 graden om zijn as kan kantelen. De bediening van een kanteldakraam zit aan de bovenkant en daar zit bij Fakro ramen vaak ook een ventilatierooster, waardoor u altijd frisse lucht krijgt.

Voordelen:

 • Een ventilatierooster aan de bovenkant zorgt altijd voor frisse lucht.
 • Schoonmaken is gemakkelijk aan binnen- en buitenkant.
 • Het kanteldakraam is eenvoudig met de hand of elektrisch te bedienen.

Tuimeldakramen van hout laat u vanaf een bedrag van €530,- al plaatsen. U heeft voor dat bedrag een klein dakraam van 55 bij 78cm. De meest gekozen afmeting van 78 bij 98cm monteert een raamspecialist voor een gemiddeld bedrag van €650,-. Deze prijs in inclusief btw. Het plaatsen van een kunststof dakraam met dezelfde afmetingen kost gemiddeld genomen zo’n €700,-.

Wilt u graag de exacte prijs weten voor het plaatsen van één of meerdere dakramen op uw schuine daken? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

uitzetdakramen Volendam

Uitzetdakramen Volendam

Kenmerkend voor uitzetdakramen is de plaatsing van de scharnieren en de bediening. Bij uitzetdakramen zitten de scharnieren aan de bovenkant en de bediening aan de onderkant. Uitzetdakramen zijn daarom zeer geschikt als u de ramen op een hoge positie moet of wilt plaatsen. Uitzetdakramen openen naar buiten en u stelt traploos de juiste opening in. Uw zicht naar buiten wordt niet belemmerd door het geopende raam zodat u geniet van een weids uitzicht.

Voordelen:

 • Uitzetdakramen zijn zeer geschikt voor plaatsing op een hoge positie.
 • Met geopende uitzetdakramen geniet u van een weids en onbelemmerd uitzicht.
 • U bedient een uitzetraam gemakkelijk met handmatige bediening.

Het laten plaatsen van een uitzetdakraam kost, afhankelijk van de gekozen afmeting, gemiddeld tussen de €530,- en €1000,- inclusief btw. Kunststof dakramen zijn iets duurder. Daarvoor betaalt u, inclusief montage en btw, gemiddeld tussen de €550,- en €1200,-.

Uitzet-tuimeldakraam

Wilt u profiteren van de voordelen van uitzetdakramen en de voordelen van een kanteldakraam? Met een uitzet-tuimeldakraam hoeft u niet meer te kiezen. Deze ramen hebben een schuifschakelaar waarmee u het raam gemakkelijk in de uitzetstand of de tuimelstand zet. Kies voor de stand van uitzetdakramen voor een weids uitzicht en voor de tuimelstand als u het raam aan de binnen- en buitenkant schoonmaakt.

Voordelen:

 • Montage is mogelijk in daken met een helling van 15 tot 55 graden.
 • Met de schuifregelaar zet u een uitzet-tuimeldakraam gemakkelijk in tuimel- of uitzetstand.
 • Maak het raam eenvoudig schoon in de tuimelstand.

In verband met de extra mogelijkheden is een uitzet-tuimeldakraam duurder dan een uitzet- of tuimeldakraam. Voor een houten uitzet-tuimeldakraam met een afmeting van 78 bij 98cm bent u, inclusief montage en btw, zo’n €750,- kwijt. Kiest u voor de kunststof variant, dan betaalt u gemiddeld €800,- voor levering en montage van een dakraam van 78cm breed en 98cm hoog.

Wilt u graag een exacte prijs voor het laten monteren of vervangen van dakramen in uw woning? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes van specialisten uit uw regio.

vast dakraam

Vast dakraam Volendam

In Volendam wordt niet vaak gekozen voor het plaatsen van één vast dakraam. Meestal wordt een vast dakvenster gecombineerd met andere types dakramen, die wel geopend kunnen worden. Wilt u meer daglicht op zolder, maar hoeft het raam niet geopend te worden? Dan is een vast, goedkoop, dakraam ook goede keuze. Bij een vast dakvenster heeft u keuze uit kunststof of hout, zodat u altijd de uitstraling krijgt die het best bij uw woning past.

Voordelen:

 • Een vast dakraam is de goedkoopste optie.
 • Combineer een vast dakvenster met andere dakramen.
 • Een vast dakraam heeft een goede isolatiewaarde.

Platdakraam Volendam

Wij gaven hierboven al verschillende opties voor dakvensters bij particuliere woningen aan. Een variant waar wij u graag nog wat meer informatie over willen geven is het platdakraam. Dit raam is een venster dat men in het plat dak installeert. Hiermee verschilt het platdakraam dan ook met een dakkoepel of lichtkoepel. Door het strakke ontwerp verandert de aanblik van het pand niet.

Door de combinatie met HR++ glas verliest u met een platdakraam niets aan isolatiewaarde.

Maakt u gebruik van kunststof als basismateriaal? Dan zult u bovendien profiteren van gemakkelijk onderhoud en lange levensduur van het platdakraam.

Voordelen:

 • Verkrijg een stijlvolle uitstraling door een platdakraam te combineren met geïntegreerde ledverlichting.
 • Platdakramen zijn geheel in het dak verzonken.
 • Pakdakramen zijn eenvoudig elektrisch te openen.

Dakraam vakkundig laten plaatsen?

Laat hem snel en vakkundig plaatsen door een dakraamexpert uit Volendam.

Gratis offertes ontvangen

Kunststof dakraam Volendam

Tegenwoordig wordt in Volendam veelal gekozen voor kunststof dakramen. Hoewel pvc iets duurder is dan hout, geniet u wel van vele voordelen. Zo zijn kunststof dakvensters van Fakro inbraakwerend, omdat pvc lastig te forceren. Daarnaast hoeft u deze dakramen nooit te lakken en is verder ook zeer weinig onderhoud nodig. Af en toe afnemen met een vochtige doek is voldoende om lang van uw kunststof dakvensters te genieten. De gemiddelde levensduur van deze dakramen is minimaal 50 jaar.

Hoewel de prijs van kunststof dakramen iets hoger ligt dan houten profielen, profiteert u langer van de voordelen van dit materiaal. Houd voor kunststof dakvensters rekening met een gemiddelde prijs van €700,- per raam, inclusief montage.

Houten dakramen

De natuurlijke uitstraling is vaak de reden waarom mensen in Volendam kiezen voor houten dakramen. Daarnaast ligt de prijs van hout iets lager dan die van kunststof. Meestal wordt een dakraam van dit natuurlijk materiaal gemaakt van grenenhout of van hardhout en blank afgelakt. Hardhout is duurder, maar dit hout gaat langer mee. Grenen gaat minder lang mee, maar is ook goedkoper. De gemiddelde levensduur van houten dakramen is minimaal 40 jaar.

Waar moet u op letten?

Onderhoud is belangrijk bij hardhouten dakvensters. Om de paar jaar moet u het houtwerk voorzien van een nieuwe verflaag om de levensduur te waarborgen. Ook moet u het dakvenster tijdig vervangen om houtrot te voorkomen. De prijs? Een hardhouten of grenen dakvenster kost gemiddeld €650,-, inclusief montage. Voor een exacte prijs voor het plaatsen van dakramen van hout in uw woning vraagt u via het offerteformulier gemakkelijk gratis en vrijblijvende offertes aan.

Elektrische dakramen

Vaak is men wel bekend met het feit dat rolgordijnen, zonnewering of een hor een elektrisch besturingssysteem kunnen krijgen. Wist u echter dat het ook mogelijk is om uw dakraam elektrisch te bedienen? Er is maar een aantal dakraammerken waarbij u van deze service profiteert, zoals Fakro. Bij het elektrisch bedienen van uw dakramen krijgt u de keuze uit een schakelaar, of een volledige automatisering met behulp van uw tablet of smartphone. Op deze manier is de bediening van zonnewering, dakvenster en diverse andere zaken in en om huis met elkaar te combineren. Wij geven u desgewenst graag meer informatie over prijzen en mogelijkheden.

Het gemak van elektrische dakramen

Bekijk in deze video hoe niet alleen de zonwering van dakramen, maar ook de dakramen zelf elektrisch worden bediend.

Balkon- en dakterrasvensters

Vindt u het fijn om tijdens de lente- en zomermaanden heerlijk buiten te zitten, maar heeft uw woonhuis geen tuin of balkon? Overweeg dan om de zogeheten balkonvensters te laten installeren. Een balkonvenster is een venster dat u volledig vanaf de grond naar boven kunt openen. Hierdoor ontstaat er in feite een soort balkon binnenin uw woning. Een balkonvenster brengt vele voordelen met zich mee, maar ook een aardig kostenplaatje: u moet uitgaan van een startprijs rond de €3.000,-. Naast balkonvensters bestaan er ook dakterrasvensters. Deze vensters bieden een eenvoudige doorgang naar het balkon of dakterras, zonder dat u hiervoor een aparte deur voor hoeft te monteren.

Dakkoepel Volendam

Wie in een plat dak graag een raam wil zetten kan wellicht het beste kiezen voor een dakkoepel. Professionals duiden een dakkoepel ook wel aan met de term lichtkoepel en is in feite een halve glazen bol bovenop een plat dak. Groot voordeel van de dakkoepel is dat deze zorgt voor een zeer ruime lichtinval. Het nadeel is dat u deze regelmatig moet reinigen voor het behoud van een optimaal licht. Dakkoepels kunt u bij onze leveranciers uit Volendam bestellen in verscheidene materialen, onder andere acrylaat en polycarbonnaat zijn mogelijke oplossingen. Kies bovendien tussen enkelwandig en dubbelwandig glas en daarmee voor een passende isolatiewaarde.

Lichtstraat

Naast een enkelvoudig raam in een plat dak is het tevens een optie te kiezen voor meerdere ruiten achter elkaar, of een strook van glas langs de bovenzijde van de serre wand. Dergelijke raamoplossingen duiden specialisten uit Volendam ook wel aan met de term lichtstraat. Veel klanten denken dat een lichtstraat alleen toepasbaar is bij grotere winkelstraten en kantoorpanden. Niets is echter minder waar, een kleinere lichtstraat is een uitstekende manier om de nok van een uitbouw van daglicht te voorzien, of om het wooncomfort van de zolder te verbeteren. Eventueel is het zelfs een optie om de lichtstraat in de nok volledig rondlopend te maken, mits dit bouwtechnische te realiseren is.

daglichtsystemen

Daglichtsystemen

Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de mogelijkheid voor het installeren van volledige daglichtsystemen bij u thuis. De term daglichtsysteem staat voor een combinatie van dakvensters, koppelgoten en andere installatieproducten die allen zorgen voor een vergrootte hoeveelheid daglicht in huis. Bij Velux of Fakro bestelt u eenvoudig een bestaand daglichtsysteem, maar is het tevens een optie om dit pakket zelf samen te stellen. Bent u benieuwd naar het effect van een bepaald daglichtsysteem? Zoek dan online naar een zogeheten zolderplanner of daylightvisualizer. Zo ziet u wat daglicht voor uw zolderruimte betekent. De experts uit ons netwerk helpen u desgewenst ook graag verder.

Zonwering van dakramen

De zonnewering van dakvensters is net iets lastiger dan bij gewone ramen. Dit komt met name doordat een dakvenster over het algemeen schuin loopt, en ook hoog op het huis zit. De installatie van zonwering zal daarom hogere prijzen met zich meebrengen dan bij verticale ramen. Het alternatief voor zonbescherming is bekleden met een verduisterend rolgordijn. Dit bekleden brengt wellicht niet een optimale zonnewering met zich mee, maar is eenvoudiger te installeren. Bij Velux en Fakro biedt men vele soorten zonnewering en verduistering aan voor dakvensters in alle maten. Wilt u wel ventileren maar geen insecten in huis krijgen? Ook een hor bestelt u eenvoudig bij menig specialist uit Volendam.

Dakraam afmetingen

Wilt u uw dakvenster vervangen? Of wilt u nieuwe ramen laten plaatsen? De meeste dakraamtypes zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten. Als uw gewenste maat niet overeenkomt met een standaardmaat, is het ook mogelijk om dakramen op maat te laten maken. Overleg dan altijd met een dakraamspecialist, zodat uw dakramen helemaal naar wens gemaakt worden.

Wat zijn standaardmaten voor dakramen?

In onderstaande tabel vindt u een aantal standaardafmetingen voor dakvensters. Er zijn standaardbreedtes die u combineert met standaardhoogtes. Het grootst mogelijke dakraam? Die hebben een breedte van 134 centimeter en een hoogte van 160 centimeter.

Standaardafmetingen dakraam

Breedte Beschikbare hoogten
55cm 78cm 98cm
68cm 118cm
78cm 98cm 118cm 140cm
114cm 118cm

Wilt u dakramen in Volendam laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en vind gemakkelijk een dakraamspecialist uit uw regio.

Gratis offertes ontvangen

Merken dakvensters

Dakvensters vormen een zeer populair product en worden door vele leveranciers uit Volendam aangeboden. Dit betekent dat u voor uw dakvenster de keus krijgt uit verschillende merken. Het voordeel van A-merken ten opzichte van huismerken is dat deze eerste meerdere kwaliteitslabels en keurmerken hebben. Zo profiteert u bij A-merken zoals Velux en Fakro gegarandeerd van een hoge kwaliteit, goede veiligheid en duurzaamheid van de dakvensters die zij aanbieden. Hebt u maar weinig budget voor een dakraam? Kies dan voor één van de huismerken in plaats van Velux. Vaak levert dit een prima kwaliteit tegen lage kosten, maar zal de levensduur wel iets korter uitvallen.

velux dakramen

Velux dakraam

Velux is het meest bekende merk voor dakramen. Het bedrijf Velux bestaat al meer dan zestig jaar, en levert zowel dakvensters als installatieproducten en afwerking. Door te kiezen van een raam van Velux bent u verzekerd van een hoge isolerende kwaliteiten, en goede ventilatie. Dankzij diverse keurmerken wordt tevens een lange levensduur gegarandeerd en omdat hier van een kwaliteitsproduct wordt gesproken is er vaak een lange garantie. Houten Velux dakramen zijn, exclusief montage, al verkrijgbaar vanaf €290,-. U heeft dan een dakvenster van 55 bij 78cm.

fakro dakramen Volendam

Fakro dakraam

Een tweede bedrijf waar wij graag uw aandacht op vestigen is Fakro. Een dakraam dat u bij Fakro aanschaft draagt een eigen politiekeurmerk wat betekent dat hiermee de veiligheid van uw woning in Volendam optimaal blijft. Fakro richt zich op innovatieve oplossingen, waarbij men aandacht besteedt aan licht- en ventilatiesystemen. Zo verzekert Fakro u ervan dat een dakraam zorgt voor een uitstekend leefklimaat. Een nieuwe dakraam van Fakro met een afmeting van 55 bij 78cm heeft u, exclusief montage, al vanaf zo’n €220,-.

ubbink dakramen Volendam

Ubbink dakraam

Is uw zolderruimte maar klein en wilt u enkel een beetje frisse lucht creëren? Dan heeft men bij Ubbink het ideale dakvenster voor u. Bij Ubbink produceert men de zogeheten vierpans dakvensters. Deze kleine dakramen hebben een minimale afmeting en een vrij lage kostprijs, omdat zij tevens voor een uitstekende isolatiewaarde zorgen. De kleine 4 pans dakramen vormen geen geschikte oplossing als dakraam voor een leefruimte. Een klein kunststof dakraam van Ubbink van 44 bij 55cm heeft u bijvoorbeeld al vanaf €270,-. Deze prijs is exclusief montage.

roto dakramen Volendam

Roto

Eén van de Duitse fabrikanten voor dakramen die net als Velux dakvensters met een lange levensduur en duurzaamheid produceert is Roto. Bij deze fabrikant maakt men elk model dakraam, zoals een tuimeldakraam, en kanteldakraam, maar ook verscheidene modellen uitzetdakramen. Welk soort raam het beste bij u aansluit, is afhankelijk van uw wensen op het gebied van ventilatie, en van het beschikbare budget. Een tuimelraam van dit merk is, exclusief montage, al verkrijgbaar voor een bedrag van rond de €280,-.

optilight dakramen

Optilight

Beschikt u over een klein budget voor een dakraam, maar wilt u bij uw woning in Volendam toch zorgen voor goed geventileerde zolders? Kijk dan eens naar de ramen die men bij Optilight aanbiedt. Optilight staat bekend om de aantrekkelijke aanschafprijzen voor een prima kwaliteit dakvenster. Het nadeel van dit bedrijf is enkel dat er maar een beperkt aantal afmetingen beschikbaar is. Hierdoor moet u in overleg met de vakman kijken wat er beschikbaar is voor uw dak. Optilight dakramen van 55 bij 78cm met HR++ glas kunt u al krijgen vanaf €190,- per stuk. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hier nog bij komen.

luxtra dakramen Volendam

Luxtra

Een tweede budgetmerk waar wij mee samenwerken is Luxtra. De budgetdakramen van Luxtra verkoopt men in twee standaardmaten: 45x73cm en 45x55cm. Deze zolderramen vormen een goede optie voor het vervangen van uw huidige vierpans dakraam en hebben standaard een scharnier aan de bovenzijde. Onze experts kunnen deze echter ook ombouwen zodat de scharnieren aan de zijkant zitten. Zo wordt het tuimeldakraam een uitstapvenster. Houten dakramen van Luxtra zijn verkrijgbaar vanaf €160,- per stuk inclusief btw. U heeft dan de kleinste variant met een afmeting van 55 bij 78cm. De montagekosten zijn niet bij deze kosten inbegrepen.

Wilt u een groter dakraam of de totaalprijs inclusief montage weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

rooflite dakramen

Rooflite

Bent u op zoek naar hardhouten dakramen in plaats van de kunststof variant? Dan bent u bij Rooflite aan het juiste adres. Bij deze fabrikant bestelt u eenvoudig en snel hardhouten dakramen die maar weinig onderhoud vereisen, en die bovendien een uitstekende isolatie bieden. Deze hardhouten dakvensters zijn op daken met een helling van 15 tot 90 graden te plaatsen. Benieuwd naar de prijs? Vraag vrijblijvend een prijsofferte aan. Een houten tuimelvenster van Rooflite met HR++ glas heeft u al vanaf €200,- inclusief btw. Het gaat dan om een dakvenster van 55 bij 78cm exclusief de montagekosten.

fenstro dakramen Volendam

Fenstro

Wilt u profiteren van een eenvoudige installatie, aantrekkelijke prijs, en verschillende standen voor ventilatie? Dan is een dakvenster van Fenstro iets voor u! De dakramen van Fenstro kennen een eenvoudig installatieproces, wat betekent dat u deze desgewenst eigenhandig kunt plaatsen. Hiermee is het mogelijk om aanzienlijk op de uiteindelijke kosten te besparen. Een eigenhandige installatie levert ongeveer 20% besparing op. Een houtendakraam van 45 bij 73cm van Fenstro is al verkrijgbaar vanaf €170,-. Deze prijs inclusief btw maar exclusief de kosten voor montage.

winstar dakramen Volendam

Winstar

Een laatste fabrikant waar wij uw aandacht op willen vestigen is Winstar. Bij Winstar bestelt u zowel menig tuimeldakraam als kanteldakraam. Het voordeel van de dakramen van dit bedrijf is het weinige onderhoud dat nodig is. Zo hoeft u zowel voor de binnen- als buitenzijde pas na jaren onderhoud toe te passen. Een ander positieve eigenschap van deze dakvensters is de goede isolatiewaarde. Houten dakramen van Winstar met de standaard afmetingen van 55 bij 78cm zijn rond de €200,- per stuk inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Laat een dakraam plaatsen voor meer lichtinval op zolder!

Vraag vandaag nog offertes aan van dakraamexperts uit Volendam.

Gratis offertes ontvangen

Isolatiewaarde van dakramen

Wilt u uw dakraam vervangen en daarmee de isolatiewaarde van uw dak verhogen? Dan is de keuze voor het glas erg belangrijk. Het glas bepaalt namelijk voor een groot deel de isolatiewaarde van uw dakraam. Waar dubbelglas goedkoop is, kiest u voor HR-glas om beter te isoleren.

Wilt u zeker weten dat u uw investering terugverdient? Kies dan voor HR++ glas voor de beste isolatiewaarde.

Naast het glas is ook de montage belangrijk om optimaal van de isolatiekwaliteiten van uw nieuwe dakraam te profiteren. Het dakraam moet namelijk luchtdicht bevestigd worden, zonder kieren tussen dak en raam. Schakel daarom altijd een specialist in voor het plaatsen of vervangen van dakvensters.

Keurmerken voor dakramen

Wilt u zeker weten dat en dakvensters van een goede kwaliteit koopt en dat u een kwalitatieve vakman inhuurt? Let dan ook op keurmerken bij het vergelijken van offertes. Voor inbraakbestendige dakvensters is er het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Op politiekeurmerk.nl vindt u meer informatie over dit keurmerk.

Laat u hardhouten dakramen monteren? Controleer dan of het hout afkomstig is uit een duurzaam en FSC-gecertificeerd bos. Op fsc.nl leest u meer over dit milieubewuste keurmerk.

Het KOMO-keurmerk laat zien dat zowel uw dakraam als de specialist kwalitatief in orde is. Lees op komo.nl meer over dit keurmerk en waar het voor staat.

Dakraamspecialist Volendam inschakelen?

Wilt u een nieuw dakraam plaatsen? Schakel dan voor de dakraammontage een dakraamspecialist in. De specialist kan u adviseren en meer informatie geven over de mogelijkheden voor uw dakraam. Het plaatsen en vervangen van een dakraam is niet altijd eenvoudig en er kunnen een aantal dingen fout gaan. De specialist uit ons netwerk heeft veel ervaring met het monteren, installeren en afwerken van een dakraam. De juiste afwerking zorgt voor een optimale isolatiewaarde en voorkomt waterschade door lekkages. Vraag via het contactformulier offertes aan voor uw dakraam en ontvang een aantal offertes van bedrijven uit uw regio.

 • Vakkundig en professioneel advies
 • Geen lekkages of problemen met vocht
 • Optimale isolatie door goede afwerking

dakvenster in Volendam plaatsen

Dakramen offertes vergelijken?

Bent u op zoek naar hulp bij het plaatsen of vervangen van een dakvenster? Hebt u een vraag over de optie voor een dakkoepel of een kanteldakraam bij u thuis? Of wilt u weten wat het verschil is tussen een platdakraam en een lichtstraat? Dan bent u bij ons op de goede plek. Wij werken samen met een groot aantal experts uit Volendam, die u allen met plezier helpen bij het installeren en vervangen van allerlei daglichtsystemen.

Vraag via het offerteformulier vandaag nog vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod! Wij garanderen een snelle en vakkundige ondersteuning tegen lage kosten.